X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
איך תיהנו משלל המבצעים ותישארו בטוחים? לא צריך לחשוש יותר מדי מקניה ברשת. כמו בכל דבר בחיים, אם אתם מכירים את המלכודות אתם יכולים להימנע מהן
▪  ▪  ▪
זהירות [צילום: פלאש 90]

חשוב להבהיר, קניות מקוונות בימינו נחשבות לבטוחות למדי, אבל זה לא אומר שאין בהן סיכון כלל. היקף הרכישות ברשת האינטרנט נאמד במיליארדי דולרים בשנה עם מיליונים של מוצרים ושירותים שמוצעים על-ידי מאות אלפי נותני שירות, בין אם מדובר בתשלומי חשבונות באתר העירייה או רכישה של כרטיס טיסה בצורה מקוונת. רוב רובם של האתרים האלו הם בטוחים למדי, ולבעלי האתרים אינטרס מובהק להשקיע באבטחת השירותים שלהם משום שזהו מטה לחמם - אם יצא להם מוניטין של אבטחה לקויה, אנשים לא יקנו מהם. לכן ההמלצה שלנו אינה להימנע מרכישות אונליין, אלא להקפיד על מספר כללים פשוטים שיבטיחו לכם קנייה בטוחה ובראש שקט.
קניות בטוחות מתחילות ממחשב בטוח - ראיתם דיל פשוט מדהים? הצעה שבשום אופן אי-אפשר לסרב לה? רגע לפני שאתם שולפים מהארנק את כרטיס האשראי שלכם מוטב שתוודאו שגם המחשב שלכם מוכן למסע הקניות המקוון. אלה הדברים שעליכם לבדוק - האם מותקנת על המחשב תוכנת אבטחה? האם היא בתוקף ומעודכנת? האם דפדפן האינטרנט מעודכן גם הוא בעידכוני האבטחה החשובים? איומים רבים מאוד מנצלים מחשבים לא מוגנים. הקפדה על תוכנת אבטחה ועידכונים תוכל למנוע מכל מיני מזיקים, שמנסים לגנוב את מספר האשראי שלכם, מלהתנחל עליכם במחשב.
לא סומכים על זרים - כולנו זוכרים את העצה שקיבלנו כשהיינו ילדים, רק שכמבוגרים אנחנו נוטים לזלזל בעצה הזו, במיוחד כשאנחנו גולשים ברשת ומרגישים בטוחים לכאורה. כשאתם רוכשים ברשת, אל תסמכו על כל אתר שמנסה למכור לכם מוצרים והשתדלו לעשות את הקניות שלכם רק באתרים של חברות מוכרות ובעלות מוניטין טוב. מחסור בפרטים ליצירת קשר, תיאור לקוי של המוצרים ומחסור במפרט טכני צריכים להדליק לכם נורה אדומה. מומלץ גם לנסות ולהשיג המלצות מאנשים שכבר רכשו באותו אתר בעבר.
זהירות, דיל מדהים לפניך - הנה לכם כלל ברזל: אם זה נראה טוב-מדי-מכדי-להיות-נכון זה כנראה באמת טוב-מדיי-מכדי-להיות-נכון, במיוחד אם מדובר במבצעים על מוצרים "חמים". דילים כאלה יכולים להיראות מפתים, אבל זה יהיה בטוח יותר לשמור מרחק ממודעות שמציעות מוצרים או שירותים כלשהם במחירים בלתי הגיוניים בעליל או אפילו בחינם. הונאות כאלה נפוצות בעיקר ברשתות החברתיות כמו פייסבוק אבל לא רק. זה לא אומר שכל מבצעי ההנחות הם בהכרח הונאות, אבל עליכם להיות מאוד זהירים. אפשר לחפש פרטים על המבצע באמצעות גוגל ולנסות להשיג מידע ממקור נוסף. אבל אתם יכולים להיות בטוחים שאפל לא מוכרת עודפי יצור של ה-iphone ב-20 דולר וגוגל לא מחלקת לכם מיליון דולר רק בגלל שהמנכ"ל שלה קם על הצד הנכון באותו הבוקר.
מנעול או מפתח
תעבורה מאובטחת - משמרות הזה"ב של האינטרנט - כשאתם רוכשים מוצרים באינטרנט אתם צריכים לוודא שהאתר ממנו אתם קונים דואג לאבטח את תעבורת הרשת שלו, אנשי המחשבים המנוסים יותר מבינכם ודאי מכירים את המונח SSL. בקצרה, טכנולוגית SSL היא הסטנדרט באבטחת תעבורת אינטרנט. שימוש ב-SSL מצפין את תעבורת המידע בין המחשב שלכם לשרת שאליו נשלחים הנתונים כך שאף גורם שלישי לא יכול לקרוא אותו. רוב האתרים משתמשים בסטנדרט הזה כדי לאבטח את דפי המכירה שלהם כדי שפרטי האשראי שלכם לא יגיעו לגורמים עוינים (וכדי לא לאבד אתכם כלקוחות). איך תדעו שהאתר שבו אתם מבצעים בו את הרכישה משתמש בתקן הזה? בדרך כלל האתר יציין את זה בצורה זו או אחרת בדף הרכישה עצמו, ואם תסתכלו בשורת הכתובת של הדפדפן ששלכם, אתם בדרך כלל תראו ציור של מנעול או מפתח, תלוי בסוג הדפדפן.
חורים ברשת האלחוטית - בתור עיקרון, מומלץ להימנע מרכישה באמצעות רשת אלחוטית, אם אתם יכולים לחכות עד שתגיעו לעמדה בעלת חיבור רגיל זה יהיה עדיף. אבל אם בכל זאת החלטתם עושים את הקניות שלכם באמצעות רשת אלחוטית (wi-fi) בין אם בבית, בבית קפה או בכל רשת ציבורית אחרת, ודאו שהרשת מוצפנת ומוגנת בסיסמה ולא פתוחה לכל אחד. לעולם אל תמסרו פרטי כרטיס אשראי או תגלשו לחשבון הבנק שלכם ברשת ציבורית פתוחה ואם זה אפשרי, עדיף להימנע מהתחברות לרשתות חברתיות או חשבון הדואר האלקטרוני שלכם. לא תאמינו עד כמה זה קל לגנוב את הפרטים שלכם ברשתות ציבוריות לא מוצפנות.
כרטיס אשראי - יש אלטרנטיבות? אוקי, הגענו לרגע האמת. אני בבית, גולש עם חיבור מאובטח, כל ההגנות פועלות והדבר הבא הוא להקליד את פרטי כרטיס האשראי. כדאי לדעת שיש גם אלטרנטיבות. אחת מהן יכולה להופיע בצורה של כרטיס חיוב כמו ויזה נטענת, שניתן לרכוש בסניפי הדואר השונים ולהטעין בסכום נמוך יחסית. כך גם אם מישהו הצליח לגנוב את הפרטים של הוויזה הנטענת הנזק יהיה נמוך יחסית. בנוסף, השימוש בוויזה נטענת הוא אנונימי, כלומר, מי ששם את ידו על מספר הוויזה לא יכול להשיג עליכם פרטים נוספים. אלטרנטיבה נוספת תהיה להשתמש בשירות כמו PayPal באתרים שמאפשרים שירות זה.
פירוט חיובי האשראי - נכון, עיון בטופס החיוב של כרטיס האשראי עלול להיות קשה, במיוחד אחרי חודש של "התפרעות". אבל אם נפלת קורבן למזימה כלשהי, טופס החיוב יכול להיות הרמז הראשון לכך. אם אתם רואים חיובים מוזרים או רכישות שבוודאות שלא עשיתם, מומלץ לדווח על כך מיד לחברת האשראי. על-פי החוק חברות האשראי מחויבות לבטח את הלקוחות שלהן ולהחזיר להם את כספם במידה והם נפלו קורבן להונאה. ככל שתגלו את זה מוקדם יותר, כך הסיכוי שתקבלו את כספכם בחזרה הוא גדול יותר.
לסיכום
לא צריך לחשוש יותר מדי מקניה ברשת. כמו בכל דבר בחיים, אם אתם מכירים את המלכודות אתם יכולים להימנע מהן וליהנות משלל המבצעים (והאמתיים) של תקופת החגים, וכמובן מהאטרקטיביות והנוחות שמספקת לכם הרכישה באינטרנט. קניה נעימה ובטוחה.

הכותב הוא מנכ"ל ובעלים שותף של נציגות ESET בישראל.
תאריך:  17/03/2014   |   עודכן:  17/03/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך תקנו ברשת ותישארו בחיים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
להשאר בחיים זה חשוב
אהרון שחר  |  18/03/14 11:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסף כהן אלרן
"לאונרד כהן שר לה": ציפי שחרור בשירים חסרי שקט, אחוזי תזזית, מנושבים ברוח חסרת מנוחה
יואב יצחק
חברת אמי מתום שנבחרה לפיקוח ובקרה בהקמת פרויקט מחלף דרור, כשלה בתפקידה: המחלף שהוקם בהשקעה של 320 מיליון ש"ח ניזוק כבר בגשם הראשון באופן שהיה עלול לסכן חיי אדם    מנהל אמי מתום, מיכה לאונוב, שכשל בתפקידו, מסרב להגיב    הנהלת משרד התחבורה טרם הסיקה נגדו את המסקנות    החברה שכשלה ממשיכה בתפקידי הבקרה והפיקוח כאילו כלום, בעוד השר ישראל כ"ץ ממשיך לגזור סרטים...
ליאון אלי
שירי אהבה ישנים, נוסטלגיים המציינים תחנות חשובות בתולדות המדינה. מרגש, מעורר זכרונות, מזכיר נשכחות. מופע מעולה המבוצע היטב
יואב יצחק
זמן קצר לאחר חשיפת תנועות הכספים השחורים בין יוסי כהן לעפר נמרודי פצחו השניים בשורה של פעולות כדי לשבש מהלכי חקירה ומשפט    נמרודי צייד את יוסי כהן במכתב אודות יתרות החוב בתקופות שונות, אך נמנע מלפרט כיצד ומתי נוצר החוב וכיצד נפרע    המשך יבוא
אלעזר לוין
יום אחרי יום: עסקת-ענק בירושלים, העלאת שכר, בונוס, דוחות כספיים מוצלחים    הממוצע: 1.8 מיליון שקל לדירה    המנכ"ל רכש לעצמו דירה, וקיבל הנחות מקובלות    בונים 1,350 דירות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il