X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בתקופה האחרונה מתחיל נושא הפרטיות ברשת לקבל את תשומת הלב הראויה לו, הרבה בזכות פרשת הריגול אחר המשתמשים שנחשפה על-ידי אדוארד סנודן ב-2013 הנה כמה טיפים פשוטים שיעזרו לכם לשמור על הפרטיות שלכם ברשת
▪  ▪  ▪
גלישה בטוחה [צילום: פלאש 90]

1. השתמשו ב"גלישה בסתר" בגלישה באתרים רגישים
הרבה מהגולשים אינם מודעים לעובדה שדפדפני האינטרנט שבהם הם משתמשים אוספים ושומרים כל מיני נתונים בזמן הגלישה באינטרנט. בין הנתונים שנשמרים תוכלו למצוא את היסטוריית הגלישה שלכם, תמונות וסרטוני וידאו שהופיעו באתרים אליהם נכנסתם, קבצי Cookies ועוד. המידע הזה נאגר ב"מטמון" של המחשב במטרה לטעון אותו מהר יותר בפעם הבאה שתבקרו באותו אתר. היום כל הדפדפנים מציעים פיצ'רים של "גלישה פרטית" או "גלישה בסתר", וגלישה במצב הזה מונעת מהדפדפנים לשמור את הנתונים האלה.
פיצ'ר ה"גלישה בסתר" הוא טוב בתור שכבת הגנה נוספת כאשר אתם גולשים ברשת, אך הוא לא מבטיח הגנה הרמטית על הפרטיות שלכם. שימוש ב'גלישה בסתר' כשאתם משלמים בכרטיס אשראי ברשת או כשאתם מבקרים באתר הבנק שלכם, תבטיח לכם שהנתונים שהזנתם לא נשמרו בדפדפן או במקום כלשהו על המחשב שלכם ללא ידיעתכם.
2. הגדירו סיסמה לנעילת הסמארטפון
היום כבר כמעט שלא ניתן לראות אנשים המשתמשים בטלפונים "טיפשים". הסמארטפון שלנו הוא למעשה מחשב קטן והוא עלול להוות פתח להרבה מאוד מהמידע הרגיש שלנו – החל מרשימת אנשי הקשר שלנו, דרך הודעות טקסט והתכתבויות וואטסאפ ועד הפייסבוק ותיבת המייל שלנו הנמצאים בסכנה במידה שהמכשיר שלנו נפל לידיים הלא נכונות.
בעוד אבטחת הטלפונים החכמים הוא נושא בפני עצמו, שכבר עסקנו בו בעבר, נעילת המכשיר באמצעות סיסמה אולי לא תגן עליכם מהאקרים בעלי אמצעים מיוחדים, אבל היא תהפוך את המשימה שלהם לפחות למעט קשה יותר.
3. השתמשו בהתראת גוגל על השם שלכם
שירות ההתראות של גוגל הוא שירות חינמי שמאפשר לכם להגדיר מילות חיפוש עליהן אתם מעוניינים לקבל התראה לתיבת האימייל שלכם, אם היא התפרסמה במקום כלשהו ברשת. כך, אם מישהו עושה שימוש בשם שלכם או כותב עליכם משהו ברשת, אתם תוכלו לדעת על זה ולטפל בזה מבעוד מועד, וזה גם מאוד פשוט להגדיר התראת גוגל בקישור שלהלן. בשורת החיפוש הקלידו את השם שלכם או וריאציות שלו, והקפידו להשתמש במרכאות בתחילת השם ובסופו כדי לקבל תוצאות מדויקות.
4. סיימתם לגלוש? התנתקו
כשאתם משתמשים בפייסבוק, בטוויטר, בג'ימייל או בכל שירות מקוון אחר, אתם למעשה נשארים "מחוברים" עד שאתם מתנתקים, עצם העובדה שסגרתם את הדפדפן לא מספיקה. כך, אם מישהו אחר גולש מאותו מחשב, הוא יוכל להיכנס לחשבון שלכם, לראות פרטים אישיים על אודותיכם ואפילו לפרסם בשמכם סטטוסים או לשלוח בשמכם אימיילים. הרגילו את עצמכם להתנתק מהשירות המקוון כשסיימתם לגלוש בו, במיוחד בעבודה, במחשב ציבורי, או אם אתם גרים עם שותפים.
5. בדקו מדי פעם את הגדרות הפרטיות שלכם ברשתות החברתיות
ביקור בעמודי הגדרות הפרטיות של הרשתות החברתיות הוא מומלץ ביותר. אפילו אם כבר עשיתם את זה בעבר, זה לא מבטיח שהגדרות הפרטיות שלכם מוגדרות כך שהן מספקות לכם מקסימום פרטיות היום. מניסיוננו, הגדרות הפרטיות באתרים אלה נוטות להשתנות, ולאו-דווקא לטובת הגולש.
6. הירשמו לאימות דו-שלבי של גוגל
אם אתם משתמשים בתיבת הדואר של גוגל, אתם יכולים להירשם לשירות האימות הדו-שלבי שיוסיף שכבת הגנה משמעותית לתיבת הדואר שלכם. לאחר שתירשמו לשירות אתם תתבקשו להקליד, בנוסף לסיסמה הרגילה שלכם, קוד אימות חד-פעמי שיישלח לטלפון הנייד שלכם כאשר תרצו להתחבר לתיבת האימייל שלכם. היתרון פה הוא שאפילו אם מישהו הצליח להשיג את הסיסמה שלכם הוא עדיין לא יוכל להתחבר לחשבונכם ללא קוד האימות.
כדי לקבל הסבר מלא על אודות השירות ואיך מפעילים אותו כנסו לקישור זה.
7. החליפו סיסמאות מדי פעם
הסיסמאות הטובות ביותר והקשות ביותר לפיצוח הן כאלה המכילות שילוב רנדומלי של אותיות קטנות וגדולות (באנגלית), ספרות וצורות כגון כוכבית, סולמית וכו'. אף פעם אל תשמשו בסיסמאות בנאליות כמו 1111 או 12345, הן ייפרצו תוך שניות והן טובות בדיוק כמו שום סיסמה בכלל.
אך חשוב לדעת בעזרת הכלים המתאימים והרבה סבלנות, גם הסיסמה המורכבת ביותר ניתנת לפיצוח. כך, אם הסיסמה המורכבת שלכם הגיעה בצורה כלשהי לידיו של האקר מיומן ייתכן שייקחו לו חודשים לפצח אותה. אך אם תחליפו את הסיסמה מבעוד מועד, הסיסמה כבר לא תהיה תקפה והחשבון שלכם יישאר מוגן.
לטיפים נוספים בנושא סיסמאות ואיך לבחור סיסמה חזקה שגם תזכרו - לחצו כאן.
8. מחקו קבצי היסטוריה ומטמון
כפי שהזכרנו קודם לכן, הדפדפנים שלנו באופן קבוע אוספים נתונים על אודות הרגלי הגלישה שלנו והאתרים בהם אנחנו מבקרים באינטרנט. מומלץ לנקות את הקבצים האלו לפחות פעם בחודש. כך, אם יפרצו לכם למחשב לא יוכלו להוציא את הפרטים האלה החוצה, תימנעו מ"פרסומות מותאמות אישית" המבוססות על הרגלי הגלישה שלכם, ואפילו תפנו קצת מקום בזיכרון המחשב.

הכותב הוא מנכ"ל ובעלים שותף של נציגות ESET בישראל.
תאריך:  23/01/2014   |   עודכן:  23/01/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
8 טיפים לפרטיות ברשת שחובה להכיר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורן פרסיקו
ישראל היום משלב בין התרברבות לצדקנות    רק מעריב מעלה שאלת יסוד לגבי הדברה מפני מזיקים    ידיעות אחרונות מדווח על מחקר שפורסם לפני כשנה וחצי
ד"ר אילן גור
בהמשך להרעלת המשפחה בירושלים מחומרי הדברה ומותן של הפעוטות, מה ניתן לעשות במקרים מסוג זה?
ראובן לייב
מסעדת "גרקו" התל אביבית, הקוצרת הצלחה בינונית בינתיים, היא ניסיון מחודש לתת צ'אנס למסעדנות משגשגת, שהייתה בעבר שם-דבר במדינה
אדלינה קליין
היכולות לפרום את חוטי האריגה הללו, ולשזור אותן מחדש אל המהויות הגלומות במושג 'אהבה', מביא אותה לנבור אחר המשכו של השיר
אלעזר לוין
הוועדה המקומית אישרה ל-88 קציני צה"ל ומשרתי קבע קוטג'ים במקום דירות, ופטור מהיטל השבחה    מבקר המדינה רואה בחומרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il