לא נכחיד כי למסעדות הכשרות, הנפתחות בימים אלה בזו אחר זו, משחק המזל, באשר הן עולות ופורחות על גבי המפה הקולינרית בארץ. מי שנחשבת לעתירת ההצלחה הגדולה ביניהן היא, ללא צל של ספק, מסעדת "הרברט סמואל", שזה אך נפתחה במלון ריץ-קרלטון שבמרינה של הרצליה פיתוח.
"הרברט סמואל" החדשה היא מסעדתו הרביעית של יונתן רושפלד, שף-צמרת ועתיר הישגים, שכבר הוכיח מעל ומעבר את הידע הקולינרי הרב שצבר במסעדותיו האחרות. מסתבר שהמטבח הכשר, שאינו נופל מהן בהישגיו, מצליח לעשות שימוש מתוחכם ומוצלח בחומרי-גלם מקומיים, בעיקר של דגים, בשר, ירקות ושמן-זית, ללא כל צורך להשתמש בחמאה, שמנת ומוצרי-חלב למיניהם.
הצלחה מסחררת למן היום הראשון שבו נפתחו שעריה של "הרברט סמואל" הכשרה היא נוחלת הצלחה מסחררת ונבצר להשיג בה מקום פנוי ללא הזמנה מוקדמת. אנחנו הגענו אליה לעת צהריים ומצאנו מסעדה מעוצבת היטב, עם נוף משגע הנשקף אל מול המרינה ושפת-ימה של הרצליה. הגם שמדובר במלון יוקרתי ובמסעדת-צמרת מהמעלה הראשונה, המתמזגת עימו לתפארת, מחיריה אינם מרקיעים לשמיים וארוחה עסקית, ללא תוספות מיוחדות, מוצעת בה במחיר סביר של 88 שקל.
מומלצת מאוד כמנה ראשונה הוגש לנו מרק-ארטישוק מהמם, עם לחם הבית עטור-אגוזים, טעים ונימוח בפה, כשבצידו מטבל-שום ערב לחיך. אחריו הגיע שיפוד נדיב של פילה-בקר, רך ועדין, במידה בינונית, עם תפודים אפויים בתנור ומחית של בטטה פיקנטית. את סעודת המלכים שבאה אל פינו סיימנו בגלידת-סורבה, בת שלושה טעמים מופלאים, של פאפאיה, של מנגו ושל תות-שדה. התלווה אליה אספרסו כפול, שכמוהו לא בא אל פינו מזמן.
שילמנו 310 שקל לשניים, כולל תשר של 15% לשירות מצוין, אדיב וקשוב מאין כמותו. את "הרברט סמואל" הכשרה זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו ומובטח שעוד נשובה אליה. בינתיים היא מומלצת מאוד גם למי שאינם מורגלים במטבח כשר. כדאי לנסות ומובטח ליהנות.