עוגיות בוטנים פריכות עם נטיפי שוקולד
|
|
אחד הדברים הזכורים בחג הפסח בתקופת הילדות, אלו עוגיות הבוטנים והאגוזים. חומרים: - 3 כוסות בוטנים ללא קליפה וללא מלח, קלויים 5 דקות בתנור בחום של 150 מעלות;
- 1 כוס קמח מצה מחיטה מלאה (מומלץ להכין לבד במעבד מזון עם מצות מקמח מלא);
- 1 כוס רסק תפוחים (אפשר לגרד תפוח בפומפייה);
- 1/4 כוס שמן קוקוס (אפשר גם שמן קנולה);
- 1/2 כפית תמצית וניל טבעית;
- לא חובה: 100 גרם שוקולד מריר עם 60% קקאו לפחות.
הכנה: מניחים את הבוטנים על תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה וקולים חמש דקות בחום של 150 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הבוטנים לפירורים (לא לאבקה) ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב על-מנת שכל הטעמים ישתלבו. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצרים כדורים בגודל של כדור פלאפל ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מזלג, משטחים מעט את הכדורים (למראה יפה יותר) אופים בערך 25-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מלמעלה. לקישוט שוקולד: לאחר שהעוגיות התקררו, ממיסים שוקולד מריר בסיר קטן על אש קטנה עם 1/4 כוס מים. בעזרת מזלג מטפטפים את הקרם על עוגיות הבוטנים שהתקררו. מקררים ושומרים בקופסא אטומה.
|
פאדג' שוקולד בטעם נוטלה ללא סוכר קמח וביצים
|
|
קינוח חובה בעיקר למי שנמצא בתהליך הרזייה. גם קל להכנה וגם אינו מכיל סוכר, קמח או ביצים. בריא ועשיר בסיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד. קינוח מאזן את רמות הסוכר בדם ולכן מתאים ביותר כשיש תחושת צורך במתוק. קינוח שמתאים לפסח אבל אפשר בהחלט ליהנות ממנו כל השנה. חומרים: - 1 כוס אגוזי לוז טחונים (אני קולה את האגוזים חמש דקות כדי להוציא מהם את הארומה, אבל לא חובה);
- 12 יחידות תמרים מג'הול מהסוג הלח;
- 2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותית;
הכנה: מוציאים את הגרעין מהתמרים ומרסקים קלות בעזרת מזלג. מעבירים לקערה, מוסיפים אגוזים טחונים ושאר חומרים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת שנוצרה על תבנית שטוחה, חותכים מראש לריבועים ומכניסים להקפאה לשעה ושומרים במקרר (אם נשאר מה לשמור).
|
מוס במרקם מושלם, חלק ומפנק, עם מרכיב הפתעה. עשיר במגנזיום ובויטמין C. חומרים: - 1 אבוקדו גדול מוכן לאכילה;
- 6 יחידות תמרים מג'הול מהסוג הלח קצוצים;
- 1/2 כפית רוטב סויה ללא גלוטן;
- אגוזים טחונים מעל לקישוט - לא חובה.
הכנה: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומוזגים בכוסות אישיות, מקררים שעתיים לפני ההגשה ו... טורפים.
|
|