ידוע כי הרימון מכיל ויטמינים ומינרלים חשובים כגון, ויטמין K, A, C ו-B, אשלגן, נתרן, סידן, זרחן ועוד, אך יותר מכל הוא נמצא עשיר בנוגדי חמצון, ברמה שגבוהה מכל פרי אחר וגם בהשוואה ליין אדום ולתה ירוק. הודות לרכיבים אלו, מהווה הרימון כלי נשק יעיל במיוחד במניעה ובטיפול במחלות שונות. בעקבות כך חלה עלייה של ממש בצריכתו. מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת אוהיו שבארצות הברית קובע, כי לרימון רכיבים בעלי תכונות ייחודיות, אשר תורמים לבריאות הפה ומורידים משמעותית את הסיכון ללקות בדלקות חניכיים. המחקר מצא, כי במשך ארבעה שבועות של שימוש יומי קבוע במי שטיפת פה, המכילים רימונים, נמצאה בקבוצת הטיפול ירידה משמעותית בספירה של מספר פתוגנים בפה וכן, נמצאה ירידה כוללת ברמת הפרוטאין, אשר גורם להיווצרות פלאק ומחלות חניכיים, הודות לפעילות מוגברת של חומרים נוגדי חמצון ברימון, המעכבים את היצמדותם של זנים שונים של חיידקי הפה. מסקנת החוקרים היא, שלרימון יש תכונות רפואיות המסייעות לשמירת בריאות הפה והחניכיים בשימוש קבוע. מחקר זה פורסם בכתב העת המדעי Phytotherapy Research, היוצא באנגליה, ומצטרף לשורה ארוכה של מחקרים המעלים את סגולותיו הבריאותיות של הרימון. החומרים מעכבי החמצון המצויים ברימון נקראים אנטוציאנינים וטאנינים והם מספקים קו הגנה בגוף מפני תהליכי חמצון אלו. הודות לתכונות אלו של הרימון ניתן לסייע, כאמור, בהורדת רמות הכולסטרול הרע בדם ובעקבות כך להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולהפחית את הסיכון לטרשת עורקים. בנוסף, נמצא כי החומרים נוגדי החמצון ברימון מחזקים את מערכת החיסון, מעכבים גדילת תאי סרטן שונים וקליפתו מסייעת להפסקת דימומים חיצוניים ולמניעת זיהומים. הרימון, בו מצוי ריכוז גבוה של ברזל, מסייע להתגבר על אנמיה והוא משמש, בין היתר, להקלת גודש בכבד, להקלת מצבים של דלקות פרקים, דלקות עיניים ואף למניעת אוסטיאופורוזיס.
|
ממחקרים נוספים שנערכו עולה, כי הרימון מסייע בהורדת הכולסטרול ופועל למניעת תהליך החמצון של הכולסטרול הרע המכונה LDL. תהליך החמצון של הכולסטרול נגרם עקב פעילותם המזיקה של הרדיקלים החופשיים, המצויים בעשן, זיהום אוויר, חיידקים ווירוסים שונים אליהם אנו חשופים. על-ידי הקטנת הנזק שנגרם בעקבות תהליכי החמצון, מפחיתים מעכבי החמצון שברימון את רמת הכולסטרול הרע ומקטינים את הסיכון לחסימה של כלי דם. החומרים מעכבי החמצון המצויים ברימון, נקראים אנטוציאנינים וטאנינים והם מספקים קו הגנה בגוף מפני תהליכי חמצון אלו. הודות לתכונות אלו של הרימון, ניתן לסייע, כאמור, בהורדת רמות הכולסטרול הרע בדם ובעקבות כך להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולהפחית את הסיכון לטרשת עורקים. בנוסף, נמצא כי החומרים נוגדי החמצון ברימון מחזקים את מערכת החיסון, מעכבים גדילת תאי סרטן שונים וקליפתו מסייעת להפסקת דימומים חיצוניים ולמניעת זיהומים. הרימון, בו מצוי ריכוז גבוה של ברזל, מסייע להתגבר על אנמיה והוא משמש, בין היתר, להקלת גודש בכבד, להקלת מצבים של דלקות פרקים, דלקות עיניים ואף למניעת אוסטיאופורוזיס.
|
שתו חצי כוס מיץ רימונים ביום
|
|
כדי ליהנות מההשפעות המיטיבות של הרימון, מומלץ לשתות כחצי כוס מיץ רימונים מדי יום. מסתבר ששתיית המיץ טובה יותר מאכילת גרעיני הפרי עצמם, כיוון שרובם של נוגדי החמצון משתחררים מהקליפה בעת סחיטתם. עם זאת, כיוון שברימון יש ריכוז סוכר גבוה, יש לצרוך אותו בהגבלה, בעיקר חולים הסובלים מסוכרת. ניתן לקנות את הרימון בעונה ולשמור אותו בקירור עד חצי שנה כדי ליהנות מערכיו התזונתיים.
|
מעבר לתועלות הרבות והברורות של הרימון בתחום הרפואה והתזונה, גויסו סגולותיו לשימוש גם בתחום האסתטיקה והוא נודע כמאט תהליכי הזדקנות, הודות לאותם רכיבים ייחודיים מעכבי חמצון, שתורמים להאטה והגנה מפני תהליכי הזדקנות של התאים ושל העור. מיצוי הרימון מעודד את יצירתו של החומר פרוקולגן המביא לחידוש השכבה הפנימית של העור (הקרוי דרמיס), משקם את העור ומעניק לו חיות. מיצוי הרימון פועל גם על האנזימים מפרקי החלבון ומדכא את פעילותם, עוצר את פירוקו של הקולגן ועל-ידי כך גם מתאפשר חידושו של הדרמיס. בנוסף, הודות לרמת החומציות הרבה של הרימון, הוא משמש לניקוי העור, לנטרול חיידקים וזיהומים, להבהרת העור ולהשבת לחות לתאים.
|
לא לחינם הרימון הוא הצלחה ישראלית, טעמו, סגולותיו ויופיו, נתנו השראה לאומנים שנתנו ביטוי בקישוטי ספרים מבנים וכרטיסי ברכה. הרימון מזוהה פעמים רבות בתנ"ך ובמקורות בשימושיו השונים כמזון וכעיטור ארכיטקטוני וכמטאפורה ליופי, לרומנטיקה ולקיום מצוות.
|
לא לחינם הרימון הוא הצלחה ישראלית, טעמו, סגולותיו ויופיו, נתנו השראה לאומנים שנתנו ביטוי בקישוטי ספרים מבנים וכרטיסי ברכה. הרימון מזוהה פעמים רבות בתנ"ך ובמקורות בשימושיו השונים כמזון וכעיטור ארכיטקטוני וכמטאפורה ליופי, לרומנטיקה ולקיום מצוות.
|
|