את חשיבות שתיית המים ככלל, כבר אין צורך להציג. הרי כולם יודעים שחשוב וכדאי לשתות מים, אבל יחד עם זה, לא חסרות השערות מבלבלות בנושא.
על התזמון של השתייה כדאי להפיק ממנה את המירב, יש דעות שונות ואפילו מחלוקות. שאלות כמו: האם מותר לשתות לפני האוכל או אחרי האוכל?, האם עדיף לשתות רק בין הארוחות? ויש הסוברים שכאשר צורכים מזון אורגני אסור לשתות, כדי לא לאבד את הוויטמינים שמצויים במזונות האורגניים.
ראשית, למען אסר כל ספק, אם יש לכם התלבטות בין הבחירה לשתות או לא לשתות? התשובה שלי היא לשתות. ההסתייגות היחידה תהיה רק אם סובלים ממחלת לב או כליות שאסור בהוראת רופא או דיאטנית, להרבות בשתייה.
שתיית מים חשובה בעיקר משום שהדבר מסייע בשריפת שומנים וחיוני לתהליכים שונים בגוף במהלכם אנו מאבדים נוזלים כמו בשתן, בזיעה, בצואה ובתהליך הנשימה.
ככל שנשתה יותר, כך יוכלו המערכות בגופינו להיות בזבזניות יותר, הסינון הכלייתי יהיה פשוט יותר, וכן שטיפת כל המלחים העודפים והרעלים אשר אנו מקבלים מהתזונה שלנו ומהמזון המעובד המשומר שמציף את כל המדפים במרכזי הקניות. בשל כל האמור, רק טוב יכול לנבוע משתייה מספקת.