"פרנצ'סקה בעיר", שבאזור התעשיה הישן של ראשון-לציון (רחוב בקר 11) היא אחת מקומץ מסעדות ישראליות שעשויות להתהדר בתפריט איכותי ושווה לכל כיס, בשירות מעולה ובאווירה חמימה. אז מה עוד תבקשי מאיתנו מסעדה ואין עדיין?
כמסעדה איטלקית ותיקה, בת שבע שנים, מקפידה "פרנצ'סקה בעיר" לשמור על רמה נאותה, ובתור שכזו רשאית בהחלט לטפוח לעצמה על השכם. במרוצת כל ימות השבוע היא מציעה לאורחיה מגוון של מנות קלילות, לצד מנות עיקריות-מורכבות, שהמשותף לכולן הוא נדיבות ראויה לציון.
הסבנו אליה בשניים, לעת צהריים, ביום מהביל, ומצאנו מסעדה יפהפייה, בנויה לתפארת, מרווחת מאוד ומעוצבת היטב. אל השולחן הגיעו כספתח, על חשבון הבית, פוקצ'ה ומבחר מטבלים פיקנטיים, עם קנקן של מים קרים.
9 בסולם מתפריט המנות הראשונות בחרנו בחציל באש פתוחה, עם מחית של שום-סילאן, סלסה וטחינה ירוקה. הייתה זו מנה נדיבה ביותר, משביעה בפני עצמה, ומעל לכל טעימה - בזכות רטביה השמיימיים ומלאי ההשראה הקולינרית של שף עתיר-ניסיון. בת הזוג הלכה על בטטה-אלפורנו - שהורכבה מפרוסות תפוחי-אדמה ובטטה בבשמל, עם שמפיניון - מנה שערבה מאוד לחיכה.
מן המנות העיקריות נפל הפור שלנו על פסטות של ניוקי-בטטה ברוטב-עגבניות, ועל טורטליני כבד-עוף בקרם-בורדולז, פטריות ובצל. שתי המנות, מתוצרת עצמית, היו בבחינת אמנות קולינרית, והתלוותה אליהן גם סודה צוננת בשני בקבוקים.
חרף המנות המשביעות שבאו אל קירבנו - לא ויתרנו על תפריט הקינוחים המפתים: טירמיסו וסורבה על מצע של סלט-פירות מרענן. שניהם היו לעילא ולעילא, ואף הם מתוצרת ביתית. התלווה אליהם אספרסו כפול, שכבר לגמנו טעים ממנו.
שילמנו 158 שקל והוספנו תשר של 15% לשירות מכל הלב. את "פרנצ'סקה בעיר" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו, ועוד נשובה אליה בעתיד הקרוב.