אחת לשבוע, ביום שבת בוקר, בין השעות 10:30 ועד 12:30 בדיוק, פותחים השפים, דליה לוגסי ואייל מישר, דלתות גן העדן הפרטי שלהם וסוגרים אותן, עד לשבת הבאה. מי שלא התמזל מזלו ולא הצליח להגיע בזמן תחום וקצוב זה, יוכל ליהנות ממטעמי ביסטרו
"טשרניחוסקי", שטעמם המשובח מוכר, זה שנים, בתל אביב וחוצה לה. אבל מארוחת הבוקר שניצוק בה טעם של גן עדן, יוכל הוא ליהנות רק בשבת שלאחריה
וגם זאת - רק אם יגיע בזמן התחום! ונא לזכור הכתובת היא, בדיוק, כמו שכתבו יובל בנאי ושלומי ברכה, בשיר - טשרניחובסקי 6, בטשרניחובסקי 5 נמצאת חנות המעדנים של שפים צנועים, חייכנים ומסבירי פנים אלה. טשרניחובסקי 6 לא 5, דיר באלאק!. זכרו היטב והפנימו. אם תגיעו, בשבת, לביסטרו זה, לאחר השעה 12:30, ישלח אתכם המלאך המופקד על הכניסה לגן העדן של ארוחת הבוקר של שבת, סליחה, המלצר/ית, אל תפריט ארוחת הצהרים. ארוחת הצהרים והערב בביסטרו זה הן אדירות, אבל כבר כתבו עליהם ושיבחו אותם מטשרניחובסקי ועד עפולה.
אנחנו רוצים להתמקד בארוחת הבוקר האלוהיות שאפשר לעוף איתן לרקיע התשיעי. ברור? אז שבו בשקט, קיראו הדברים ואל תפריעו.
האם אמרנו לכם כבר, שכל דבר אלוהי ומענג, מוגבל בזמנו ובכמותו? האם אתם יודעים שאלוהים טמון בפרטים הקטנים? אם כן, אז אם בא לכם להתענג על ארוחת בוקר שמיימית, בימים אלה של חורף - לבשו בגד חם, אפשר גם לזרוק עליכם צעיף ולחבוש כובע צמר - וקדימה, אוצו רוצו לביסטרו, בשבתות, קודם לשעה 12:30. לאחר מכן, אפילו שאריות לא ישאירו לכם, המאושרים, שזללו - בכל פה - ממטעמי ועינוגי ארוחת הבוקר של שבת, שהכינו דליה ואייל.
ובכן, לא נתעלל בכם עוד ונפרט - פרט היטב ובהרחבה - מה כוללת ארוחת בוקר, גן עדן זו של שבת. ישנן - כמובן - הביצים שעוד קט נתייחס אליהן. כרגע אנחנו בקטע של הצלוחיות והצלחות שמסביב, שעושות חגיגה לעיניים ושמחה יתרה לחיך ולקיבה. מה אין בצלחות ובצלוחיות אלה? גבינה לבנה עם סרדינים קטנים, קטנטנים וחמודים; סלט תפוחי אדמה; גבינת שמנת; גבינת קממבר; גבינה צהובה גאודה; חמאה; סלט ערבי קצוץ עם חסה; סלט עגבניות חריף; סלומון כבוש עם גבינה חמוצה. וישנם המתוקים,כמובן: מרקחת ענבים מדהימה. מ-ד-ה-י-מ-ה (שרק אחר תחנונים רבים דליה מוכנה לתת לי תוספת בתנאי
"שזו התוספת היחידה - וזהו". אם לא הבנתם היא גם הנטורופתית שלי והדיאטטיקנית שלי, לעת נפילה); חלת דבש עם דבש ומרקחת צימוקים ותפוחים.
ועכשיו בואו אתי על הביצים, כלומר החביתות למיניהן הכוללות שפע של בחירה דוגמת: אומלט ביצים; אומלט גבינת גאודה; אומלט בצל ועשבי תיבול; חביתת ביצי עין מקושקשת; חביתת ביצי עין בקרם פיקנטי של עגבניות, פלפלים ותרד; חביתה של ביצי עין וביקון. מי שמתעקש על בשר יכול - בתוספת של - 10 שקלים בלבד - לקבל גם סטייק אנד אגז או גם טשולנט הכולל: בשר, קישקע, שעועית אדומה ולבנה, תפוח אדמה, חיטה וביצה קשה.
לידיעת חוג חובבי הטשולנט הטרי, הנימוח והחם, עד רותח, בימות קרה אלה: אם לא תשריינו לכם טשולנט, מראש או - לפחות - תרשמו משכנתה על מנה קיימת, הרי תוכלו לראות ת'טשולנט זה, אך ורק מרחוק - וגם אז תוכלו לראות אותו, מוכנס לפיהם של אחרים ועושה שמח בקיבה שלהם - לא זו שלכם. ראו הוזהרתם מראש! ארוחת הבוקר המענגת והפתיינית זו - שמחירה, אגב, ללא כל תוספות מיוחדות, הינו -.85 שקלים בלבד - כוללת בחוב ובגדרה גם שתייה חמה ושתייה קלה, לימונדה, אשכולית או תפוזים. אם לדליה יהיה מצב-רוח טוב והאורחים של הצהרים לא יקדימו ויתחילו לשגע לה ת'שכל, בקשו ממנה שתכין לכם,
במחיר ארוחת הבוקר, את הקוקטייל של שטנגר. שווה, אני אומר לכם. משהו. משהו. שתו ולא תבינו איך לא שתיתם הרכב פשוט טעים שכזה, מקודם.
כמעט שכחתי. הלחם. כן.כן. הלחם. איזה לחם, איזה. לקחת אותו, להחזיק אותו ועוף איתו למעלה, מעלה. ת'לחם הזה אייל ודליה אופים, כל בוקר מחדש והוא חלם, נימוח מהביל ויש לו טעם של גן עדן. כבר אמרנו? אז יש לו טעם הממ... של צפיחית בדבש. זהו זה, בדיוק. צפיחית בדבש שהדבש ניגר ממנה אל חיך. מרוב שהוא טעים, אז שם למעלה מבקשים מעשר מהלחם הזה.. גם מלאכים רעבים ובעיניים שלי ראיתי פרח מלאכים עושה בשבילם - בקטנה - משלוחה, בדרך לאיזו שליחות מלאכים חשובה.
מי שדווקא מתעקש על מתוק נוסף. שישלם. מה אתם רוצים לקבל עוד בשביל - 85 שקלים? לא מספיק לכם מה קיבלתם, עד עכשיו, יא עיניים גדולות? טוב. אז יש קרם ברולה לבנדר, עוגת גבינה אפויה וטארט שוקולד בלגי. כשדליה יש כיף ויש גם מצרכים טובים בשוק, תוכלו למצוא שם - בנוסף - טרטלט של אגסים דווקא וכמובן של תפוחים ופאי תאנים אדדדדדיר. כן. כן. למרות שדליה ואייל אינם בוגרי בית הספר לבישול של קורדן בלו ואין להם תואר S.O.A באמנות הקולינריה, הם יכולים לתת שיעורים פרטיים לכמה שפים עם תארים גבוהים באמנות הקולינריה ועם יכולת ביצוע קטנה בביצועי החיים הקולינריים, בפועל ולמעשה.