X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
למשך החורף הרוח מתקררת, הקור יותר דומיננטי ואנרגיות האדמה יורדות ומתכנסות פנימה ומטה, הטמפרטורה יורדת, החיות מתכנסות לשנת חורף והכל מאט אנרגיית העולם מתחילה להתקבץ פנימה ולמטה זה זמן טוב גם לאדם לעשות שחרור מנטלי ורגשי
▪  ▪  ▪
כדאי לצרוך מרקים ודייסות [צילום: פלאש 90]

על-פי הרפואה הסינית, העולם הוא ישות הרמונית שבו כל היצורים החיים מושפעים מחוקי הטבע. האדם הוא מיקרוקוסמוס של העולם, וכל התהליכים המתקיימים בטבע, פועלים גם על האדם.
כולם מכירים את המושגים "קור חודר" ביום קר או "אני לוהט מחום" ביום קיץ חם. זו דוגמה שממחישה לנו את השפעת מזג-האוויר ועונות השנה על הגוף, ולכן עלינו לנהוג בהתאם לשינויים בטבע.
בספר "הקיסר הצהוב", ספר שנכתב לפני כ-5,000 שנים והוא ספר היסוד לכל הרפואה הסינית המסורתית, יש שיחה בין הקיסר הצהוב לבין רופא החצר שלו, שממחישה היטב את החשיבות של החיים על-פי חוקי הטבע עבור האדם.
הקיסר הצהוב: שמעתי שבעבר, בימי קדם, אנשים חיו עד לגיל 100, ולמרות גילם הגבוה נשארו פעילים. כיום אנשים אינם מגיעים למחצית שנותיהם וכבר הם חסרי יכולת ואון, אנו כבר מתייחסים לאדם בן 50 כאל זקן. האם הסיבה היא שהעולם משתנה מדור לדור או שהאדם זונח את חוקי הטבע?
Qi Bo (רופא החצר של הקיסר הצהוב): בימי קדם חיו אנשים לפי חוקי הטבע. היו מרוסנים באכילה ובשתייה. שעות השינה והיקיצה שלהם היו קבועות. הם צפו בחוקי היין והיאנג, היו פיכחים בדעתם וחיו חיים פשוטים וסדירים. מסיבה זו היו אנשים אלו בריאים בגופם ובנפשם ויכלו לחיות 100 שנים. אולם כיום, אנשים שותים אלכוהול כמו משקה ומאמצים לעצמם אורח חיים לחוץ וחסר מנוח, מחפשים את ההנאות המיידיות וממכרים עצמם לתאוותנות. כך אין הם יכולים לחיות מעבר ל-50 שנים.
דו-שיח זה חושף את האמונה הסינית, לפיה יכול האדם לחיות 100 שנים אם יחיה באורח מתון, על-פי חוקי הטבע בבחירות שלו באורח חייו ובתזונתו. עם זאת, אנחנו יכולים לנקוט בצעדים פעילים בכדי למנוע מחלות ולשמור על בריאות טובה מעבר להרגשה של זקנים בגיל 50.
שיטה נפוצה אחת היא לצרוך מזונות לפי עונות השנה. העיקרון הבסיסי הוא לשמור על אופי דומה לסביבה החיצונית שלנו ולצרוך את מזונות העונה ובכך לחיות בהרמוניה עם הטבע.
בימים אלה אנחנו נמצאים בתחילת עונת הסתיו, עונה המתאפיינת בבשלות, הפירות נושרים מהעצים ונרקבים והזרעים נטמעים באדמה. למשך החורף הרוח מתקררת, הקור יותר דומיננטי ואנרגיות האדמה יורדות ומתכנסות פנימה ומטה, הטמפרטורה יורדת, החיות מתכנסות לשנת חורף והכל מאט. אנרגית העולם מתחילה להתקבץ פנימה ולמטה. זה זמן טוב גם לאדם לעשות שחרור מנטלי ורגשי, ויפה לראות שגם על-פי המסורת היהודית, גם יום כיפור אותו עברנו, חל בעונת הסתיו, על האדם לשחרר את כעסי העבר כשם שהעץ משחרר את עליו.
אם נתבונן באדם, נוכל להבחין בתהליכים מקבילים לטבע: האביב והקיץ מאופיינים בהרבה תנועה, עשייה, נמרצות ופעילות ואילו בסתיו ובחורף אנשים אוהבים להתכנס בבית ולטפח את חיי המשפחה.
הסתיו הוא עונת יובש המשויכת לאלמנט המתכת. האיברים שקשורים אליו הם הריאות והמעי הגס, העור והרקמות הריריות בגוף. איברים אלה נוטים לסבול מיובש ובמיוחד בעונת הסתיו שבו האוויר יבש. בסתיו נפוץ השימוש במזונות מלחלחים התורמים להזנת הגוף ולחלוחו, והכנתו לחורף.

עקרונות לתזונת סתיו נכונה

טעמים מומלצים: הטעם החמוץ נחשב לבעל איכויות של ספיחה ומִרכוז. הוא יסייע לנו להתאסף בסתיו לקראת החורף, ולהגביר את יכולת המיקוד המחשבתית, וההתכנסות המנטלית פנימה. הטעם החמוץ הוא טעם חזק, ומספיקות כמויות קטנות ממנו. הטעם המר והטעם המלוח מניעים את אנרגיית הגוף מטה ופנימה, ומומלץ להתחיל לשלב אותם. ככל שמתקרבים לחורף, מומלץ להגביר את השימוש בהם.
שיטות הכנה מומלצות: כדאי לצרוך מרקים ודייסות המעשירים את הגוף בנוזלים. עלינו לבשל את המזון זמן רב בחום נמוך אכילת מרקים מומלצת מאוד. המרק החמים יסייע לשמור על טמפרטורת הגוף חמימה, בנוסף להזנה העמוקה שנקבל מהמזון.
מזונות שכדאי לצרוך: פטריות, אגוזים וזרעים, אגס, דלעת, חלב סויה ומוצריו.
מומלץ לאכול מאכלים חמוצים: הטעם החמוץ מבטא את התנועה פנימה ומכווץ וכך עוזר למנוע אובדן של נוזלי גוף. הגוף זקוק לנוזלים אלה בכדי לנטרל את הסביבה היבשה. מזונות הנחשבים חמוצים הם: אננס, תפוח, לימון, אשכולית, כרוב כבוש, ירקות כבושים ומוחמצים, לחם ממחמצת, זיתים, שעועית אזוקי, חומץ, לימון, פירות חמוצים. כדאי להרבות בצריכת ירקות שורש, דגנים, קטניות, אנונה.
ירקות: סלק, ברוקולי, כרוב, גזר, כרובית, שומר, חזרת, ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה, שורש כוסברה, קולורבי, סלרי, פטריות לבנות, צנון, בצל, שום, פלפל, תפוח אדמה, דלעת, שעועית, לפת, כרישה, כרוב ניצנים.
פירות: תפוחים, אשכוליות, גויבה, ענבים סגולים, אגסים, רימון, אבוקדו.
מזונות שכדאי להפחית: יש לשלב בתזונה מזון חריף אך במתינות. אומנם הטעם החריף נחשב למחזק את הריאות ומסלק ליחה, אך חריפות רבה מדי או בכמויות גדולות מדי, יגרמו לפתיחת נקבוביות העור. כאשר נקבוביות העור פתוחות, יש סכנה לחדירת מחלות קור דרך העור.
יש להימנע מתזונה קרה וממזון קר מהמקרר.

מתכון למרק בורשט רוסי

2 סלקים גדולים, לשטוף ביסודיות ולקלף
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 גזרים, מגורדים
1/2 ראש כרוב, קצוץ דק
200 גרם שעועית מבושלת
2 עלי דפנה
10 כוסות מים ו-6 כוסות של ציר ירקות
5 כפות קטשופ אורגני
מיץ מלימון אחד
4 כפות של שמן בישול
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1 כף שמיר קצוץ
הוראות הכנה:
תחילה מטגנים את הבצל ולאחר שמעט מזהיב, מוסיפים גם את הגזר המגורד. לאחר שתי דקות ניתן להוסיף את הכרוב, תפוחי האדמה, השעועית והסלק ולהוסיף את הנוזלים. לתבל בפלפל ומלח ולהוסיף את עלי הדפנה והקטשופ. לקראת סיום הבישול מוסיפים כף שמיר קצוצה.
מבחינה אנרגטית סינית:
הסלק: מתוק, טמפרטורה נטרלית, מחזק אנרגיה ומחזק את הדם, מניע אנרגיה בצורה עדינה, טוב במיוחד למצבי חולשה, בעל יכולת לחזק אנרגיית 'יין' יחד עם החמיצות של הלימון יכול לכווץ וליצור תנועה פנימה ושמירה על האנרגיה שלא תזלוג החוצה.
לשעועית יכולת להזין אנרגיית 'יין'.
סך-הכל כל מרכיבי המרק מעשירים בנוזלים ומזינים את הגוף.

מתכון לאגסים אלומות

מיץ חמוציות / פירות יער
8 אגסים
מקל קינמון
3 תרמילי הל
אופן ההכנה:
מניחים מיץ חמוציות / פירות יער, סוכר ומקל קינמון והל בסיר גדול. מביאים לרתיחה על אש בינונית, ומבשלים עד שהסוכר נמס. בינתיים, לקלף את האגסים, ולהשאיר את הגבעול שלם.
מניחים את האגסים במיץ ומביאים לרתיחה. מורידים את האש מבשלים על אש קטנה עד שהאגסים רכים, הופכים מדי פעם, מבשלים 15 עד 20 דקות נוספות. לאחר שהאגסים מתרככים, מורידים את הסיר מהאש, ומניחים בצד להתקרר לטמפרטורת חדר.
ניתן להגיש את האגסים שלמים עם הגבעול ולבזוק מעט ממיץ החמוציות / פירות היער.
מבחינה אנרגטית סינית:
האגס מלחלח את הריאות ושומר על הריאות שלא יסבלו מיובש, יחד עם הטעם החמצמץ של החמיצות ושל מיץ פירות היער ששומר על נוזלי הגוף ושומר על האנרגיה שלא תתפזר.
הקינמון וההל מחממים ומשפרים את העיכול.

הכותב הוא מטפל ברפואה סינית, מומחה לטיפול בבעיות במערכת העיכול
תאריך:  16/11/2014   |   עודכן:  16/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
שלא כבפעמים הקודמות שפקדנו אותה - ירדה הפעם מסעדת "דרבי בר", שבמרינה של הרצליה, מגדולתה, והגישה לנו תפריט שבהחלט ידע זמנים טובים יותר
ד"ר מאיה איש-שלום
מרבית הסוכרתיים אינם מודעים לכך שמחלת השפעת עלולה להוות עבורם בעיה גדולה יותר מאשר אנשים ללא סוכרת, ולכן לא תמיד לוקחים בחשבון את אפשרות החיסון נגד שפעת כבר עם תחילת החורף
גלי וינרב
טוענים: חברות התרופות לא משקיעות מספיק בפיתוח תרופות חדשניות, למרות פוטנציאל השוק שלהן    בינתיים, במעבדה של פרופ' דקל בשיבא עובדים על הדור הבא של הטיפולים    וגם: האם ישראל היא מעצמת סחר בכליות?
אלעזר לוין
הראל וישראל שפירא הם בעלי 50% מחברת הנדל"ן שפיר    אחֵיהם גיל וחן הם בעלי 50% הנותרים    ירשו מאבא חברה קטנה, והפכו אותה לענקית הנדל"ן של ישראל    לקראת ההנפקה בבורסה, הוכפל שכרו של כל אח ל-120 אלף שקל לחודש
טובה ספרא
המציאות לא זורמת עם התיאוריות של מפלגת העבודה    הבית היהודי מתחזק בציבור עד שיבין שיש לו תקרת זכוכית    מסקנה מהבחירות בארה"ב    אל תמהרו להתחייב, כדאי להמתין, גם אם התאהבתם    הזדמנות לתקן שגיאות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il