X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
נ. הירש, נ. בן-צבי   |  מרכז רפואי מעייני הישועה  |  http://mymc.co.il
מומלץ לא לדלג על ארוחות הקפידו על שתייה מרובה לאורך כל היום מלאו צלחת פעם אחת כדי לסייע לכם להתמודד עם הפיתויים, השתדלו לאכול הרבה ירקות מאודים או חתוכים
▪  ▪  ▪
התחלה חדשה [צילום: פלאש 90]

ראש השנה בפתח, ובאוויר תחושה של הזדמנות להתחלה חדשה. ימים אלו טומנים בחובם מוטיבציה לשינויים, להתחדשות, להתרעננות ולעשייה.
על-פי המסורת היהודית, הימים שלפני ראש השנה הינם עת להרהורים, עריכת מאזניים וחשבונות וכן ימים המתאימים לקבלת החלטות טובות. על כן, ראש השנה הינו הזדמנות מצוינת לפתוח את השנה החדשה בסימן של שיפור התזונה והרגלי האכילה, וכפועל יוצא מכך - שיפור הבריאות.
זוהי תקופה של זמן איכות עם המשפחה שבה הארוחות הן גדולות יותר, עשירות יותר וכמובן עתירות בקלוריות. ובכל זאת איך ניתן לצלוח את החגים מבלי להעלות במשקל?

לפניכם מספר רעיונות שיסייעו לכם

  • שמירה על אכילה מסודרת לאורך היום: גם אם יש לנו ארוחת ערב או צהריים עשירה, מומלץ לא לדלג על ארוחות, במטרה "לחסוך" לקראת הארוחה הגדולה. כדאי להגיע לארוחת החג שאינכם מורעבים;
  • מומלץ לשלב ארוחות ביניים קטנות כגון: פרי או מעדן, יוגורט או חטיף עד 100 קלוריות או שני פתי בר;
  • הקפידו על שתייה מרובה לאורך כל היום: להימנע ממיצים ממותקים ולהעדיף מים / סודה / משקה דיאט;
  • מלאו צלחת פעם אחת בלבד: על-פי הרמב"ם, מומלץ לאכול "כדי רביע משביעתו", עד כמעט שובע ולא מעבר לכך. אכילה מעל ומעבר לקיבולת הקיבה, גורמת לעייפות, כבדות, צרבות, גזים ועוד. תחושת השובע האמיתית מורגשת רק לאחר כ-20 דקות;
  • בחירת המזון ואופן הכנתו: מומלץ לבחור בשר רזה (כגון: עוף, הודו ובקר רזה) ושמן במקום מרגרינה. שיטות הבישול העדיפות הן: אפייה, אידוי וגריל על-פני טיגון וצלייה. כמו-כן, מומלץ להפחית את כמות השמן במאכלים ובסלטים ולקבל טעמים עשירים מעשבי תיבול ותבלינים;
  • אכילת ירקות: כדי לסייע לכם להתמודד עם הפיתויים המגיעים במהלך הארוחה, השתדלו לאכול הרבה ירקות מאודים / חתוכים. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים העוזרים לעיכול, תורמים לנפח הארוחה ודלים בקלוריות וכך תורמים לארוחה מאוזנת יותר;
  • אכלו לאט ובנחת ותהנו מכל ביס: כדאי לעשות הפסקות קצרות בזמן האוכל, אשר יעניקו לגוף מספיק זמן לתהליך העיכול ויגרמו להרגשת שובע;
  • קינוח: שמרו אותו לסוף ארוחת החג. העדיפו סלט פירות, כדור גלידה או תפוח-עץ אפוי על-פני עוגות וקינוחים עתירי קלוריות;
  • אלכוהול: משקאות אלכוהוליים מכילים כמות רבה של קלוריות. השתדלו להגביל עד כוס יין אחת בלבד ביום (עדיף יין יבש);
  • פעילות גופנית: אל תוותרו עליה, דרך מצוינת לשרוף קצת קלוריות. צרפו גם את המשפחה;
  • אם הפרזתם בארוחת החג, אל תאשימו את עצמכם ואל תתייסרו, חזרו פשוט לשגרה.

ערכים קלוריים למאכלי החג

  • תפוח בינוני: 60 קק"ל;
  • כף דבש - 65 קק"ל;
  • רימון בינוני - 60 קק"ל;
  • שתי יחידות תמר - 60 קק"ל;
  • קציצת גפילטע פיש - 180 קק"ל;
  • שתי כפות כבד קצוץ - 260 קק"ל;
  • שני קניידלאך בינוניים - 90 קק"ל;
  • פרוסה קטנה של עוגת דבש - 170 קק"ל.

הכותבות הן נעמה הירש ונועה בן-צבי, דיאטניות במרכז רפואי מעייני הישועה
תאריך:  29/08/2013   |   עודכן:  29/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
ליאורה קוזלובסקי
ציפי לידר
מה מלמד סיפור האוצר?    מיהו יהודי בדרגת ניצב? - על שלושת השלבים, גאוות יחידה וגם המלך בשדה    שנהיה לראש    יום תרועה
עופר וולפסון
רשתות השיווק מחכות בכליון עיניים לתקופת החגים, אז הן צפויות להינות מעלייה של 6% במכירות בהשוואה לחודש שקדם להם    לאחר החגים - ירידה בשיעור של כ-8% במכירות
הרצל חקק
ראיון עם ד"ר חיים גרוסמן על אותן 'שנות טובות' עתיקות, על תולדות המנהג, על התמורות שחלו במשלוח שנה טובה לאורך השנים. בסניפי דואר ישראל יש פס ייצור של איגרות ברכה באותו סגנון מתוק של רֶטרו, ונראה שהגל הזה כובש אותנו שוב: תמונות עם נצנצים, זהב, ציפורים, משפחות ליד שולחן השבת. השנה טובה חוזרת!
עדי וילדר
רשימות נוספות
מים, מים בששון – פסטיבל מים בחמת גדר  /  עדי וילדר
מתחדשים לפני החגים!  /  יפעת יחסי ציבור
עוגת דבש במחיר של עד 6 שקלים!  /  מירב בורמד
בוחן בחשבון נפש  /  הרב אפרים זלמנוביץ
כך תזהו דבש תקני  /  ורד אורן
"כחודה של מחט"  /  חניאל פרבר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il