X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
השופטת מנאל חליחל-דיאב לא מהססת לשמש כמתורגמנית כאשר הנאשמים דוברים רק ערבית, תוך שהיא מאזנת בין הקפדה על הנהלים והפרטים לבין טיפול יעיל בערימת תיקי התעבורה שעל שולחנה
▪  ▪  ▪
חליחל-דיאב. "אני לא יכולה לדחות"

השופט:השופטת: מנאל חליחל-דיאב, בית משפט השלום בנצרת
המועד: יום שלישי, 31.12.2013, שעה 9:30
הנושא: תיקי תעבורה
מנאל חליחל-דיאב פותחת את היום עם תיק ובו הסדר טיעון: חודש עבודות שירות ופסילת רישיון לשנה. הצדדים מתדיינים על תאריך תחילה הפסילה, אך חליחל-דיאב יודעת טוב מהם: "אני לא יכולה מהיום, כי אולי יש פסילות קודמות, תביאו אישור ממשרד הרישוי. בכל מקרה אנחנו שולחים אותו לחוות דעת הממונה [על עבודות שירות], לדיון הבא תביאו אישור ממשרד הרישוי שהכל נקי ואז אני אחשב מהיום". בשל העומס במשרדי הממונה, יכולה חליחל-דיאב לקבוע את הדיון הבא רק ל-27.3.13. היא מעבירה לנאשם בערבית את פרטי ההסדר ומוודאת בשפת אמו שהוא מודה, ולאחר מכן גם מסבירה לו מה קורה בהמשך.
הבקיאות הרבה של חליחל-דיאב במתרחש מסביב לתיקים באה לידי ביטוי גם בתיק הבא, שאמור היה להידון בבית משפט השלום בצפת אך הועבר לנצרת בשל החגים הנוצריים. הסניגור רוצה להגיע להסדר טיעון, אך חליחל-דיאב אומרת שזה לא ילך: "יש להם [ללשכת התביעות במשטרה] הנחיה לא לסיים [תיקים] של מחוזות אחרים. אלי [גונן, ראש השלוחה בצפת] מוסמך לעסוק רק בצפת, לא פה".
אם כך, אומר הסניגור, אולי עדיף לטעון בלי הסדר ולסיים בו במקום. אבל גם זה לא מומלץ: "כשהמהירות [המופרזת] היא מעל 40 [קמ"ש יותר מהמקסימום] - אני שוקלת, אתה לוקח סיכון". לכן מציעה חליחל-דיאב לסניגור למחוק את בקשתו כך שהתיק יחזור לצפת, והוא כמובן מקבל את ההצעה.
מעיינת בתעודת הסטודנט
גם התיק השלישי מצריך את הכישורים הדו-לשוניים של חליחל-דיאב. "כן, ענבל, מה יש לנו?", היא פונה לתובעת. הנאשמת מבקשת לדבר בערבית, ולתובעת באמת אין בעיה עם זה: "רציתי לעזור לה, אבל אין לי איך לתקשר איתה"; חליחל-דיאב מעבירה מסרים בין השתיים. כאשר אימה של הנאשמת מבקשת לומר דבר מה - היא מבטיחה לה בנימה נינוחה שתוכל לעשות זאת בהמשך, וגם עומדת בהבטחתה כעבור כמה דקות.
חליחל-דיאב מעיינת בכתב האישום, אומרת לנאשמת מה נטען בו וחוזרת לתובעת: "מה את יכולה להציע לה?". היא מסבירה לנאשמת שביכולתה להודות בהסדר שיכלול שלילה, שלילה על תנאי וקנס, או ללכת להוכחות. הנאשמת בוחרת בהסדר, אחרי שחליחל-דיאב מבררת מה התביעה מציעה. מאחר שהתביעה הסכימה לקנס סמלי של 500 שקל לאור העובדה שהנאשמת היא סטודנטית, מבקשת גם חליחל-דיאב לראות את התעודה המתאימה לפני שהיא מאשרת את ההסדר. לבסוף שואלת חליחל-דיאב את הנאשמת מתי נוח לה לשלם את הקנס ומסבירה לה - כמובן בערבית - מה עליה לעשות כעת.
שני תיקים במקביל
יעילותה של חליחל-דיאב באה לידי ביטוי כאשר כעת היא למעשה מטפלת בשני תיקים במקביל. בראשון שבהם הגיש הסניגור בקשה אך לא טרח לשלוח עותק למשטרה ולכן התיק אינו בפני התובעת. "צריך למסור להם לפני", מסבירה לו חליחל-דיאב, "אני אדחה לך למחר-מחרתיים. איך אתה מצפה מהתובעת לטעון כשאין לה תיק? זכותה לעיין בחומר". הסניגור מתווכח, למרות שזו הייתה בבירור פשלה שלו, אבל חליחל-דיאב לא מתרגשת: "אתה יכול לטעון. היא חייבת לבחון את חומר הראיות בתיק, אם יש לו עבר. אי-אפשר על רגל אחת".
בשני שבהם אומרת חליחל-דיאב, כי מדובר בנאשם שיש לו הרבה פסילות רישיון. אין פלא שהתובעת מבהירה, שהאיש זקוק לעורך דין, משום שאם יורשע - תבקש המשטרה לשלוח אותו למאסר. חליחל-דיאב פונה אליו: "למה לא מינית עורך דין?". הנאשם: "המצב לא היה כל כך טוב". חליחל-דיאב: "מה מבטיח לי שבפעם הבאה יהיה לך כסף? אני דוחה בפעם האחרונה, לא תוכל להגיד לי שאין לך כסף".
כעת חוזרת חליחל-דיאב לתיק הקודם ומעדכנת בפרוטוקול את שהתרחש. הסניגור מנסה לתקן את הפשלה ולמסור כעת לתובעת את הבקשה, אך חליחל-דיאב שוב בקיאה היטב בנוהלי המשטרה: "אסור לה לקבל, צריך למסור ללשכת התביעות". התובעת מצידה מסופקת האם התיק יהיה מוכן למועד הנדחה, יומיים לאחר מכן, אך בפיה של חליחל-דיאב תשובה בת מילה אחת: "תתאמצו". הסניגור מפגין חוצפת-יתר באומרו לתובעת: "את לא בסדר"; חליחל-דיאב לא מגיבה.
חליחל-דיאב מדלגת חזרה לתיקו של הנאשם שאינו מיוצג, גם כאן מכניסה לפרוטוקול את שהתרחש ועוברת לערבית כדי להסביר לנאשם מה קרה. חליחל-דיאב דוחה את הדיון ל-23.1.14, והקלדנית שלה מפגינה יוזמה ברוכה כאשר היא מוסיפה לפרוטוקול את הטלפון של הסנגוריה הציבורית - אם ישנה את דעתו וירצה שהיא אשר תייצג אותו.
זוכרים את הסניגור הרשלן מלפני שתי פסקאות? הוא מבקש לדחות את הדיון בתיק שאמור להידון כעת, משום שקבע פגישה עם ראש לשכת התביעות ב-9.1.14. חליחל-דיאב מציעה את 20.1, הסניגור אומר שאין לו יום פנוי עד סוף ינואר ואין ברירה אלא לקבוע ל-27.3.14. אחרי שחליחל-דיאב חותמת על ההחלטה, נזכר אותו סניגור שבעצם באותו יום יש לו דיון בתיק אחר, ופתאום מציע את 16.1. חליחל-דיאב משיבה: "כבר הוצאנו פרוטוקול, היית צריך להגיד לי לפני. תגיש בקשה להקדמה, לדחות אני לא אדחה".
"זה לא נשמע טוב"
בתיק הבא - תופעה מוכרת היטב: הנאשם וסניגורו לא התייצבו, ועורך דין אחר מדבר בשמו של עמיתו. "זה לא בסדר, אני אוציא לו צו הבאה", מגיבה חליחל-דיאב. "תגיד לו שאחכה עד שיבואו הוא והנאשם, או לפחות הנאשם. זה תיק שכרות, הנאשם חייב להתייצב". התובעת מזכירה שגם בדיון בחודש מאי לא התייצב הנאשם והוצא לו צו הבאה. חליחל-דיאב חותכת עניין: "זה דיון שלישי בתיק. אני לא יכולה לדחות. אם הנאשם לא מתייצב - אני מוציאה צו הבאה".
חליחל-דיאב מעיינת בתיק הבא: "גם זה תיק חמור", אבל לנאשם אין עורך דין למרות שבעת מעצרו היה מיוצג. חליחל-דיאב: "מי היה? מהסניגוריה? מה השם שלה? את התיק הזה קשה לנהל לבד, תיק חמור. השכרות שם 80, טוב שנשארת בחיים, זה אחוז מאוד גבוה". הנאשם: "לרוסי זה לא גבוה". חליחל-דיאב: "זה לא נשמע טוב. אתה מזלזל ולא לוקח אחריות על המעשים שלך". הנאשם: "סליחה, זה לא מקום לבדיחות".
הנאשם מנסה לנהל מו"מ עם התובעת, אך חליחל-דיאב מתערבת: "צריך עורך דין בתיק הזה. אני ממנה לך סניגור מהסניגוריה הציבורית. אם תוך חודש לא יתקשרו אליך - תתקשר אליהם. אני לא דוחה יותר, אל תבוא בישיבה הבאה ותגיד שאין לך עורך דין". התובעת מעירה שהאדון לא טרח להוציא רישיון מאז 1998, וחליחל-דיאב מסכמת במה שפתחה: "תיק חמור".
השורה התחתונה:
חוסר ההקפדה של חליחל-דיאב על פורמליות ונכונותה לשמש מעין-מתורגמנית, מקדמים מאוד את הדיונים תוך שמירה על זכויות הנאשמים והאינטרסים של המדינה. שופטת יעילה מאוד, הבקיאה היטב בנהלים ויודעת לאזן בין השמירה עליהם לבין קידום התיקים.
יעילות: 9.
מזג שיפוטי: 9.

תאריך:  04/02/2014   |   עודכן:  04/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
במעמד שתי שפות
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
אם היא כל כך בסדר
יוסיז  |  4/02/14 12:37
2
כל הכבוד לה.
בנקומיני  |  4/02/14 12:53
3
גם יפה, גם אופה
משה, עורך-דין  |  4/02/14 18:33
4
המינוי הכי טוב במחוז הצפו
עורך דין  |  5/02/14 11:25
5
בדיוק כמו שופטים יהודים בחאלב ל"ת
דמשק וחומס.  |  5/02/14 15:30
6
כל הכבוד לשופטת חליאל
דודו מהשרון  |  5/02/14 16:02
7
תגובה
אכרם עורך דין  |  5/02/14 21:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
סיכומי הנאשמים במשפט הולילנד שבים ומציפים את עדויותיהם הקשות של כמה מהם על מעצרם. כולם מדברים על תנאים בלתי אנושיים, על חוסר אפשרות לישון ועל הגעה לסף שבירה
איתמר לוין
מה עושים כאשר נאשם וסניגור לא מגיעים? השופט עוז ניר (נאוי) מנצל את הזמן ל"מיני-גישורין", כהגדרתו, ויוצר סיכוי טוב לייעול משמעותי של הדיון. הוא מביע את עמדתו בצורה מאוד ברורה, אך בדרך נעימה שאינה יוצרת תחושה של כפייה
איתמר לוין
הקפדה על פרטים והתמודדות עם בעיות לא שגרתיות מאפיינות את השופט הישאם אבו-שחאדה ביום של תיקים פליליים, לצד איחור בלתי מוצדק של כמעט 40 דקות בתחילת הדיונים
עידן יוסף
בלעדי: ימים לפני ההכרזה על יו"ר קבוע למועצת הכבלים והלווין הודח ממלא-מקום ובמקומו מינה שר התקשורת ממלא-מקום אחר שמבקש לגרוע מסמכויות המועצה ולהעבירן לאגף שלו
איציק וולף
השבועון 'בשבע' גנז מאמר של העיתונאי ידידיה מאיר אשר מתח ביקורת על מזכ"ל אמנה    שניים מן הדירקטורים של העיתון הם הרב זלמן ברוך מלמד ויואל צור המכהנים כדירקטורים גם בעמותת סוכת עובדיה שקיבלה מהגופים שבשליטת זמביש 635,250 שקלים בשנת 2012
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il