מבין מסעדות הצמרת שפקדנו עד כה בעיר תל אביב שמורה בליבנו פינה חמימה במיוחד ל"תרנגול הכחול". עם "העסקית המפנקת" שלה, מדי יום שישי, לעת צהריים, היא מצליחה להפנט אותנו תמיד מחדש. מסתבר שיש בה, מלבד כל אבות המזון הדרושים, גם קולינריה לשמה, באווירה לבבית ושירות מעולה. בקיצור: קבלת-שבת למופת!
מסעדת "התרנגול הכחול" (ניסים אלוני 10), ממוקמת במרפסתו העליונה של מתחם צמרת ג'י, שבצפון תל אביב. הדברים אמורים במסעדה אלגנטית, מעוצבת היטב ומרווחת מאוד. רבים מלקוחותיה נמנים עם ה"מי ומי" המקומיים, שאינם מוכנים להחמיץ ארוחה כה מושקעת ביד אמונה.
הסבנו אליה בשניים, בצהרי יום שישי, ועל השולחן כבר הונח התפריט המפתה. הוא הורכב מחמש ראשונות לפתיח: סלט דלעת טרייה, עם חמוציות וגורגונזולה; חומוס מסבחה, ריזוטו של סוגי פטריות, פתיתים חמימים וטרטר של סלמון. הן היו ממש מעולות והותירו בנו טעם של עוד. וזה בדיוק המקום להזכיר את דיאטנית הצמרת, ד"ר אולגה רז, שהעניקה לאותן המנות ציון לשבח מבחינה בריאותית. למנות הפתיחה התלוותה גם חלה של שבת וקערית של זיתים ובצלים. עם כל התקרובת הזו הוגשה לנו אף כוס מרגריטה גדושה ורבת-טעם.
ללא תחליף מבין המנות העיקריות נפל הפור הזוגי על 300 גרם אנטריקוט לתפארת. הבשר, במידה בינונית, היה רך ונימוח מאוד והזכיר לנו את ה"לומו" הארגנטינאי - בשר משובח, שאין לו תחליף מבחינת רמתו. למעדן הגורמה התלוו קוביות תפוחי-אדמה על האש, עם פלפל חריף, ובקבוק משיב-נפשות של סודה צוננת.
האקורד האחרון היה הקינוח. הוגש לנו מעדן-שוקולדים מריר ולבן, בטעם גן עדן, שהיה עשוי ביד אמונה של קונדיטור. והיו גם עוגיות-דבש מעולות, שהמתיקו את ה"פינלה" שלנו, עם אספרסו כפול מהביל וניחוח. על כל הכבודה שרתה, כמובן, רוחו הטובה של שאול בן-אדרת - שף מדופלם ועתיר-הצלחה, שאלמלא הוא - ספק אם היה "התרנגול הכחול" שבבעלותו מעפיל לפסגה קולינרית כזו.
שילמנו 312 שקל לארוחה מושלמת, כשהתשלום חל רק על המנה העיקרית, על הסודה ועל האספרסו. הוספנו תשר של 15% לשירות מצוין, כשאת "התרנגול הכחול" זיכינו - איך לא - ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.