לפניכם מספר רעיונות שיסייעו לכם
|
|
- שמירה על אכילה מסודרת לאורך היום: גם אם יש לנו ארוחת ערב או צהריים עשירה, מומלץ לא לדלג על ארוחות במטרה "לחסוך" לקראת הארוחה הגדולה. כדאי להגיע לארוחת החג שאינכם מורעבים;
- מומלץ לשלב ארוחות ביניים קטנות כגון: פרי או מעדן, יוגורט או חטיף עד 100 קלוריות או שני פתי בר;
- הקפידו על שתייה מרובה לאורך כל היום: להימנע ממיצים ממותקים ולהעדיף מים / סודה / משקה דיאט;
- מלאו צלחת פעם אחת בלבד: על-פי הרמב"ם, מומלץ לאכול "כדי רביע משביעתו", עד כמעט שובע ולא מעבר לכך. אכילה מעל ומעבר לקיבולת הקיבה, גורמת לעייפות, כבדות, צרבות, גזים ועוד. תחושת השובע האמיתית מורגשת רק לאחר כ-20 דקות;
- בחירת המזון ואופן הכנתו: מומלץ לבחור בשר רזה (כגון: עוף, הודו ובקר רזה) ושמן במקום מרגרינה. שיטות הבישול העדיפות הן: אפייה, אידוי וגריל על-פני טיגון וצלייה. כמו-כן, מומלץ להפחית את כמות השמן במאכלים ובסלטים ולקבל טעמים עשירים מעשבי תיבול ותבלינים;
- אכילת ירקות: כדי לסייע לכם להתמודד עם הפיתויים המגיעים במהלך הארוחה, השתדלו לאכול הרבה ירקות מאודים / חתוכים. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים העוזרים לעיכול, תורמים לנפח הארוחה ודלים בקלוריות וכך תורמים לארוחה מאוזנת יותר;
- אכלו לאט ובנחת ותהנו מכל ביס: כדאי לעשות הפסקות קצרות בזמן האוכל, אשר יעניקו לגוף מספיק זמן לתהליך העיכול ויגרמו להרגשת שובע;
- קינוח: שמרו אותו לסוף ארוחת החג. העדיפו סלט פירות, כדור גלידה או תפוח עץ אפוי על-פני עוגות וקינוחים עתירי קלוריות;
- אלכוהול: משקאות אלכוהוליים מכילים כמות רבה של קלוריות. השתדלו להגביל עד כוס יין אחת בלבד ביום (עדיף יין יבש);
- פעילות גופנית: אל תוותרו עליה, דרך מצוינת לשרוף קצת קלוריות. צרפו גם את המשפחה;
אם הפרזתם בארוחת החג, אל תאשימו את עצמכם ואל תתייסרו, חזרו פשוט לשגרה.
|
- קציצת גפילטע פיש - 180 קק"ל;
- 2 כפות כבד קצוץ - 260 קק"ל;
- 2 קניידלאך בינוניים - 90 קק"ל;
- 1 פרוסה קטנה עוגת דבש - 170 קק"ל.
ושתהיה לך שנה טובה, שנה של בריאות ואושר, שנה של שגשוג בכל התחומים.
|
|