X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אנו חייבים לאכול הרבה ירקות ופירות, כי הם תורמים למניעת מחלות בזכות הפוליפנולים שבהם חייבים לאכול מגוון של פירות וירקות על כל חלקיו של הפרי או הירק, כי לכל חלק יש ערך משלו וכל המרבה הרי זה משובח
▪  ▪  ▪
פירות וירקות מונעים מחלות [צילום: פלאש 90]

לצבעים השפעה רבה על החיים ועל הטבע. ההשפעה של הצבע גדולה מכפי שאי-פעם העליתם על דעתכם. הצבע ממלא תפקיד חשוב בעולם החי. הוא מהדר את נוצותיהם של המחזרים, ומצניע את הזקוקים להסוואה. בעולם הצומח הוא מושך בגוונים מסויימים ודוחה בגוונים אחרים. בקרב בני-האדם, ממלא הצבע תפקיד חשוב גם כן. הצבע משקף את מצבנו הנפשי ואת מצב רוחנו, ואף יכול לשפרו במידת הצורך.
לצבע משמעויות רבות: משמעות סמלית, משמעות מיסטית והקשרים פסיכולוגיים. צבעים מסוימים יכולים לגרום לתגובות נפשיות חיוביות או לעשות בדיוק ההיפך. הצבע יכול אף לגרום לתגובות פיזיולוגיות של הגוף. צבע מסוים יכול להוריד את לחץ הדם ואילו צבע אחר יכול להעלות את הדופק.
כל אדם נולד עם נטייה טבעית לצבעים מסוימים, אך כשאנו גדלים, אנו מאבדים חלק מתחושת הצבע האישית, אבל עדיין נשארת בנו רגישות לאותם צבעים שנכונים לנו ואיתם אנו חיים בהרמוניה.
בעיקרון, הצבעים מחולקים לצבעים חמים וקרים. הצבעים החמים הם הצבעים האדומים, הצהובים והכתומים, כי הם מעוררים, משדרים מתח, אקטיביות, עליזות, חום ומשדרים פתיחות. לעומתם, הצבעים הקרים, המכונים "הצבעים המתרחקים" הם ירוק וסגול, המרגיעים ומשרים אווירה של שלווה ונינוחות.
הצבע הוא הדבר הראשון הבולט לעין שמבחינים בו. כל צבע שאנו רואים, לובשים או מכניסים לפה, אומר עלינו משהו. במטבח או בחדר האוכל, טוב לשים אלמנטים כתומים. מאחר שאנחנו אוכלים "דרך העיניים", צבע כתום מעודד את מערכת העיכול לפעול, כי הוא משפיע על בלוטות הטעם.
אוכל דהוי או חסר צבע, לא יעורר אצלנו תיאבון. לעומת זאת, אוכל כתום ימריץ אותנו. מאכלים אדומים יעוררו אצלנו את החשק המיני וזו הסיבה שתעשיית המזון שמה דגש רב על צביעת המזון שלנו. יש קשר ברור בין צבעי המזונות בטבע לבין משמעותם וערכם התזונתי, הדבר עובד על כל החושים שלנו. מהטבע ומה שקורה מסביבנו למדנו, כי שימוש בצבעים השונים, יכול להגביר את צריכת המזון, כיוון שידוע לכולנו כי העין אוכלת לפני הקיבה.
מחקרים הוכיחו, שכאשר האוכל מוצא חן בעינינו, מערכת העיכול מתחילה להפריש יותר רוק ומפעילה את מיצי הקיבה. למעשה, כל דבר שימצא חן בעיני העיניים, יגיע אל הפה וכדי לשמור על המזון שיאכל על-ידי אוכלוסיה רחבה משתמשים בצבעים מלאכותיים. כל פיגמנט קשור למרכיב כימי שונה בצומח, זה עובד על החושים שלנו, מזונות כחולים כמו ענבים סגולים, אוכמניות, חצילים או סלק מרגיעים ונותנים תחושה של טיהור ושביעות רצון ואותם כדאי לאכול לפני השינה.
הצבעים החיים של פירות וירקות, עשויים להיות הדרך של הטבע למשוך אותנו אליהם, כך שנקבל את היתרונות של החומרים המזינים העוצמתיים שהם מספקים לנו. בירקות ובפירות יש עשרות מרכיבים פעילים בעלי חשיבות בריאותית. חומרים אלה מכונים בשם הכללי פיטוכימיקלים. חלקם הם פיגמנטים שנותנים לפירות, לירקות ולצמחים את צבעם. הפיטוכימיקלים משמשים כנוגדי חמצון ומונעים התפתחותם של מחלות.
הצבע הוא שפתו של היקום. גתה אמר על הצבע כצורה שבה הטבע מציג את עצמו לראווה. הצבעים בכללותם הם מזון לנשמה. צבעיו של האדם קובעים את דרגת התפתחותו, מחשבותיו ורגשותיו, והם מהווים את האורה וההילה הייחודית שלו.
ארוחה צבעונית היא לא רק תאווה לעיניים, אלא גם ברכה תזונתית לגוף ולנפש. הפירות והירקות טומנים בחובם ערך נוסף בהתאם לצבעיהם. צבע הוא דבר כל-כך מובן מאליו שהוא קיים תמיד, אך בעיקר באביב אנו נפעמים מיופיו, לראות את שווקי הירקות והפירות "פורחים" ובעיקר באביב שנפלאות הטבע באים לידי ביטוי.
במסגרת תוכנית הדיאטה הנשית של רשת סטודיו C, יש הקפדה על הכוונה לתזונה נכונה וצבעונית. דיאטנית הרשת מנחה את הלקוחה לצרוך מהמזונות שיוזכרו בהמשך. כמו-כן, הלקוחה מקבלת מתכונים המכילים מגוון רב של ירקות ומונחית איך לבשלם ללא איבוד הערך התזונתי.
  • משפחת הירוקים: לפי הרפואה הסינית, למשפחת הירוקים ולצבע הירוק, מיוחסת אנרגיה פיזית ומנטלית ולכן הוא הכרחי לתפקוד תקין של הכבד בהנעת דם ואנרגיה לכל תא בגוף. הוא נוגד תהליכי ניוון ברקמות העין. למרות שהלוטאין הוא פיגמנט צהוב-כתום, הוא נמצא בירקות הירוקים ונבלע בצבע הירוק שמשליט הכלורופיל. הוא מצוי בחסה, בתרד, בפטרוזיליה, בברוקולי, בכרוב, ברוקט וכדומה;
  • משפחת הכתומים: בירקות כתומים כגון: דלעת, דלורית, גזר, בטטה, מככבים הבטאקרוטן והאלפאקרוטן ולוטאין הדומיננטי גם בתירס, בשעועית, בפלפל צהוב ובפלפל כתום;
  • משפחת האדומים: מיוחסת לירקות האדומים פיטוכימיקל ייחודי. הליקופן שנמצא בעגבנייה ובאבטיח ותורם להגנה על המערכת הקרדיווסקולארי. ברפואה הסינית, הצבע האדום מיוחס לאלמנט האש המשויך ללב. אנטוציאנינים חשובים במיוחד לעיכוב תהליכי הרס ברקמות המוח והם מצויים בתות שדה, צנון וצנונית;
  • משפחת הסגולים: שמבוססת על האנטיצונינים ומשויכת לירקות הסגולים נוגדי חמצון אשר מעכבים הליכי הזדקנות ומגינים על תאי המוח כגון: כרוב, בצל, ארטישוק, חסה, פלפל גזר ובזיליקום סגולים;
  • משפחת הלבנים: המשויכת לאלמנט המתכת המשוייך לריאות. משפחת הבצלים בצל, שום כרישה, כרובית, קולורבי, לפת, ירקות שורש כגון: ארטישוק ירושלמי, מצטיינים בפעילות אנטימיקרובילית ואנטי דלקתית ומסייעים במניעת טרשת עורקים. הם מכילים בתוכם סיבים תזונתיים ייחודיים ואינולין שהוא בעל סגולה לאיזון הסוכר בדם.
אכילת פירות וירקות היא חשובה וחיונית נגד מחלות. הם מכילים לא רק מים וסוכרים, אלא גם מגוון של חומרים נוגדי חמצון. כל אלה פועלים בסינרגיה, שהתועלת שלהם ביחד עולה על כל סכום התועלות של כל אחד ואחד מהם בנפרד. החומרים המועילים בירקות ובפירות, נועדו לספק לצמח הגנה ולהאריך את חייו. כשאנו אוכלים את הצמח, אנו מכניסים לעצמנו את ההגנה הזו.
לסיכום, אנו חייבים לאכול הרבה ירקות ופירות, כי הם תורמים למניעת מחלות בזכות הפוליפנולים שבהם. חייבים לאכול מגוון של פירות וירקות על כל חלקיו של הפרי או הירק, כי לכל חלק יש ערך משלו וכל המרבה הרי זה משובח!

הכותבת היא דיאטנית קלינית ומנהלת אזורית במחלקת הדיאטה של רשת סטודיו C
תאריך:  22/07/2013   |   עודכן:  22/07/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אוכל בצבעים והשפעתם על הבחירות שלנו
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
כתבה מעולה. פוקחת עיניים. ל"ת
צבע מהטבע  |  22/07/13 16:34
2
רק בלי הקליפה
מזכיר_המדינה  |  22/07/13 21:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יואב יצחק
מפכ"ל המשטרה ניצב יוחנן דנינו מחפה על תנ"צ אפרים ברכה    במקום לפעול לחקירת מח"ש נגדו ולהעמדתו לדין, הוא פועל לקידומו לראש היחידה הארצית לחקירות הונאה תוך הסתרת מידע מהציבור
לאה טרן
בלט בוריס אייפמן חוזר לישראל בפעם ה-13 בשתי הפקות - "אנה קרנינה" וה"רודן"    על הסרט השלישי של הבמאי ריצ'ארד לינקלייטר "לפני חצות"
עליס בליטנטל
שלוש השעות שביליתי במיכלול תערוכות כל המחלקות של "בצלאל" על הר הצופים, היו רק קורטוב ממה שאפשר לראות. התערוכות כה מפתיעות במקוריותן ובכוחות היצירתיים שיש לנו, בתחושה נפלאה הממלאה את הלב בגאווה
יוסף כהן אלרן
מפתיע מאוד היה למצוא בספרו החדש של אביחי קמחי, "מנווט לבד בחושך" את השיר "מג'נון לילא", בערבית המטורף של לַיְלָא, מושא אהבתו של קַאיְס, הגבר המאוהב ללא תקנה מהתקופה האיסלאמית העתיקה, ולתהות איך הדמות הזאת מצאה דרכה לספר השירים הזה
ד"ר גבי שמש
הנזק שנגרם ממחלת הגלאוקומה אינו ניתן לתיקון, אך ניתן למנוע או להאט למינימום את התקדמות המחלה על-ידי איתור מוקדם וטיפול קבוע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il