עקרונות לתזונת סתיו נכונה
|
|
טעמים מומלצים: הטעם החמוץ נחשב לבעל איכויות של ספיחה ומִרכוז. הוא יסייע לנו להתאסף בסתיו לקראת החורף, ולהגביר את יכולת המיקוד המחשבתית, וההתכנסות המנטלית פנימה. הטעם החמוץ הוא טעם חזק, ומספיקות כמויות קטנות ממנו. הטעם המר והטעם המלוח מניעים את אנרגיית הגוף מטה ופנימה, ומומלץ להתחיל לשלב אותם. ככל שמתקרבים לחורף, מומלץ להגביר את השימוש בהם. שיטות הכנה מומלצות: כדאי לצרוך מרקים ודייסות המעשירים את הגוף בנוזלים. עלינו לבשל את המזון זמן רב בחום נמוך אכילת מרקים מומלצת מאוד. המרק החמים יסייע לשמור על טמפרטורת הגוף חמימה, בנוסף להזנה העמוקה שנקבל מהמזון. מזונות שכדאי לצרוך: פטריות, אגוזים וזרעים, אגס, דלעת, חלב סויה ומוצריו. מומלץ לאכול מאכלים חמוצים: הטעם החמוץ מבטא את התנועה פנימה ומכווץ וכך עוזר למנוע אובדן של נוזלי גוף. הגוף זקוק לנוזלים אלה בכדי לנטרל את הסביבה היבשה. מזונות הנחשבים חמוצים הם: אננס, תפוח, לימון, אשכולית, כרוב כבוש, ירקות כבושים ומוחמצים, לחם ממחמצת, זיתים, שעועית אזוקי, חומץ, לימון, פירות חמוצים. כדאי להרבות בצריכת ירקות שורש, דגנים, קטניות, אנונה. ירקות: סלק, ברוקולי, כרוב, גזר, כרובית, שומר, חזרת, ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה, שורש כוסברה, קולורבי, סלרי, פטריות לבנות, צנון, בצל, שום, פלפל, תפוח אדמה, דלעת, שעועית, לפת, כרישה, כרוב ניצנים. פירות: תפוחים, אשכוליות, גויבה, ענבים סגולים, אגסים, רימון, אבוקדו. מזונות שכדאי להפחית: יש לשלב בתזונה מזון חריף אך במתינות. אומנם הטעם החריף נחשב למחזק את הריאות ומסלק ליחה, אך חריפות רבה מדי או בכמויות גדולות מדי, יגרמו לפתיחת נקבוביות העור. כאשר נקבוביות העור פתוחות, יש סכנה לחדירת מחלות קור דרך העור. יש להימנע מתזונה קרה וממזון קר מהמקרר.
|