X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
נירה גייפמן מהנדסת מזון   |  Pro Solv
מדי שנה סובלים אנשים רבים ממחלות שנגרמות מאכילת מזון שהוכן כמה שעות לפני שנאכל והושאר ללא טיפול מתאים או מהכנה לא נכונה של המזון את רובן ניתן למנוע על-ידי ביצוע כמה פעולות שיבטיחו את טריות ובטיחות המזון לאורך זמן
▪  ▪  ▪
את הבשרים יש להכין קרוב לזמן האכילה [צילום: פלאש 90]

עם בואה של תקופת החגים, רובנו יוצאים לבילוי בחיק הטבע ונסיעות משפחתיות, שחלק בלתי נפרד מהן הוא פיקניקים. שמיכה, סלסלה עמוסת כל טוב, מעט פירות העונה, יין או שמפניה והמון פרחים, עצים וציוץ ציפורים, הם המתכון הבטוח להשיג קצת שקט ושלווה. אבל מכיוון שלעיתים עוברות שעות בין מועד הכנת האוכל למועד אכילתו, חשוב מאוד לדעת כיצד לשמור על אריזה נאותה של המזון ואחסונו, שתבטיח את טריות המוצרים שלקחנו.
לפניכם מספר הנחיות הקשורות בבטיחות מזון בכלל ובפיקניקים בפרט:
  • צידניות וקרח: טמפרטורת קירור במקרר נעה בין 0 ל-4 מעלות צלזיוס, ומכיוון שקשה ליצור תנאים אלו בצידנית, עלינו לנקוט בכמה פעולות שיורידו את הטמפרטורה שבה נשמר המזון עד לאכילתו: ראשית, חשוב לשים לב כי גוף הצידנית שלם ואין בו סדקים. שנית, מומלץ לחלק את המנות בין מספר צידניות, כשבתוכן הרבה קרחונים ואף גושי קרח, כל זאת כדי לשמור על קירור תקין ובטוח. שלישית, אין לדחוס יותר מדי אוכל בצידנית אחת. טיפ - הקפידו שלפחות שליש מנפח הצידנית יהיה קרח וקרחונים;
  • הפרדה בין מוצרים: במידה ובחרתם לקחת לפיקניק בשר, עוף או דגים לא מבושלים, מומלץ לאחסנם בצידנית נפרדת מזו שמאוחסנים בה מוצרים אחרים כמו: סלטים, מזון מבושל, ירקות, פירות וכדומה. במידה ואין אפשרות לצידנית נפרדת, יש לארוז את הבשר או הדגים באריזה אטומה ולהניח אותה בתחתית הצידנית כדי למנוע טפטוף של מיצים שעלולים לזהם מוצרים אחרים שבצידנית. טיפ - קציצות בשר לא מבושלות (שאנו מתכננים לבשל בפיקניק), מומלץ להכין בבית מראש, להקפיאן ולהביאן בצידנית כשהן קפואות;
  • הכנות המזון: חשוב לבצע פעולות מקדימות על-מנת לשמור על בטיחות המוצרים. ההמלצות נחלקות לשניים: הכנה ובישול. במהלך החלק הראשון, יש להקפיד, כמובן על היגיינה באמצעות שטיפת ידיים יסודית והקפדה על משטחי עבודה נקיים. גם ירקות ופירות שאינם שטופים, עלולים להכיל חיידקים, לכן יש לרחוץ אותם היטב עם סבון מתחת למים זורמים. בהכנת בשרים בכלל, מומלץ להשתמש בקרש חיתוך נפרד למזונות אחרים, מכיוון שבבשר נמצאים חיידקים העלולים לזהם מזונות אחרים (אלו חיידקים שמושמדים בבישול מלא ותקין). החלק השני כולל את החובה לבשל היטב את המזון ובעיקר בשר בקר, עוף ודגים. מומלץ להשתמש במד חום של בשר כאשר צולים אותו על האש, כאשר את הטמפרטורה בודקים במרכז הבשר או בחלק העבה ביותר שלו - בשר בקר צריך להיות מבושל בטמפרטורה פנימית של לפחות 71 מעלות צלזיוס, חשוב לוודא שהחלק הפנימי עבר בישול מלא והוא אינו בצבע ורוד / אדום ועופות בטמפרטורה של לפחות 74 מעלות צלזיוס;
  • סלטים קנויים או כאלו שהכנתם בעצמכם: חשוב להקפיד על אחסון מקורר בהובלה ובמהלך הפיקניק עצמו. מוצרים אלו מאוד רגישים לטמפרטורה ולכן יש להוציאם לשולחן האוכל ממש לפני מועד האכילה. גם את הבשרים יש להכין ולבשל קרוב לזמן האכילה. אין להשאיר בשרים שבושלו על שולחן הפיקניק לזמן שעולה על 20 דקות, משום שהם עלולים להתקרר במהרה ולהגיע לטווח הטמפרטורה המתאים לצמיחה והתרבות של חיידקים. טיפ - מומלץ מאוד שלא להחזיר הביתה סלטים ובשרים שלא נאכלו. אם יש ספק - אין ספק. פשוט צריך לזרוק לפח את המזון שנותר.

הכותבת היא מהנדסת מזון ומנהלת הנדסה וטכנולוגיה בחברת Pro Solv
תאריך:  02/09/2013   |   עודכן:  02/09/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
עידן יוסף
שעות הפתיחה יורחבו לפחות עד אחרי חגי תשרי    בשבוע שעבר אושרה פתיחת קבר רחל בכל שעות היממה
מורן מלכה
ראש השנה הגיע וכמו כל חג הוא מתאפיין בארוחה חגיגית    על השולחן בנוסף למאכלים הטעימים, נמצאים מזונות המסמלים את החג ועליהם אנו מברכים    זו הזדמנות להיזכר ביתרונותהם התזונתיים
מחלקה ראשונה
רגע לפני ראש השנה כשהוא לבוש בקיטל הגיע נפתלי בנט להשתתף במערכון קצר של אנדרדוס, חבורת ההומור הפופולרית של הציבור הדתי-לאומי
יורי מור
מה שמרגיז אותי בימים אלה, מה שהכריח להתיישב מול מחשב הוא קמפיין הפרסום של אחת מרשתות התכשיטים. הקמפיין משווק את המוצר ערב חגי תשרי ובו רואים משפחה שמתאספת כמסורת העם בחג סביב שולחן הסעודה, וכל מה שעושים בני המשפחה - מחליפים עלבונות. לא הגזמתם?
יצחק מאיר
האדם זוכר ברוחו את אבותיו וחוכמתם, את לשונו ושתיקותיה, את שחוקו ובכיו, את התקווה, האכזבה, האמונה והייאוש - הכל בנפשו. לולא זכר - לא היה נברא בעבורו האתמול, ולא היה לו מושג שיש מחר בעולם וחייו לא היו אלא הרף עין של הווה אובד
רשימות נוספות
מכירות כלי הבית מזנקות ב-87% לקראת החגים  /  עופר וולפסון
עמותת בית חם מחלקת לראש השנה חבילות שי  /  עדי וילדר
מים, מים בששון – פסטיבל מים בחמת גדר  /  עדי וילדר
טיפים לראש השנה  /  נ. הירש, נ. בן-צבי
ברכות לשנה החדשה - תשע"ד  /  ליאורה קוזלובסקי
הכל מתחיל בראש   /  ציפי לידר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il