בעת רכישת תאורה, מומלץ לשים לב לשלוש נקודות חשובות: - סוג הנורה: ישנן נורות ליבון, הלוגן, פלורסנט או לד. במקומות בהם נרצה תאורה ממוקדת, נשתמש בנורות הלוגן ממקדות ובנורות לד. במקומות בהם יש בעיה של חום (קרבה לתמונות, למזון, לאנשים ועוד) נשתמש במנורות לד בלבד ולא בהלוגן. במקומות בהם נדרש שימוש ממושך בגוף התאורה ויש צורך בתאורה מפזרת, נשמש בתאורה פלורסנטית בגוון לבן אם מדובר באזורי עבודה ובאור צהוב במידה ומדובר באזורים הדורשים אווירה רגועה יותר או בחללים כהים;
- מבנה גוף התאורה: צמוד לתקרה כדי להעניק תחושה של חלל גדול, פתוח, מרווח או גוף תאורה תלוי שמגדיר, תוחם ממרכז אזור מסוים מתוך שאר החלל. בשתי סוגי גופי התאורה הנ"ל, ניתן לבחור בין גופי תאורה שמפזרים את התאורה בחלל לבין גופי תאורה שממקדים את התאורה רק מתחת לגוף התאורה;
- מיקום: אפשר להשתמש במקור אור מרכזי שידגיש את מרכז החלל וישאיר את הדפנות מוארים פחות (אינטימיים) או להשתמש בתאורה היקפית כדי להאיר את גבולות החלל וכך ליצור תחושה של חלל גדול ומרווח.
ניתן להבחין בין שתי פינות שולחן האוכל: פינת שולחן האוכל צדדית - שאינה חלק מחלל גדול המיועדת למטרה אחת בלבד, לעומת פינת שולחן האוכל שהוא חלק מחלל גדול, מטבח או סלון.
בפינת שולחן האוכל הנפרדת - נייחד את הפינה על-ידי שימוש בגוף תאורה שיורד על מרכז השולחן, עד לגובה 60 ס"מ, מומלץ שיהיה סגור באמצעות מתכת, בד, פורצלן או זכוכית מאט, כך האור ייפול על השולחן ולא יסנוור את הסועדים.
כשפינת שולחן האוכל משמשת כחלק מחלל גדול - אם בוחרים להבדילה משאר החלל - כל האמור בפינת אוכל צדדית מתאים גם במקרה הזה. אם רוצים להתייחס אליה כאל המשך לחלל הגדול - נשתמש בגופי תאורה גדולים הזהים לחלל, כשהם צמודים לתקרה.
אירוח של סועדים רבים יותר, מצריך את הגדלת השולחן, מומלץ להשתמש בגוף תאורה שניתן להעלאה או הורדה מהתקרה. ככל שנעלה את הנורה גבוה יותר - האור יכסה שטח גדול יותר של השולחן.
אפשרות נוספת להאיר את כל השולחן היא החלפת הנורות לחזקות יותר כמו נורות פלורסנט קומפקטיות בגוון צהוב או הוספת מנורת עמידה.