X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בינתיים זו ממש החמצה, אבל עם מעט יותר מאמץ עשויה באמת מסעדת "אנינה" שברמת אביב להפוך למסעדה אנינת-טעם, כפי שהיא אכן מתיימרת להיות
▪  ▪  ▪
הפסטה אכזבה [צילום אילוסטרציה: AP]

היא מציגה את עצמה כ"פינה כפרית, רומנטית וירקרקה", ואם לא די בכך גם בתור כזו ש"אין שנייה לה בכל מסעדות תל אביב". אלא שביקור קצר ב"אנינה" שברמת-אביב (רחוב לבנון 2) העיד בפנינו שלא מינה ולא מקצתה.
כי "אנינה", הממוקמת בשטח רחב הידיים של מוזאון ארץ ישראל, פשוט איננה מה שהיא מתיימרת להיות. המסעדה, בעלת המטבח האיטלקי, רחוקה מלהיות "רומנטית ושקטה", מאחר שיש לה אקוסטיקה גרועה, שאינה מאפשרת כל שיח ושיג ללא טונים גבוהים. מעבר לכך אין לה שום הצדקה להתהדר בנוצות של טווס ולהעיד על עצמה שאין שנייה לה בעיר.
עם זאת ראוי להודות שיש ל"אנינה" כל מה שצריך כדי להיות מסעדה מושלמת, רק שדרושים לכך מעט יוזמה ומעוף. העובדה שהיא פרוסה על ריאה ירוקה עשויה להפוך אותה לפינה כפרית פסטורלית, שבה מלבד הארוחה החלבית שהיא מציעה לסועדיה - ניתן יהיה גם לנהל בה דו-שיח על מי-מנוחות.
לחפש בנרות
ל"אנינה" הגענו בשניים, לעת צהריים, עם הרבה מאוד ציפיות. מצאנו מסעדה דחוקה וצפופה והמתנו זמן רב לבואו של מלצר. מן התפריט החלבי המקומי בחרנו כפתיח במרק-עדשים סמיך וטעים, שהוגש בנדיבות. אחריו הגיעו קונקילי - קונכיות-פסטה, שהובטחו בתפריט במילוי תרד וריקוטה, עם רוטב-עגבניות ובזיליקום. במקום זאת גילינו קונכיות יבשות ודלות-טעם, כשהמילוי שבהן בקושי הורגש.
צלעה עוד יותר מנת בת הזוג, שעל-פי הכתוב הייתה אמורה להיות פסטה של ארטישוק ופטריות פורטובלו, עם שמן-זית, שום, פטרוזיליה ופרמזן. מה שהוגש לה בפועל הייתה צלחת גדושת אטריות, אבל את הארטישוק והפטריות, אללי, צריך היה לחפש בנרות, וגם הפרמזן הוגש במשורה. את האכזבה הלוהטת שלנו הצלחנו לצנן רק בסודה קרה.
קינחנו בשטרודל-תפוחים מעולה, עם גלידת-וניל. התלווה אליו אספרסו כפול שהיה אף הוא עשוי במיטבו. החשבון הסתכם ב-231 שקל והוספנו עליו תשר של 15%, חרף שרות איטי וגרוע. יחד עם זה ראוי לציין שעם מעט יותר מאמץ יכולה מסעדת "אנינה" שברמת אביב להפוך באמת למסעדה אנינת-טעם, כפי שהיא אכן מתיימרת להיות.

תאריך:  30/12/2013   |   עודכן:  30/12/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 ראובן לייב
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בתיה אלימלך
יש לנקוט באמצעי זהירות בעת השתייה ולנטר את ערכי הסוכר בדם בצורה קפדנית במהלך ערב רווי אלכוהול כמו הסילבסטר
אורן פרסיקו
כשמדובר בהפגנות מחאה, הגודל לא תמיד קובע    למי הזכות לבחור טרמינולוגיה?    ישראל היום מפרסם קומוניקט
ראובן לייב
מסעדת "גוהר" בכפר סבא נחשבת לנציגה הבלתי-רשמית של המטבח הפרסי האותנטי ומצטיינת בתבשיליה הבריאים והייחודיים, המבוססים על טהרת הירקות והפירות, ללא שימוש בחומרים משמרים
עליס בליטנטל
תערוכה על המלך הורדוס עומדת להסגר ב-4.1.14    מוזאון ישראל יסיים את האירוע המרגש ומסחרר
צבי גבאי
גם חיסלו את הקהילה היהודית בעירק וגם דורשים לקבל את ביזת אוצרותיה    או: עם כיבושה של עירק ב-2003, התגלה האוסף, הידוע כיום כארכיב היהודי מעירק, במרתף מוצף מים מעופשים, בבניין המוחאבראת (שירותי הביטחון), על-ידי יחידה מצבא ארצות-הברית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il