X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עובדי בית החולים הדסה עין כרם מפגינים (9.2.14) מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים [צילום: פלאש 90]
להבריא בית-חולים
הכלכלונים מדווחים בהרחבה על משבר הדסה ידיעות אחרונות ממרק את תדמיתו של השר ליברמן מעריב מדווח על הצלחותיה של הקרן לידידות

אמון על מחויבותו לדווח בפשטות על מה שמשפיע באופן מיידי על הציבור הרחב, בוחר ידיעות אחרונות הבוקר לתמצת בראש שערו את המשבר החריף בבית-החולים הדסה באמצעות הכותרת "הבוקר: שביתה בבתי-החולים". כותרת זו ותו לא. בלי רקע ובלי איך ולמה.
בישראל היום, לעומת זאת, מקדישים חלק ניכר מהשער לסיבה. על השיבושים מדווח בכותרת צרה בראש העמוד ואילו הכותרת הראשית מדווחת על "המשבר בהדסה: הקפאה ופיטורים". "בניסיון למנוע קריסה פנתה ההנהלה לביהמ"ש בבקשה להקפאת הליכים", נכתב בכותרת המשנה. "הרופאים מתנגדים: 'צעד בריוני'. ובינתיים, חגיגות השכר נחשפות: 5.5 מיליון ש' בשנה לרופא עיניים".
מיטל יסעור בית-אור וזאב קליין מדווחים על הליך הקפאת ההליכים של בית-החולים והשלכותיו. "מתווה תוכנית ההבראה כולל הזרמת 600 מיליון ש' במענקים ובהלוואות להצלת הדסה, בתמורה לפיטורי 550 עובדים, קיצוצי שכר גדולים, ויתור על תוספות שכר ומכירה והעברה של נכסי נדל"ן של הדסה לאוצר", הם כותבים.
העיתונאי רן רזניק כותב בטור דעה נלווה כי "הממשלה צריכה לחתום על הסדר הבראה עם בית החולים, שמשמעותו תהיה גם העברת מאות מיליוני שקלים מתקציב המדינה לכיסוי הגירעון של בית החולים. ואולם, משרדי האוצר והבריאות חייבים הפעם להתנות את העברת הכספים בשינוי מהותי ויסודי בדפוסי הניהול וההתנהלות הכושלים של בתי החולים". לדבריו, בשל ההיסטוריה הבעייתית של הדסה, "נראה שעדיף להעביר את בתי החולים של הדסה לבעלות המדינה או אחת מקופות החולים ובכך להביא לשיפור משמעותי מאוד בניהול ובהתנהלות בית החולים".
במדור הדעות של ידיעות אחרונות מביע הפרשן הכלכלי סבר פלוצקר עמדה דומה. "רק שינוי מעמדה מעמותה הנתמכת על-ידי הארגון הפילנתרופי 'נשות הדסה' למוסד רפואי בבעלות ממשלתית-עירונית, דוגמת בית החולים איכילוב בתל אביב, יוציא את העגלה מהבוץ של 1.3 מיליארד שקלים הפסדים מצטברים".
תמונה
הכלכלונים מדווחים על משבר הדסה בהרחבה. ב"דה מרקר" שמים את הדגש על שירותי הרפואה הפרטיים כגורם שהוביל למשבר. "84% מהכנסות השר"פ זרמו לידי הרופאים - ורק 16% להדסה", לשון הכותרת הראשית של עיתון זה. גם הכותרת בכפולה הפותחת העוסקת בשר"פ ("השר"פ הכניס 254 מיליון שקל. הדסה קיבלה 40 מיליון - השאר זרמו לרופאים") וכך גם כותרת ידיעה נפרדת, המביאה ציטוט מדברי מנכ"ל הדסה אביגדור קפלן ("'קפלן: 'חלקה של הדסה בהכנסות מהשר"פ אינו מתקבל על הדעת'").
הכתבת לענייני בריאות של "דה מרקר", רוני לינדר-גנץ, מתווה את מסלול הקריסה של בית-החולים לאור בקשת הקפאת ההליכים שהגיש לבית המשפט. "הבקשה היא מסמך מאלף, המשרטט בחדות את הכשלים הרבים שהביאו לקטסטרופה שבה המוסד הירושלמי המפואר נמצא על-פי התהום עם גירעון של 1.3 מיליארד שקל", היא כותבת. "בין השורות, ולעיתים אף באופן מפורש, מאשימה ההנהלה הנוכחית של הדסה את ההנהלה הקודמת במחדלים שהביאו את הדסה למצבה הנוכחי".
על סמך הבקשה להקפאת הליכים משיבה לינדר-גנץ על השאלה "איך הגיעה הדסה למצב הנואש הזה?". התשובות: עובדי מינהל ומשק עם שכר גבוה באופן חריג בשל עוצמת הוועד; חלוקת תוספות עבור שעות כוננות גם למי שאינו זכלפיכך; קידומים פיקטיביים; שעות נוספות גלובליות פיקטיביות; שר"פ על חשבון העבודה; הנחות נרחבות לקופות החולים; וטיפולי חינם לצוות העובדים, הגמלאים ובני משפחותיהם (בסך-הכל 25 אלף איש).
כתב "כלכליסט" לענייני כל מה שמעניין אותו, שאול אמסטרדמסקי, מנסה אף הוא לספק תשובות לשאלה איך נוצר המשבר בהדסה. אמסטרדמסקי מדגיש כי כדי להשיב באופן מושכל על השאלה, "מוכרחים להיות חשופים לנתונים מלאים של בית החולים". אולם "לרוע המזל, אין כאלה".
על כן, מצליב אמסטרדמסקי את הדוחות הכספיים האחרונים שזמינים לרשות הציבור, משנת 2011, נתונים שהנהלת הדסה העבירה בשנה האחרונה למשרד הבריאות לצורך עבודת ועדת גרמן ואת הנתונים שמופיעים בבקשה להקפאת הליכים ("את אלה יש לקרוא בזהירות, עם גרגר של מלח. זאת בהתחשב בעובדה כי להנהלה יש תמריץ מובנה להטיל זרקור על מספרים מסוימים, כאלה שנוגעים לשכר העובדים, כדי לכפות עליהם בסופו של דבר קיצוצים משמעותיים"). לדבריו, "הצלבה של שלושת מקורות מידע אלה, עם שיחות שקיים 'כלכליסט' עם גורמים בהנהלת הדסה כמו גם בוועדי העובדים, במשרד האוצר ובמשרד הבריאות, מאפשרים להרכיב תמונה רחבה יותר, אם כי ודאי לא מלאה עד סופה".
הדגשים של "כלכליסט" שונים מעט מאלו של "דה מרקר". סוגיית השר"פ אינה תופסת מקום מרכזי. גם ל"כלכליסט" תיבה ובה ראיון קצר עם מנכ"ל הדסה אולם להבדיל מ"דה מרקר" הכותרת מצטטת דברים שאמר המבטלים את הדגש על השר"פ ("השר"פ לא יצר סחרור שכר, יש הרבה עיוותים שצריך לתקן"). "האם לשר"פ יש חלק במצבו של הדסה?" שואל אמסטרדמסקי. לפי תיאורו, משרד האוצר טוען שכך קרה אך בהנהלת בית-החולים דוחים זאת. הוא מציע פשרה: "השר"פ לבדו לא יכול להסביר את הגירעון של הדסה, אבל הוא בהחלט תרם לו". הסיבות המרכזיות למשבר, לפי דיווחו, הן הסכמי שכר נדיבים מדי עם העובדים, ההנחות הנרחבות לקופות החולים וכשל ניהולי מתמשך.
"איך צפוי המשבר להסתיים?", נכתב בטור שאלות ותשובות שמתפרסם ב"דה מרקר". לינדר-גנץ מציעה ארבעה תסריטים. הבלתי-סביר כולל קריסה ופירוק של הדסה. הסביר יותר הוא הסדר הבראה שבסופו ישארו בתי-החולים של הדסה בבעלות ארגון נשות הדסה. תסריט בעל סבירות בינונית, היא כותבת, כולל את העברת בית-החולים לקופות החולים מכבי ומאוחדת. ויש גם תסריט רביעי, "פחות סביר, אך בהחלט עומד על הפרק: הלאמת הדסה והפיכתו לבית חולים ממשלתי".
בטור דעה ב"כלכליסט", הצמוד לדיווח החדשותית, קורא אמסטרדמסקי להציל את הדסה, אולם להתעקש על תמורה. "לא רוצים להלאים? אל תלאימו", הוא כותב לפקידי הממשלה. "קחו נכסים, קחו את הניהול, קחו משהו. תודיעו שאתם מבטלים את השר"פ, שאתם מפקחים על השכר, שאתם מכפיפים את הדסה לרגולציה של משרדי הבריאות והאוצר. משהו. אחרת הדסה תינצל מבחינה פיננסית, אבל הכישלון הציבורי יהיה גם על הראש שלכם".

המבוגר האחראי

הכותרת הראשית של ידיעות אחרונות והכפולה הפותחת בעיתון מוקדשים למסע יחסי ציבור למען רהביליטציה של שר החוץ אביגדור ליברמן. "שלמות העם חשובה יותר משלמות הארץ", מצוטט ליברמן בלב שער העיתון לצד תצלום שלו, מסביר פנים. כותרת המשנה מדווחת כי השר "ממשיך להפתיע בעמדות מתונות". תמצית טור מאת הפרשנית סימה קדמון מודפס אף הוא בשער ומוקדש למהפך שעבר על השר, "מהילד הרע, המוחרם, שכף רגלו לא דרכה בבית הלבן, ליקיר מחלקת המדינה, זה שהאמריקנים יוצאים עכשיו מגדרם לכבודו".
בכפולה הפותחת מדווח לקוראי ידיעות אחרונות כי "שר החוץ ממשיך לתחזק את תדמיתו כמבוגר האחראי' בממשלת נתניהו". תחת הכותרת המודפסת בגופן גדול, "ליברמן החדש", מדווחים איתמר אייכנר ואורלי אזולאי כי "אביגדור ליברמן ממשיך להפתיע", ומביאים בהרחבה מדברים שאמר בנאום שנשא ביום שישי בבוקר.
"אם איווט של פעם, זה של נאומי אסואן-טהרן, היה שומע את נאומו של ליברמן מיום שישי האחרון, הוא בטח היה מורט את שערותיו", כותבת קדמון בטור המלא המתפרסם בכפולה הפותחת. "על פניו נראה שהאיש עשה סיבוב פרסה במהירות של 120 קמ"ש, עם שני גלגלים באוויר ובלי חגורת בטיחות". קריאה בהמשך הטור מגלה כי קדמון אחראית לא רק על המושג "ליברמן החדש" אלא גם על קביעת הביטוי "המבוגר האחראי". "ואם עוד לא השתכנענו שמדובר במהפך", מסיימת קדמון את טורה, "אפשר לשנן את המשפט של ליברמן החדש: 'עדיפה אחדות העם על אחדות הארץ'".
כך עובר המסר: הבעת הדעה ה"סובייקטיבית" בטור הפרשנות מעניקה השראה לכותרות הגג והכותרת המרכזיות של הידיעות החדשותיות, ואפילו לכותרת הראשית של העיתון. המסגור של הסיפור כולו תואם באופן מדויק את העמדה שמובעת בטור הדעה.

בוואקום

לפני כחודשיים ערך מעריב כנס בשם "מעורבים". בין נותני החסות לכנס הייתה הקרן לידידות, שבראשה עומד הרב יחיאל אקשטיין. כמה ימים לפני פתיחת הכנס התפרסמה במעריב כתבת יחסי ציבור נרחבת מאת צביקה קליין, שהוקדשה לפעילות הקרן לידידות ולעומד בראשה ("אדם שמשקיע ממיטב זמנו ביהדות ברית המועצות לשעבר", הוגדר הרב אקשטיין בכתבה שעסקה ביהדות רוסיה).
הבוקר, במוסף "המגזין" של מעריב, מתפרסמת כתבת יחסי-ציבור נוספת על הרב אקשטיין והקרן לידידות. הפעם מדווח על מפעלותיו הכתב בדרום של העיתון, יניר יגנה. במוקד הכתבה התוכנית "בכבוד ובידידות", שנועדה לסיוע לקשישים בעיר שדרות ובשבע ערים נוספות ברחבי המדינה.
"הקרן לידידות הצליחה להרים פרויקט מדהים", מצוטטת הילה אלימלך, מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים בעיר שדרות. "היא נכנסה לתוך וואקום וגרמה לקשישים הטבה במצבם, לא רק בהיבט הכלכלי אלא גם במתן תחושת שייכות מתוך כבוד ולא רק מתוך רחמים". הרב אקשטיין עצמו זוכה לתצלום נאה המלווה את הכתבה, ולציטוט מדבריו. "רק השנה השקענו כעשרים מיליון דולר בחלוקת מזון למשפחות", הוא אומר בין היתר.
לקרן לידידות שיתוף פעולה ארוך טווח עם ידיעות אחרונות, שכולל פינה קבועה בפתח המוסף היומי, ידיעות ממותגות בעמודי החדשות ורכישת מנויים של העיתון בשווי של כמיליון דולר בשנה. נראה כי הקרן אינה מסתפקת בכך ומפזרת את השקעותיה בתקשורת, אשר בדומה למערכת הרווחה בישראל סובלת אף היא בשנים האחרונות מוואקום הולך וגדל.

קשר משפחתי

הכפולה המרכזית של ידיעות אחרונות לובשת חג. תחת הכותרת "החלום הספרדי" מדווחת מברצלונה הכתבת מאיה מאהלר על חוק חדש שהעבירה ממשלת ספרד, שיאפשר לצאצאי היהודים המגורשים לקבל אזרחות ספרדית בהליך מזורז.
בלב הידיעה דיוקנם של האחראים לגירוש, המלך פרננדו השני והמלכה איזבלה הראשונה. עוד בעמוד, תיבה עם כמה שמות משפחה המופיעים ברשימת מגורשי ספרד. בעלי השמות הללו זכאים לדרכון ספרדי, בכפוף לכמה תנאים. בתחתית הכפולה מופיעות תגובותיהם הראשונות של כמה ידוענים בעלי שמות משפחה הכלולים ברשימה: מירי בוהדנה, ציון ברוך, נטלי דדון, נדב אבקסייס ושלום אסייג. היחיד שמצהיר כי לא יבקש דרכון ספרדי הוא ברוך.
מעיון ברשימה המלאה, שפורסמה באתר ynet, עולה כי ישנו ידוען ישראלי נוסף בעל שם משפחה הכלול ברשימת המגורשים שמקבל הבוקר מקום של כבוד בידיעות אחרונות, אם כי במוסף "24 שעות" ובהקשר שונה. כתבת השער של המוסף מוקדשת ליצחק אברג'יל, שחזר בשבוע שעבר מהכלא האמריקני לכלא בישראל. העבריין מתכנן לשקם את אימפריית הפשע שלו, כותב ירון דורון.
"חזרתו של אברג'יל לישראל היא כאב ראש של אדם אחד עיקרי: ראש אח"מ ניצב מני יצחקי", כותב דורון. "הוא ואנשיו בחטיבת המודיעין, חטיבת החקירות ויחידת להב 443, יעשו הכל כדי למנוע את שיקום אימפריית הפשע, דבר שקרוב לוודאי יגרור אחריו שורת חיסולים במסגרת מאבקי השליטה בין הארגונים".
אתמול בערב נהרג אדם מפיצוץ מכוניתו בדרום תל אביב, ובכל העיתונים מדווח על כך. מעריב מסתפק בידיעת תצלום בעומק העיתון. בהארץ מודגשים מקרים דומים מהעבר הקרוב. בידיעות אחרונות מדווחים על המקרה לרוחב כל הכפולה השנייה של העיתון, כולל טור אווירתי מאת מרב בטיטו ("משהו רע קורה כאן"). בכותרת המשנה לידיעה בישראל היום מציגים את המקרה כחריג יחסי ("אימת מלחמות הפשע חזרה לת"א") ולא כהמשך לשגרה של אלימות פלילית ברחבי המדינה, כפי שמתואר בגוף הידיעה.

בשולי החדשות
מטיילות בין כלניות, 8.2.14 [צילום: פלאש 90]

כתבת השער במוסף "ממון", מאת עופר פטרסבורג, מקבלת את הסטמפה "תופעה" ומוקדשת לעשרות קבלני בניין שתרמו בבחירות האחרונות למועמדים לראשות העיריות שבה הם מקימים פרויקטים. "התרומות, בסך מקסימלי של 5,000 שקל, אומנם חוקיות לחלוטין, אך מעלות שאלות מאחר שניתנו למתמודדים באותן ערים בהן פועלים הקבלנים הללו", כותב פטרסבורג. בשבוע שעבר פעל ידיעות אחרונות למען הקבלן מנור גינדי, שנעצר במסגרת חקירת פרשת שחיתות. לכתבה הבוקר מצורפת טבלה עם שמות הקבלנים התורמים למועמדים לראשות העיריות. השם הנפוץ ביותר ברשימה הוא של האחים חן ואיתי גינדי.
חיים לוינסון מדווח בהארץ כי משטרת ישראל החליטה לסגור תיק נגד זאב חבר (זמביש) על בנייה לא חוקית בגדה, על-אף שהיו בידיה ראיות למעורבותו בהחלטה לבנות בניגוד לצו בג"ץ. מהמשטרה נמסר בתגובה כי היה "קושי ראייתי בהוכחת המודעות לצו".
הן ידיעות אחרונות והן ישראל היום מדווחים על ישראלים שטיילו בסוף השבוע בדרום המדינה, במסגרת פסטיבל "דרום אדום". "בשל יופייה המרהיב, פריחת הכלניות השנתית הייתה האטרקציה המרכזית של הפסטיבל", מדווחים גדי גולן ודן לביא בישראל היום. בידיעות אחרונות מצאו לנכון לדווח על אטרקציה נוספת: "הכי הרבה הגיעו לקיבוץ בארי, ליער שוקדה ולגבעת הכלניות שבה קבור ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון. אלה שהגיעו לגבעה [...] גם צפו בפריחה האדומה וגם פקדו את קברו".
ללוויתו של שרון, נזכיר, הגיעו פחות אזרחים משצפו וכסאות רבים נותרו ריקים. בידיעות אחרונות לא דיווחו על כך בזמן אמת אבל כעת פועלים למניעת מבוכה נוספת. בידיעה המתפרסמת בשולי ידיעות אחרונות מדווח איתמר אייכנר כי ביום שלישי תיערך אזכרה לשרון במלאת שלושים למותו. "האירוע פתוח, והציבור מוזמן להשתתף בטקס", כותב אייכנר. "הכבישים יהיו פותחים, וניתן יהיה להגיע ברכב לגבעת הכלניות שבחוות השקמים".

ענייני תקשורת

אופיר דור מדווח ב"כלכליסט" על ההמלצות הצפויות של ועדת לנדס, שאמורה לסיים את עבודתה בשבועות הקרובים. לפי דיווחו, ההמלצה המרכזית תהיה סגירה הדרגתית של רשות השידור במקביל לפתיחת גוף חלופי, איחוד מערכות החדשות של הטלוויזיה והרדיו והפחתה באגרה תוך שינוי מתווה הגבייה.
כתב הארץ באמריקה הלטינית, שלמה פפירבלט, מדווח כי מלאי הנייר בוונצואלה אזל ובשל כך הופסקה הדפסת מרבית העיתונים.
שני מאמרים במדור הדעות של מעריב נפתחים בטעות באות פ"א גדולה.

תאריך:  09/02/2014   |   עודכן:  09/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
המחזה הפופולרי ביותר בתיאטרון האידי לדורותיו    גם לאחר 116 שנה מאז עלה בניו-יורק, עדיין תופס אותך המחזה "מירלה אפרת" בגרון    לא רק שהוא לא התיישן - הוא עוד יותר רלוונטי כיום
ד"ר נמרוד פרידמן
אנו נמשכים יותר לאנשים בעלי מבנה גוף ופנים סימטריים מאז ומתמיד    המנתח הפלסטי יכול לעזור ולשפר את אווירת מראה הפנים, בדרך-כלל בעזרת הזרקות
פזית רבינא
הגנרל האמריקני דיוויד פטראוס, שהתארח בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי, אמר שהפלת מסוק האפאצ'י בסיני מדאיגה: איום על התחבורה האזרחית תמיד היה הסיוט העיקרי של האמריקנים
יואב יצחק
עו"ד יוסי כהן מנסה, גם בימים אלה, להוציא כספים שלא כדין    הפעם הוא עומד גם בדרכם של לקוחותיו (קבוצת קווינקו-זילכה)    לטענתו, נגרמו לו נזקים עצומים בהיקף של יותר מ-10 מיליון ש"ח מהפרסומים ב-News1, בשל זאת שייצג אותם נגד הח"מ    טיעוניו מופרכים והזויים, שכן: נזקיו נגרמו מחמת המעשים החמורים שביצע - עבירות מין, עבירות מס, עבירות על כללי האתיקה, עבירות מרמה והונאה, גניבת כספים ועוד ועוד ועוד    המשך יבוא
יואב יצחק
דוח חברת מדרוג מגלה כי קניון מול הים באילת זוכה לתפוסה בשיעור 99% - הרבה יותר מקניונים מצליחים אחרים    בעלי השליטה בקניון ממשיכים לנהלו תוך חריגות ועבירות על החוק    הוועדה המחוזית עומדת לדון בבקשה לאשר בניית שטחים מסחריים נוספים במסגרת פרויקט התחנה המרכזית באילת
רשימות נוספות
בונים גשרים  /  אורן פרסיקו
גורם רלוונטי  /  אורן פרסיקו
צב איסור פרסום  /  אורן פרסיקו
השם גינדי  /  אורן פרסיקו
שגשוג וביטחון  /  אורן פרסיקו
הצנחנית מן הרדיו  /  רפי מן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il