את ארוחת הצהריים של יום השבת אני נוהג בדרך כלל לאכול באחת המסעדות המובחרות ביותר. וכמו בפעמים רבות בעבר, שוב נפל הפעם הפור על "מרתה" התל אביבית, הממוקמת בבית ציוני אמריקה, שברחוב אבן גבירול 26.
למען הגילוי הנאות עלי להודות שהקולינריה של "מרתה" איכותית, בעצם, גם בימות החול של השבוע, רק שבשבת עולים ממטבחה ניחוחות-תבשילים מגרים במיוחד.
בית ציוני אמריקה מהווה זה שנים יעד פופולרי לשוחרי התרבות והטעם הטוב, תרתי-משמע. בצד ארוחות הגורמה המפתות, המזומנות להם מדי יום ביומו, יש ביכולתם ליהנות במקום גם מהצגות-תיאטרון וסרטים, ממופעי להקות ותזמורות, ומבימות של מרצים מובחרים.
בשבת בצהריים הגענו ל"מרתה", אפופים בריחות-תבשילים מגרים. קיבלנו מנה נדיבה למדי של ניוקי-פורצ'יני, על בסיס אפונה ומחית של כמהין - מנה שהייתה ערבה לחיכינו והותירה בפינו רק טעם של עוד.
סמטוחה קולינרית
והגיעה גם מנת הדגל המוצלחת של "מרתה" - "מעורב תל אביבי", שעליה לא היינו מוכנים לוותר בשום אופן: לחובבי האיברים הפנימיים מזומנת כאן סמטוחה קולינרית של ממש: כבדי-עוף, לבבות, חזה-עוף במיקס-בצלים גס, אפונה וגרגרי-חומוס, על מצע של טחינה גולמית, טבולה בפפריקה מעושנת, כשלכל החגיגה הזו מצטרפות שתי ברוסקטות חמימות וטעימות של ג'בטה, תוצרת ביתית. מאחר שהייתה זו מנה מצמיאה - הרגענו אותה בסודה צוננת.
הקינוח היה מעל ומעבר: קרמבל-תפוחים אפוי כדבעי, עם כדור מרענן של גלידת-קרמל, ובתוספת של אספרסו כפול, עשוי למופת - זו הייתה עבורנו סיומת מוצלחת.
כל המטען הקולינרי הזה הסתכם ב-206 שקל בלבד עבור שניים, והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה מהיר וקשוב. את ארוחת הגורמה של "מרתה" זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.