X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
למותו של אדם יש השלכות רבות על האנשים שהשאיר אחריו במרבית המקרים עדיף כי בטרם לכתו ישאיר אדם "הוראות הפעלה" לממון ולרכוש שהשאיר
▪  ▪  ▪
כמעט ואין הגבלות חוקיות על הנכתב בצוואה [צילום: פלאש 90]

איש מאיתנו אינו אוהב להרהר במחשבות על סיום חייו, והלוואי ויכולנו לחיות עד אין קץ אך המוות זהו שלב בגלגל החיים, שלב אחרון וסופי. למותו של אדם יש השלכות רבות על האנשים שהשאיר אחריו. במרבית המקרים עדיף כי בטרם לכתו ישאיר אדם "הוראות הפעלה" לממון ולרכוש שהשאיר אחריו.
"הוראות ההפעלה" הן כמובן צוואתו של אדם. צוואה, מעצם הגדרתה, כוללת את פירוט בקשותיו של אדם וכן הוראות כיצד יש לחלק את רכושו לאחר מותו.
כמעט ואין הגבלות חוקיות על הנכתב בצוואה ואדם רשאי לכלול בה בקשות שונות וסדר חלוקה של רכושו בכל צורה ואופן. אין זה הכרח שאדם יוריש את רכושו למשפחתו, הוא יכול להוריש את כל רכושו לחבר קרוב, לשכן, למטפלת ואף לתרום את רכושו לקרן צדקה,למדינה, למוסד כלשהו וכדומה.
סוגי צוואות שונים המוזכרים בחוק הירושה
צוואה בכתב
- צוואה זו נכתבת ונחתמת ע"י המצווה בכתב ידו בלבד ויהיה בה תאריך רלוונטי. על-מנת לחסוך מריבות וחילוקי דעות בין היורשים ניתן להפקיד צוואה זו אצל רשם הירושות באזור מגורי המצווה ובכך הצוואה תקבל 'הכשר' בכל הנוגע לאותנטיות שלה.
צוואה בעדים - צוואה שנעשית לרוב אצל עורך דין אשר מעלה את רצונות המצווה על הכתב. המצווה חותם עליה וכן שני עדים בלתי תלויים אשר חותמים כי ראו את המצווה חותם על צוואתו וכי הוא כשיר וכי לא חתם בלחץ או כפייה.
צוואה בעל פה - צוואה זו מקבלת הכשר במקרים חריגים בלבד ובמספר תנאים מצטברים:
1.צוואה בעל פה תתקבל במידה והמנוח היה שכיב מרע, וראה את עצמו (בנסיבות המצדיקות את זה) מול פני המוות.
2. הצוואה נערכת במעמד שני עדים לפחות.
3. על דברי המצווה, לרבות תאריך עריכת הצוואה והנסיבות לעשייתה, להירשם בזיכרון דברים אשר ייחתם על-ידי שני העדים. הם אלו אשר יפקידו את זיכרון הדברים אצל הרשם לענייני ירושה. על החתימה וההפקדה להיעשות בסמוך ככל שאפשר למועד עריכת הצוואה.
4. צוואה בעל פה תתקבל במידה ולא חלף חודש מאז שהתקיימו הנסיבות שהצדיקו את עשייתה (והמצווה עודנו בחיים).
צוואה בפני רשות - על-פי סעיף 22 לחוק הירושה יכול המצווה להגיש צוואה לגופים מסוימים המוגדרים בחוק כ"רשות" או לבוא ולומר בעל פה את צוואתו בפני אותה רשות. על-פי החוק, צוואה בפני רשות ניתן לערוך בפני שופט, רשם של בית משפט או רשם לענייני ירושה, בפני חבר בית-דין דתי או בפני נוטריון . דברי צוואה כפי שנרשמו ע"י הרשות או כפי שהוגשו לידו, ייקראו בפני המצווה והוא יצהיר שזו צוואתו ונציג הרשות יאשר בחתימתו שהיא אכן נקראה ושהמצווה הצהיר כאמור.
להפקדת צוואה ברשם הירושות קיימים יתרונות וחסרונות. הפקדת הצוואה כרוכה באגרה ובכל פעם שרוצים לשנות ולהוסיף פרטים לצוואה יש למשוך את הצוואה ולהפקידה מחדש לאחר התיקון. מאידך-גיסא, הרשם לענייני ירושות מהווה סמכות להצהרה כי הצוואה הינה מקורית וכי המצווה בעצמו הפקיד אותה מרצונו החופשי. בנוסף, במקרה ולא מעוניינים למסור עותק מהצוואה לאיש אך עדיין להבטיח שימצאו אותה בבוא העת- הרשם לענייני ירושות זהו המקום לכך.
צוואה הדדית, נערכת באותה העת בשני מסמכים שונים או במסמך אחד. צוואה הדדית דואגת לכך שאחד מבני הזוג ירש את חלקו של האחר כשהראשון ילך לעולמו.
ישנו קושי והגנה לביטול צוואה הדדית ע"י אחד מבני הזוג משום הפגיעה במשאלת לבו של השני במידה ולא נתקבלה הסכמת שני הצדדים לביטול.
כיום אחוז נכבד מהאוכלוסייה בישראל מקדים לפנות לעו"ד לעריכת צוואה מאחר שעריכתה מהווה מעשה אחראי כלפי עתיד ילדינו ומשפחתנו, ואינה עוד נחלתם הבלעדית של אנשים הבאים בימים או חולים על ערש דווי.

גילעד ושדי, עו"ד ומגשר מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט, בעל תואר M.B.A, מעניק שירותי גישור במגוון תחומים: משפחה, עסקי, עבודה, קהילתי. וכן עוסק במקרקעין, עסקות ותמ"א
תאריך:  09/12/2013   |   עודכן:  16/12/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צוואה - "טוב מוקדם מאשר לעולם לא"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרצל חקק, בלפור חקק
מקאמה על חגית הלפרין כלת האור תשע"ד    ברחוב שפינוזה הסמוך היו רק שׂדה נטוש וחמציצים/שָם הילדים תפסו פרפרים ועשו קומזיצים/ועוד מוסיפה ומספרת חגית כדי להקסים/"עָבר שם לא פעם רועה עם כבשׂים".../המשפחה אומרת מיד, שזה ממש לא סָביר, זה סתם לוקש/מה יכולה הילדה חגית לזכור מגיל שלוש.../ אך חגית שבה על כך חזור והתעקֵש/שהיא זוכרת דברים מגיל שלוש כמו מגיל שֵש
דניאלה פיריאן
התערבות הורים באכילה מאפשרת למרדנות להיכנס גם לשולחן האוכל    הילד נכון לבדוק את גבולותיו, מהות האוכל נדחקת והופכת לשולית, והאוכל הופך ככלי לבחינת העצמאות והגבולות כאמור
ד"ר אריאל טיסונה
מלבד משנתו המקצועית של הרופא, בסופו של יום עליכם לבדוק את הרגשתכם והאם אתם סומכים עליו? מרגישים נוח בחברתו? האם התרשמתם מפגישת הייעוץ? החלטה זו דורשת זמן ובחינת רופאים שונים
ד"ר דניאל שוהם
איך לשתות בריא במסיבות הסילבסטר 2014    להלן כמה טיפים למי שרוצה לחגוג ולשמור על הגזרה
פרופ' מוטי רביד
אמת שחוקה היא כי ככל שהרופאים מתמקצעים בתחום צר, הם מאבדים את היכולת לראות את החולה כמקשה אחת    מספר תהליכים שהתפתחו במקביל, הצרו את עולמם של הרופאים המומחים, פגעו ביכולתם להקיף את בעיותיו של חולה מורכב, ויותר מכך, גרמו להם לאבד עניין בכל מה שאינו בתחום הצר של מומחיותם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il