X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
האקדמאית בת ה-42 היא אחת הנשים היחידות בארץ, המכהנת כמנכ"ל בית דיור מוגן, ועוד בצפון תל אביב עסקי הנדל"ן של "אחוזת צהלה" פנטהאוז ב-3 מיליון שקל דמי אחזקה יקרים, תמורה טובה
▪  ▪  ▪
פינטו. פנטהאוז לאלמנה ב-3 מיליון שקל

חגית פינטו (42) נשואה לאיש מחשבים (עובד בחברת מגלקום) ואם לשלוש בנות, פיתחה גם קריירה עצמאית יחודית: היא אחת הנשים הבודדות בישראל, בענף הנדל"ן, המנהלת בניין בצפון תל אביב, בן 208 דירות יוקרה, ובו גם מסעדה, חדר כושר, בריכת שחייה, חוגים, פינות נוי ושירות רפואי.
זהו בניין "אחוזת צהלה", אחד מארבעת בתי הדיור המוגן של חברת רובינשטיין. החברה האם נוסדה במאה הקודמת על-ידי הקבלנים אברהם ואהרון רובינשטיין ו"אחוזת צהלה" נמצאת כיום בשליטת אחד הנכדים, גיל. הבניין נפתח לפני כשמונה שנים ברחוב ארגוב, בשכונת המשתלה בצפון החדש של תל אביב. פינטו (אין קשר משפחתי למשפחת הרבנים), מנהלת, בעזרת צוות קטנטן, את כל הפעילות הכלכלית והחברתית של הבניין.
פינטו: "הבניין בתפוסה מלאה. יש רשימת המתנה של 15 בודדים וזוגות. בדרך כלל הם מחכים שמישהו ילך לעולמו. העסקה האחרונה נעשתה לפני חודש: "דיירת, שהתגוררה בדירת 2 חדרים מורחבת, נפטרה. הראשונה בתור, אלמנה, שילמה דמי פיקדון כ-1.5 מיליון שקל, וכבר נכנסה לדירה".
הנתון האחרון מלמד, ש"אחוזת צהלה" היא מקום יקר. אין פלא: מיקום בצפון תל אביב, בניין מפואר המזכיר אולי אחוזה כפרית, סדר יום מלא בהרצאות ובחוגים, פיקוח רפואי צמוד. יקר - אבל בתפוסה של 100%.
העסקה היא קניית דירה?
פינטו: "לא בדיוק. כמו בכל בנייני הדיור המוגן, הדייר רוכש זכות מגורים לדירה. הדירה אינה רשומה על שמו בטאבו, אך מצד שני אין הוא חייב במע"מ (מחלוקת ארוכת ימים עם רשות המיסים, שהוכרעה בזמנו לטובת הדיירים, א.ל.). הדייר גם חייב לשלם דמי אחזקה חודשיים. מאידך-גיסא, הוא זכאי להתגורר בדירה זמן בלתי מוגבל, עד לפטירתו או עד שיחליט לצאת. לאחר היציאה או הפטירה, מקבלים הדייר או יורשיו את כספם חזרה, בניכוי שנתי כמקובל בענף".

1.4 עד 2.5 מיליון שקל לדירה

מה מחירי הדירות?
פינטו: "דירת 2 חדרים רגילה (יש לנו רק מעטות כאלו) עולה כ-1.4 מיליון שקל, אף יש לנו רק מעטות כאלו. רוב הדירות בנות 2 חדרים הן מורחבות, בעצם בנות 2.5 חדרים, ועולות כ-1.5 מיליון שקל. שליש מהדירות הן בנות 3 חדרים, ומחירן עשוי להגיע עד 2.5 מיליון שקל".
מהן הדירות היקרות ביותר?
פינטו: "שלושה פנטהאוזים, 80 מ"ר בנוי ועוד מרפסת בת 80 מ"ר. בכולם מתגוררות זה שנים אלמנות. האחרונה רכשה בשיטת דמי פיקדון את הדירה לפני ארבע שנים. המחירים - סביב 3 מיליון שקל".

ערבות בנקאית או הערת אזהרה

אלו בטחונות מקבלים הדיירים על כספם? הרי הדירות לא רשומות על שמם!
פינטו: "זה שנים שחברת רובינשטיין נותנת, מיוזמתה, ביטחון בצורת ערבות בנקאית או הערת אזהרה בטאבו לטובת הדייר. ביטחון נוסף - אולי הטוב ביותר - הוא שמה הטוב של חברת רובינשטיין, הפעילה בענף זה שנים רבות, משקיעה בזהירות בנדל"ן ושומרת על יציבות ורווחיות".
כמקובל, משלמים הדיירים גם דמי אחזקה. כמה?
פינטו: "התשלומים נעים בין 7,000 ל-11,500 שקל לחודש, לפי גודל הדירה ומספר הדיירים, אחד או שניים. תשלומים אלו מכסים את כל המיסים, הוצאות האחזקה והניקיון של הבניין, הצמחייה ומתקני השירותים, ביטוח, חניון, שירות רפואי, מימון כל החוגים ועוד. מי שרוצה, יכול גם לאכול ארוחת צהריים במסעדה, ב-50 שקל לאיש".
אם התפוסה מלאה, ויש רשימת ממתינים, מה תפקידה של מנהלת המכירות אילנה שרבני?
פינטו ושרבני מסבירות: "תפקידה של מנהלת המכירות הוא לשמר את רשימת הממתינים, כדי שלא יעברו - מה שמותר להם! - לבית דיור מוגן אחר. לשם כך מקפידים, למשל, להזמין אותם לאירועים ולפעילויות של הבניין. לא נעים להגיד, אבל יש להניח שחלקם, לפחות, מחכים שמישהו יתפנה איכשהו".

המבוגר ביותר - בן 93

מי הדיירים? מה גילם?
פינטו: "שני שלישים נשים, שליש גברים (יחס זה מקובל בכל בתי הדיור המוגן, מסיבות שונות, א.ל.) רובם אלמנים ואלמנות, האחרים זוגות. גיל הכניסה הוא החל מ-65. הדיירת הצעירה ביותר כיום היא בת 67, והמבוגר ביותר בן 93".
מנכ"ל הפרויקט אינה נוקבת בשמות הדיירים. היא אומרת, כללית, שהם שייכים ברובם לרובד המבוסס והאמיד של הכלכלה והחברה. לדבריה, יש בין הדיירים עורכי דין, רואי חשבון, פסיכולוגים וגמלאי משרד הביטחון. לרובם יש רכב, החונה בחניון הבניין. רבים מהם, עצמאיים, יוצאים מדי בוקר לעבודה וחוזרים לקראת ערב.

אחד הדיירים - בעל "עיטור המופת"
קורס די ג'י [צילום: מורג ביטן]

הנה שמותיהם של כמה דיירים לדוגמה באחוזת צהלה, מתוך עשרות שמות המופיעים בחוברות המידע של החברה:
  • משה ברבלט (80) נכה צה"ל, נושא בגאוה את "עיטור המופת". השתתף בארבע אולימפידות נכים וזכה ב-10 מדליות זהב.
  • רינה זומרפלד (78) פסיכולוגית, ובעבר גם מנהלת בית ספר יהודי בברזיל. כיום היא עומדת בראש קבוצה של 22 מדיירי הבניין, העוסקים בעזרה הדדית לכל הדיירים.
  • אהרון זילברשטיין (81) שנים רבות היה סוחר.
  • יורי פלס (84) שייט יאכטות, בשנה האחרונה הפליג חמש פעמים לחו"ל, כולל לתאילנד.
  • פלי רוזנבלט (70) התחביב שלה: טאי צ'י.
  • חנה רוט (78) אמנית ואשת עסקים. בעבר הייתה בעלת שלוש גלריות בתל אביב, ואף הציגה בגלריות לפיסול בארה"ב ובאירופה.
פינטו: "בעבר היו אי-אלה חיכוכים עם השכנים במשתלה. כיום היחסים מצוינים. הדיירים נותנים הרצאות בבתי הספר, ומצד שני אנחנו מארחים את התלמידים לאירועים שונים".
חגית פינטו עצמה סיימה לימודי ב.א. במדעי התנהגות ותקשורת, ואחר כך לימודי תעודה בניהול מוסדות לגיל השלישי. לימודים אלו הכשירו אותה, מן הסתם, לתפקיד הנוכחי. היא הצטרפה לחברת רובינשטיין לפני עשר שנים. תחילה הייתה אשת המכירות של "אחוזת פולג", בנין אחר של החברה. אחר כך עברה לתפקיד מנהלת המכירות בצהלה, ולפני שלוש שנים נכנסה לתפקיד הנוכחי.
היא מעירה: "העבודה מעסיקה אותי מבוקר עד ערב. אני מכירה את כל הדיירים, אחד לאחד (סיור קצר בבניין מאמת את דבריה). הדיירים מגיעים אלינו בדרך כלל מיוזמתם. כל דייר מרהט כמובן את דירתו כרצונו. חלק מהדירות הפכו ממש ליצירות אמנות, עם ריהוט מיוחד ומקורי, תמונות ומה לא!"

מדוע אין מחלקה סיעודית

אחד הדברים הבולטים באחוזת צהלה, ומפתיע כל מי שעוסק בנושא, הוא שבבניין אין מחלקה סיעודית! לכאורה זה מוזר, כי משרד הרווחה דורש מכל בית דיור מוגן להחזיק גם מחלקה סיעודית. פינטו מסבירה: "הוראת משרד הבריאות חלה רק על בניינים בני 250 דירות ויותר. לנו יש רק 208, ולכן אנחנו פטורים מהקמת מחלקה כזו, אבל יש לנו אגף לטיפול אישי-סיעודי למי שזקוק".
יש מי שעוזב?
פינטו: "כמעט שלא. מקרה לא-שכיח מהתקופה האחרונה: דייר אלמן הכיר אישה מהרצליה, עבר לגור איתה, קיבל מהחברה את המגיע לו, ועזב. לשמחתנו, התפנה חדר, שיכולנו למוכרו!"

תאריך:  27/06/2014   |   עודכן:  30/06/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חגית פינטו מנהלת 208 דירות יוקרה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
טובה ספרא
התנהלותה של ארה"ב עם הידידות שלה, מוכיחה שאין לנו על מי לסמוך. הבחירות לא נראות באופק. האירועים החיצוניים מכתיבים את המציאות על החברים בממשלה, ומשאירים אותם יחד באותה קואליציה. השבוע, מיצאו את השקט בתוך עצמכם
עידן יוסף
צל כבד על פרויקט הרכבת הקלה בתל אביב: במכרז הרכבת הקלה בגוש-דן, המקדים את זמנו בשנתיים, יתמודדו חברות שאינן מיומנות די הצורך    הסיבה: בנ.ת.ע מעדיפים מחיר נמוך על-פני איכות
חיים נוי
סיפור אהבה של עמוס עוז נארג להצגה בעלת קסם ייחודי, בימוי מעולה ומשחק משובח – בבית צבי    הרומן עוסק בסיפורו של המשולש הנצחי ובו נוטלים חלק אישה, בעלה לשעבר שהוא שמאלן בעל ממון, ובעלה השני, דתי קיצוני
נעמה בן-דוד-טרבלסי
הידעתם שבחודש יוני חוגגים בעולם את יום הפיקניק הבינלאומי? הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית    זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע?
אלעזר לוין
פעם אחר פעם שוכחת מי שהייתה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אירועים הנוגעים למעורבות הבעייתית של עו"ד רועי בר בדיונים על מתחם, שבני משפחתו הם מבעליו    היא גם שכחה שפג תוקף מינויה ליו"ר מועצת השמאים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il