X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הידעתם שבחודש יוני חוגגים בעולם את יום הפיקניק הבינלאומי? הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע?
▪  ▪  ▪
תארזו יפה את האוכל [צילום: פלאש 90]

זו יכולה להיות ארוחה רומנטית או כזו שמפגישה משפחה או חברים. עקרונית יכולים להיות מוזמנים רבים בני גילאים שונים(משפחה מורחבת וכדומה), הורים וילדים קטנים, חברים, מסיבות כיתה ועד ארוחה זוגית.
מקורה של המילה "פיקניק" במילה הצרפתית: pique-nique מצרפתית עברה המילה לשפות אחרות. בראשית המאה ה-20, עברה המילה גם ללשון העברית ואפילו הוצעה המילה העברית - "טוּ‏זִיג" (מארמית) כתחליף העברי ל"פיקניק", אבל כמו מילים רבות אחרות לא השתרשה‏.
בפיקניק הארוחה הזו מוכנה מראש (בניגוד לברביקיו המוכן בסמוך למועד האכילה) ומובאת למקום הפיקניק, ארוזה ומוגשת לסועדים, לרוב בישיבה על הקרקע על-גבי מצע שמתוכנן על ידינו (מחצלת או שמיכה) וניתן לעצבו בהתאם לנסיבות האירוע ולאופי הארוחה.

מקסימום טעם במינימום קלוריות

אחד היתרונות של פיקניק הוא שיש לנו שליטה על סוג האוכל, ולא נתונים לבחירה של אחרים ביחס למה שנכנס לפה שלנו. אספתי מספר מתכונים ורעיונות על-מנת להפחית את הקלוריות למינימום במקסימום טעם. חשוב לבחור מקום אסתטי ונעים וכמובן שהשקעה בצד האסתטי יעזור לשפר את האווירה.
דבר ראשון כמו שאתם יודעים, אנחנו אוכלים עם העיניים, אז בכל אחד מסוגי האירועים שמתכננים (למשפחה, לילדים או ארוחה זוגית), תארזו יפה את האוכל על-מנת שיראה מגרה. כמובן לילדים אפשר להוסיף הפתעה מצוירת או בלון, למבוגרים אפשר להוסיף מכתב אישי, בדיחה או חידה היתולית, ובארוחה רומנטית לקשט עם פרח או לעטוף בנייר עם לבבות וכדומה.
עוד דבר שמאוד מסייע אסתטית הוא להכין את המתכונים בגודל של מנה אישית למשל את המתכון של הפשטידה ללא קמח, אפשר לשים בתבניות מאפינס ליצירת מיני קישים משגעים, או לחלופין להכין ממנה לביבות אפויות. סלטים רצוי לתבל במקום על-מנת שיהיו טריים ככל האפשר (לערבב את הרוטב ולהביאו בבקבוק קטן ואסתטי).
פתרון נפלא הוא פשוט לקחת ירקות חתוכים בצבעים שונים ולסדרם בתוך כלי מפתיע כמו צלחת בצורה של חיה או סלסילה מקושטת כדי לגרות את הילדים לאכול מהירקות. אפשרות נוספת היא לחתוך את הירקות בצורות גאומטריות.

הצעות לתפריט פיקניק

סנדוויצ'ים הם פתרון קל ופשוט בשביל פיקניק תרתי משמע:
  • סנדוויץ' גבינות ופסטו:
2 פרוסות לחם קל
מירחו גבינת פטה צאן 5% שומן
מירחו קמצוץ פסטו
חצי עלה חסה קצוץ
חופן נבטי אלפלפא.
  • סנדוויץ' גבינות ופלפלים קלויים:
2 פרוסות לחם קל
מירחו קמצוץ אריסה (ממרח פלפלים חריפים)
מירחו גבינת שמנת עד 5% אחוזי שומן
מעט פלפלים קלויים (ניתן להכין לבד או לקנות)
פרוסות מלפפון
וחצי עלה חסה
  • סנדוויץ' חביתה
2 פרוסות לחם קל
חביתה מביצה אחת עם ריסוס קל של שמן
מריחה קלה של מיוקל 5% שומן
מריחה קלה של ממרח עגבניות מיובשות
פרוסות פלפל אדום
פרוסות מלפפון.
מומלץ להוסיף עגבניות שרי ליד.
ירקות רבותי ירקות
המלצה נוספת לפיקניק היא ירקות חתוכים אשר מונעים את בעיית הנזילות בסלטים, ותחשבו עשיר: לבבות דקל, תירס גמדי, פלפלים בכל הצבעים, מלפפונים, גזר, עגבניות שרי, קולרבי, פטריות, שומר, סלרי, צנון ואפילו לפת תפתיע אתכם לטובה.
ניתן לשדרג על-ידי מטבלים פשוטים אבל מוגשים יפה, כגון גבינות לבנות רזות שניתן לתבל בשום שמיר, מעט פסטו או פפריקה, או שניתן להכין טחינה. ניתן להוסיף ליד פלטת גבינות רזות למשל בולגרית וצפתית.
מתכון למיני פשטידות גבינה ועגבניות מיובשות
חומרים
4 ביצים
4 כפות קמח
גביע גבינה לבנה 5% שומן
גביע קוטג' 5% שומן
גביע יוגורט ביו עד 3% שומן
50 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
רבע כפית שום כתוש
כף גדושה של ממרח עגבניות מיובשות.
מעט פלפל שחור ומלח לפי הטעם בזהירות ותלוי ברמת מליחות הגבינה.
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים בקערה ולאפות בחום של 180 מעלות בתבניות מאפינס עד שיתייצב והקיסם יוצא יבש מהפשטידה.
פירות - הקינוח הבריא
בנוסף, אפשר להכין פלטות של פירות חתוכים לקינוח. ניתן לשדרג לקינוח קצת יותר מושחת בסגנון פונדו. אם תמיסו מראש מיכל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר ופשוט לטבול.

תאריך:  26/06/2014   |   עודכן:  26/06/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
פעם אחר פעם שוכחת מי שהייתה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אירועים הנוגעים למעורבות הבעייתית של עו"ד רועי בר בדיונים על מתחם, שבני משפחתו הם מבעליו    היא גם שכחה שפג תוקף מינויה ליו"ר מועצת השמאים
אורנה הראל
אנחנו נלחמים על הפרטיות ומנסים לשמור על הייחודיות שלנו אבל מסתבר שרובנו בתת הכרתנו אנו פועלים טוב יותר ומפיקים את המיטב מעצמנו במסגרת קבוצתית כמובן זו שמתאימה לנו
ד"ר איתן לסרי
אם בעלי רשתות המזון הגדולות ובעלי רשתות בתי הקפה המובילים לא יהיו קשובים מספיק לרחשי לב הצרכנים, הם יאבדו לקוחות רבים ועקב כך גם צפויים להפסיד כסף רב. הממשלה החלה במספר צעדים לפתיחת שוק החלב והבשר לתחרות, ולנו לא נותר אלא לברך על הצעדים הללו, שצפויים להשפיע לטובה על יוקר המחיה בתחום המזון ובכלל
ראובן לייב
מסעדת "התרנגול הכחול" ממשיכה להתעלות על עצמה בזכות מעדניה הטעימים ושופעי הבריאות, שלא הצלחנו למצוא להם מתחרה
חיים נוי
"פפפפפפפ" ואין זה חשוב בכמה אותיות נכתוב אותה, היא הצגה מהנה, מצחיקה, מגוחכת ובהחלט מאוד מפחידה, אבל התוצאה היא שהקהל יוצא עם חיוך מאוזן אל אוזן ואולי זו עווית של פחד פתאומי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il