כשהילדים חוזרים לבית-הספר, אנחנו תמיד דואגים שהכל יהיה הכי-הכי: שתהיה להם את המורה הכי טובה, שישבו ליד הילד הכי נחמד, שיהיה להם את הילקוט הכי יפה ואת הנעליים הכי נוחות. ומה לגבי הסנדוויץ הכי בריא? זהו נושא שצריך להיות חשוב לא פחות מהשאר.
הסנדוויצים שאנחנו מכינים לילדים לבית-הספר, הם ארוחה מרכזית מאוד בסדר היום שלהם, ולכן יש לוודא שהם מזינים ומתאימים לצרכיהם. הסנדוויץ צריך להיות משביע, להכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, חלבון, סידן ושומן צמחי, מינימום סוכר ועם זאת מקסימום צבעוניות ואטרקטיביות על-מנת שלא יחזור בשלמותו חזרה הביתה.
יש לזכור, שילדים בגילאי בית-הספר השונים, מצויים בשיא גדילתם והתבגרותם ולכן יש להדגיש בפניהן את חשיבות האכילה המזינה לאורך כל היום ולשים לב האם הילד "מדלג" על ארוחת ה-10 בבית-הספר או מחזיר חלק ממנה.
כאשר אנחנו מכינים סנדוויץ, הוא צריך להכיל את שלושת אבות המזון: - פחמימות: שלרוב יגיעו מהלחם, תנו עדיפות ללחם מחיטה / שיפון מלא, המועשר בסיבים תזונתיים;
- חלבונים: ביצים, טונה, גבינות - שהמומלצות הן עד 5% שומן וטופו;
- שומן צמחי: הנדרש לגדילה והתפתחות, נמצא לדוגמה בטחינה, אבוקדו, זיתים, שקדים, אגוזים ושמן זית.
בנוסף, יש לשים בסנדוויץ לפחות ירק אחד, על-מנת לספק ויטמינים ומינרלים ולפתח הרגל בריא אצל הילדים.
טיפ חשוב בהכנת סנדוויצים לילדים הוא גיוון - ילד שיקבל את אותו סנדוויץ כל הזמן, ישתעמם ממנו, בהדרגה יאכל ממנו פחות ולא יקבל את כל המרכיבים התזונתיים החשובים עבורו. כמו-כן, גילאי בית-הספר הם הזמן הטוב ביותר להרחיב את קשת המאכלים שילדים מסכימים לאכול.