X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
תקופת גיל ההתבגרות של הילדים מלווה בלא מעט קשיים הפוגעים באיכות החיים, לא רק של המתבגרים, אלא של כל המשפחה ובכל זאת ניתן לעבור בשלום את התקופה עם הגישה והכלים הנכונים
▪  ▪  ▪
גיל ההתבגרות טומן בחובו קשיים [צילום אילוסטרציה: פלאש 90]

המשפט הידוע "ילדים קטנים - צרות קטנות, ילדים גדולים - צרות גדולות", מוכיח את עצמו במציאות של ימינו, כאשר גיל ההתבגרות של הילדים טומן בחובו לא מעט קשיים, הן עבורם והן עבורכן, כמבוגרים האחראיים. קשיים אלו נובעים, בין היתר, מהשינויים הרגשיים וההתנהגותיים שהם חווים בתקופה זו (המתרשמת כיום כמתחילה מוקדם מבעבר), ועשויים להשפיע על הקשר עם ההורים והאווירה המשפחתית הכללית.
תקופת ההתבגרות מלווה בתופעות של מרדנות וויכוחים בלתי נפסקים, עקשנות ועמידה על שלהם, התפרצויות זעם וריחוק. כל אלו מחליפים את הקרבה והתלות ההורית לה הייתם רגילים בגילאים צעירים יותר.
אם בעבר המשמעת הייתה חזקה והיחסים היו מאופיינים בחום ואהבה ללא תנאים, בגילאים בוגרים יותר, המופנמות והעדפתם את חברת בני גילם תופסים את מקומם.
ובכל זאת, למרות הקושי המובן הכללי שמאפיין את התקופה, הרי שלא כדאי לקחת את הדברים כמובן מאליו ובסופו של דבר, הכדור במגרש שלכם. במקום לקפוא על השמרים ולתת לדברים להתדרדר ולהיות בלתי נסבלים, כדאי לבחון את האפשרויות הבאות, כך שכל הצדדים יעברו את השלב בקלות ככל הניתן:

עצמאות, הצבת גבולות ומה שביניהם

אחד מהמאפיינים הבולטים בגיל ההתבגרות, מתייחס לרצון הבולט לשאיפה לעצמאות בכל היבט שהוא. תופעה זו הינה חלק מתהליך גיבוש הזהות העצמית של המתבגרים, כאשר לצד העובדה שאכן הם זכאים למרחב בדיקה רחב יותר מזה הקיים בגילאים צעירים יותר, עדיין מחובתכם להעניק הורות יציבה המאופיינת בחום ותמיכה וכוללת הצבת גבולות ברורה לצורך שמירה על ביטחונם.
למרות שסביר להניח שתבחינו בהתקרבות הטבעית שלהם לחברת בני גילם, המהווים מודל לחיקוי, הם עדיין, ואולי יותר מתמיד, זקוקים לכם כדמויות סמכותיות המגבילות את עצמאותם, כדי שלא תוביל למקרים קיצוניים של התדרדרות.
קחו בחשבון, שגילויי העצמאות מצידם אינם במטרה לפגוע בכם או ישירות נגדכם. מדובר ברצון טבעי למרוד בדרך שהיא, כדי לעצב את האישיות העצמאית שלהם. מסיבה זו חשוב להגדיר מהם הקווים האדומים מבחינתכם, כאשר בהיעדרם, הם יתקשו לבנות את זהותם ויחושו שעולמם אינו בטוח כפי הנדרש. עם זאת, כדאי שההגבלות לא תהיינה נוקשות יתר על המידה וחשוב להציג בפניהם לא רק את מה שלא יוכלו להשיג, אלא דווקא את המקומות בהם אתם סומכים עליהם ומאפשרים להם עצמאות.

התבגרות והתבגרות משפחתית

משימת גיבוש הזהות העצמאית וקבלת אחריות על המעשים, הינה משימה חשובה ואינה מובנת מאליה עבור המתבגרים. כדי להצליח במשימה, יידרשו לעזוב את עולם הילדות המתרשם כבטוח והסביבה המשפחתית שחוו עד-כה ולהתנתק במידה שהיא לצורך גילוי העצמי.
משימת התבגרות זו אינה רק שלהם, אלא גם שלכם כהורים ולכן כל החלטה שתתקבל בהקשר להצבת הגבולות, תידרש להיעשות במשותף. חשוב להפגין עמדה אחידה ובהירה מולם כדי להבהיר את הדברים ולמנוע בלבול.
במקרה והתא המשפחתי אינו מתרשם כיציב ומוצג קושי להכיל את השינויים, הדבר עשוי לבוא לידי ביטוי במקרים של העלבות, תחושות כעס ואף התנהגות מזלזלת ולא מכבדת כלפיהם. בסיטואציה מסוג זה, הם ירגישו דחויים ובודדים, דבר שעשוי להקשות על יכולת ההתמודדות שלהם עם המציאות החדשה. כדי למנוע מצב מתואר, חשוב להמשיך להעניק חום פיזי, לנחם ולספק כתף תומכת, כמו גם לכבד, לשדר אמפתיה ולהעניק מחמאות. כדאי להפחית ככל הניתן את הביקורות וההתנצחויות ולהשאיר מאחור אמרות שמוכיחות שאתם יודעים יותר מהם.

הכוונה מקצועית באמצעות הדרכת הורים

לצורך קבלת כלים מקצועיים שיוכלו לסייע לכם לעבור את התקופה בצורה נעימה ופשוטה ככל הניתן, תוכלו לשקול לפנות להדרכת הורים מקצועית במסגרת ייעוץ פרטני אחד על אחד או לחלופין להשתתף לסדנת הורים ייעודית למתבגרים.
הדרכה פרטנית תתאים במידה ותרצו לקבל ייעוץ פרטני בהתאם לנסיבות ולמקרים שאתם נתקלים בהם ואין לכם רצון להיחשף מול קהל.
סדנה קבוצתית, המועברת על-ידי מנחה קבוצות מוסמך, תציע במה אינטראקטיבית לשתף ולחלוק את הקשיים עם הורים שסביר להניח שנתקלים בסיטואציות דומות. מדובר בסדרת מפגשים בקבוצה קטנה ואינטימית שתאפשר תמיכה חברתית ותספק הבנה כי אתם לא בודדים במערכה והרגשות והחוויות הינן טבעיות ונפוצות.
לצד שתי אפשרויות אלו, תוכלו לקבל כלים מקצועיים באמצעות כתבות בנושא הדרכת הורים שנכתבו על-ידי אנשי מקצוע מתחום הטיפול, החינוך, הייעוץ באתרים המתמקדים בנושא גיל ההתבגרות ומעניקים הדרכת הורים מקוונת.
לגבי כל אחת האפשרויות שתבחרו, חשוב להדגיש שלא מדובר בתחליף להתערבות איש מקצוע טיפולי שיידרש בסיטואציות קיצוניות המחייבות התערבות גורם מבחוץ, כאשר אחת המטרות המרכזיות בהדרכת הורים היא לספק ארגז כלים שיאפשר זיהוי ואבחון קשיים האופייניים לגיל וללמוד כיצד כדאי להתמודד עם אלו לצורך מניעת החרפתם.

תאריך:  05/11/2013   |   עודכן:  05/11/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נטעלי קוטלובסקי
סודות מעולם הרפואה הסינית למניעה ולטיפול במחלות חורף    וגם מתכון ביתי להכנת תרסיס נגד צינון
ד"ר מריאלה גלאנט
הסיבה לקשר בין עישון לסוכרת סוג 2 כנראה נעוצה ב"תנגודת לאינסולין" שהיא חזקה יותר בקרב מעשנים    למרות שמעשנים בדרך-כלל רזים יותר, וניתן לטעות ולחשוב שבשל כך הם פחות חשופים לסיכון לפתח סוכרת, מתברר כי היחס בין המותן לירכיים שלהם גבוה יותר, ובמילים אחרות, יש להם יותר השמנה בטנית
יהונתן דחוח-הלוי
פרקטיקת השחיטה בעזה, הכרוכה בהתעללות קיצונית בבעלי החיים ובגרימת סבל רב בתהליך השחיטה, עשויה להביא להפסקת ייבוא ראשי הבקר מאוסטרליה העוברים דרך ישראל ולגרור לחץ על ממשלת ישראל לחדול מייצוא הבקר לרצועת עזה
איילת נדיב
על-פי הנחיות משרד הבריאות, מומלץ למבוגרים לצרוך לכל היותר 6 גרם מלח ליום, שהם לא יותר מ-2.5 גרם נתרן    אולם בפועל, על-פי שני סקרים לאומיים, הצריכה בקרב גברים ונוער הייתה גבוהה יותר
איתמר לוין
איילת הרץ מתייחסת ברצינות לתביעות הקטנות שלפניה ומצליחה להביא את הצדדים להתפשר. לעיתים היא מאפשרת להם להאריך בדיבור יתר על המידה, אך איש אינו יוצא בתחושה רעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il