- בקיץ מומלץ לצרוך מזונות שאין צורך לחמם או לטגן אותם כדי ליהנות מהם. כמה שיותר טרי - יותר טוב, המזון שומר בדרך זו על הוויטמינים. כך למשל, ירקות ופירות במצבם המקורי, מהווים נשנוש אידיאלי לכל עת. הם אינם כבדים ומתעכלים בצורה טובה. ניתן לחתוך אותם לקוביות או לרצועות ולטבול ברוטב לייט. בין המזונות המומלצים ניתן למצוא: מלפפון, צנון, סלרי, גזר, גמבה. אפשר כמובן לשדרג את ההגשה על-ידי יצירת סלט מחומרי גלם אלה בשילוב חסה ועלי בייבי. ניתן גם להגיש מרקים קרים: גספאצ'ו עגבניות, צזיקי בסגנון יווני, שידוך נפלא בין מלפפונים ליוגורט דל שומן - עשיר בסיבים תזונתיים ומרענן להפליא;
- העדיפו ירקות שמסייעים בשחרור חום הגוף ומכילים נוזלים רבים כגון תרד וארוגולה;
- פירות מומלצים לקיץ הם: מלון, אבטיח, משמשים, ענבים, אפרסק, תפוח גרנד, כשאפשר לרסק אותם לשייק בבלנדר בתוספת של קוביות קרח או יוגורט ביו שעשיר בחיידקים ידידותיים. כמו-כן, אם חיפשתם קינוח קל - אפשר להקפיא גם ענבים ולהגיש אותם כמתאבן קר;
- מומלץ לא לאכול את הפירות סמוך לארוחה כבדה, כדי לא לגרום לנפיחות בבטן ולתחושת כובד. נסו לרווח בין הארוחה לפירות לפחות בחצי שעה;
- אם אתם לא מוכנים לוותר על קטניות, העדיפו טופו, דגנים מלאים כגון: קינואה, גריסים, בורגול ואורז חום. אפשר לבשל אותם, לצנן ולהגיש בטמפרטורת החדר או אפילו בגרסה קרה כסלט משודרג;
- מבחינת מנה עיקרית, אפשר בהחלט להכין סלט עוף שטעים גם כשהוא מוגש קר, נקניקים קרים כמו פסטרמה דלת שומן ואם חיפשתם בסיס לכריך, העדיפו תמיד לחם קל או קרקר שיפון, פריכיות מאורז מלא, והוסיפו לסלט נבטים;
- חשוב מאוד להקפיד על משטר שתייה, במיוחד אם יצאתם לטיול או לחופשה, זכרו שהגוף מאבד נוזלים ולכן, הקפידו לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום ולמי שהטעם של המים לא לטעמו, לסחוט פנימה לימון או לחלוט חליטות של תה ירוק, עלי נענע, זנגביל, לימונית ופטל.
|