מדי שנה אנו מנסים לערוך חשבון נפש ולהחליט החלטות חדשות שיהפכו את השנה הבאה לטובה יותר מהקודמת. אנו מתכננים לשתות הרבה ולאכול ארוחות מסודרות במהלך היום, להתחיל סוף-סוף להתעמל, להפחית בכמות השומן ולאכול פחות כדי לרדת במשקל.
ההבדל העיקרי בין מי שרוצה לעשות שינוי למי שבאמת עושה שינוי הוא פשוט: העשייה. רק אם נגדיר לעצמנו מטרות ברורות, נוכל לתרגם אותן לעשייה אמיתית. כך, במקום להחליט לשתות הרבה, נגדיר לעצמנו מספר מסוים של כוסות ביום. במקום להחליט שנאכל מסודר, נקבע מספר ארוחות ביום בשעות מוגדרות היטב, ובמקום להתחיל להתעמל, נקבע לעצמנו מספר מוגדר של דקות לפעילות אירובית בשבוע.
היעדים הכמותיים יאפשרו לנו לבקר את עצמנו באמת, ולראות עד כמה אנחנו מצליחים לעמוד בתכנון המקורי. אימון תזונתי, המתבסס על העלאת המודעות, העברת ידע, מתן משימות ובקרה אישית, עוזר לרבים לא לעלות במשקל ואף לרדת במשקל בתקופות של ימים "מיוחדים". אחד הכלים העיקריים של צוות הדיאטניות בהולמס פלייס משתמש הוא מתן כלים "לבחירה הטובה ביותר" שנעשה דרך העלאת המודעות לתרומה הקלורית של בחירת המזונות, עד כמה יש לבחירת המזון (סוג וכמות) השפעה משמעותית על סך הקלוריות היומיות של כל אחד ואחד, הלקוחות נחשפים לחסכון הקלורי המשמעותי כאשר הם מקטינים כמויות מזון, מעדיפים להימנע ממזונות על בסיס שמן ומיונז ונמנעים ממשקאות ממותקים.
איו מזון שמותר לאכול ללא הגבלה או מזון שאסור לאכול - לא מחפשים מזון דיאטטי ולכן אין סיבה לדחות את תהליך השמירה אחרי החגים. להפך, כותבים את כל המאכלים המיוחדים המוגשים בחג ויחד מנסים לתכנן מה תהיה הבחירה הטובה ביותר עבור כל אחד.
דוגמא: אפשר כך - 2 כפות שקדי מרק (תוספת למרק) - 200 קק"ל
- מנת דג + פרוסת בקר - 400 קק"ל
- מבחר סלטים עם מיונז, חומוס, טחינה - 210 קק"ל
- פרוסת עוגה "משובחת" - 300 קק"ל
- סך קלוריות - כ-1,620 קק"ל
ואפשר גם אחרת - 2 פלחי תפוח בדבש - 40 קק"ל
- כפית שקדי מרק (תוספת למרק) - 50 קק"ל
- מנת דג או עוף / בקר - 150 קק"ל
- סלט ירקות + רוטב שמן - 50 קק"ל
- 1/2 פרוסת עוגה "משובחת" - 250 קק"ל
חסכון קלורי מתבטא בפער בסך כ-730 קק"ל ועדיין לא החשבנו את כל הארוחה: יין, שתייה, תוספת למנה עיקרית, מבחר קינוחים.