אל מול חוף ימה של הרצליה ממוקמת במלון "דניאל" (רמות ים 60) מסעדת השף הכשרה "שיזן בר", המצטיינת בתפריט מגוון ובאווירה אינטימית-ייחודית. המדובר במסעדה מושקעת היטב, הבוהקת בניקיונה והמעוצבת בסגנון יפני-מודרני, בניצוחו של דודו כהן, מבכירי השפים בארץ, המשכיל להכין מתחת ידיו מנות יצירתיות במיוחד.
בימים אלה נערך ב"שיזן" מבצע "שף תאכל", המתקיים מדי שנה בעשרות מסעדות ברחבי הארץ ובמסגרתו מוצעת ארוחה מלאה, בת שלוש מנות, ב-89 שקל.
בינוני למדי היינו בשניים, ומתפריט המנות הראשונות הזמנו מנה משולבת של גיוזה, במילוי עוף ובקר, ספרינג-רול ואמפנדס-תירס. הייתה זו מנה דשנה, טעימה וגדושה בבצקים. אחריה הגיעה סינטה צרובה על מקל כמנה עיקרית, עם נגיעות ספייסי של קארי אדום וחלב-קוקוס. כל הכבודה, שבאה אל פינו, הוגשה עם אורז לבן וירקות צרובים. היא הייתה בינונית למדי, ואף שלוותה בשלושה מטבלים פיקנטיים - לא היה בהם כדי לשבח את טעמה. בצידה עמד קנקן של מים צוננים עם נענע טרייה, שהוגש על חשבון הבית.
פיצוי הקינוח הסיומת הייתה מוצלחת ומעניינת יותר: פודינג של אורז, עם מחית-מנגו, מקל-שוקולד וסורבה-קוקוס - ממש בבחינת מנה מנצחת, שחיפתה על הבינוניות של המנה העיקרית ושהותירה בנו טעם של עוד. ניכר שהושקעה בה מלאכת-מחשבת בלתי-מבוטלת. לקינוח התלווה אספרסו כפול.
שילמנו 178 שקל, והוספנו תשר של 22 שקלים לשירות אדיב וקשוב. אחרי שעיגלנו את המחיר - לא נותר לנו אלא לזכות את "שיזן" ב-7 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו. ואולי, מן הסתם, זהו גם המקום להזכיר שהגיעה העת למנף מסעדה שכזו, המסונפת למלון והתלויה בחסדיו, לרמה של מסעדה עצמאית ללא תלות בו, והיה זה שכרה בזכותה.