"פוליטיקאי ידוע" - מספר המתווך טל רוזנברגר - "הוציא למכירה באמצעותי בניין מסחרי בן שתי קומות, 600 מ"ר, ברחוב אלנבי, עם זכויות בנייה לארבע קומות מגורים נוספות. שמאי מטעם המוכר טען, ששווי הבניין עם זכויות הבניה הוא יותר מ-40 מיליון שקל. הורדתי אותו ל-40 מיליון, ואני מחפש קונים".
מי הפוליטיקאי? האם הוא ירוויח מהפחתה אפשרית של מס שבח, ולפי זה יצביע בכנסת?
רוזנברגר: "מצטער, אינני יכול לנקוב בשמו".
טל, עם אחיו ערן, הם בעלי חברת התיווך רי/מקס סקאי, הפעילה בחמש ערים באזור תל אביב. טל, המנהל הפעיל, מפקח ממשרדו, בגבול תל אביב-חולון, דרך קיר זכוכית, על אולם ובו כ-20 עמדות מחשב; הן מאוישות בשיטת "המיטה החמה" על-ידי 50 סוכניו. רוזנברגר (41) הוא כנראה המתווך הפרטי הגדול ביותר בארץ. רי/מקס סקאי מוכרת דירות ונכסים מניבים בתל אביב, בחולון, בבת ים, בראשון לציון ובאזור.
רוזנברגר, בעל תואר אקדמאי במתמטיקה ומדעי מחשב, עבד תחילה, בתפקידים שונים, בחברות טכנולוגיה עילית. בעשור הקודם, לפני ה"בום" הגדול בענף, השקיע חלק מרווחיו ברכישת דירות בחולון, בבת ים ובדרום תל אביב. יום אחד קם וגילה שהנדל"ן מניב לו את הרווחים הגדולים ביותר. הוא הסיק את המסקנה הנכונה (לדעתו), ובראשית 2011 הקים עם אחיו ערן את רי/מקס סקאי, אם כי הוא עדיין שותף באי-אלו חברות טכנולוגיה עילית. האחים גם קנו זיכיון מחברת רי/מקס. הם אומנם משלמים לחברה 10% מהכנסותיהם, אך לא יפרשו (בינתיים) מהחברה-האם.