X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שיפוט מהיר / אפרת פינק

"מה אתה רוצה מהעד?"

הניסיון כנראה ילמד את אפרת פינק כיצד לנהל דיון פלילי ביתר יעילות. בינתיים, היא צריכה להתמודד עם סניגור שלא ממש מקשיב להנחיותיה וגם עם נפילות פתאומיות בזרם החשמל
▪  ▪  ▪
פינק. רגע אנושי יפה [צילום: פלאש 90]
מדוע אני כותב
תוך כדי הדיון ניגש אלי איש משמר בתי המשפט, וביקש לדעת מדוע אני כותב. השבתי לו: כי מותר. הוא טען שהשופטת ביקשה לדעת, ועניתי לו שייתן לה את אותה תשובה. בדיקה מאוחרת יותר העלתה, כי קרוב לוודאי שהשאלה לא באה מצידה של שופטת כלשהי. מעבר לכך שמדובר באמירה כוזבת פסולה של איש המשמר, עצם השאלה אינה במקומה. אם תרצו, זהו עוד תסמין קטנטן של הצורך להתמודד מדי פעם עם מי ששוכחים את עקרון-העל של פומביות הדיון.

השופטת: אפרת פינק, בית משפט השלום ברחובות
המועד: יום שני, 27.10.2014, שעה 09:15
הנושא: תיקים פליליים
רוב הבוקר של אפרת פינק מוקדש לשמיעת הוכחות בתיק בו מואשם עולה מאתיופיה בשוד נהג מונית, אבל בדיוק כאשר נכנסתי לאולמה - היא נאלצה להפסיק משום שלא כל העדים כבר הגיעו. "אנחנו חייבים לעשות כך שנתחיל הוכחות ולא נפסיק באמצע", היא מעירה לתובעת.
את הזמן מנצלת פינק לדחות דיון, בשל דחייה בוועדת האבחון של הנאשמת. "חבל שלא הודיעו, כי ניתן היה לחסוך את הזמן של כולם", היא מעירה. פינק פונה לנאשמת, אבל מיד מזכירה לה שמדובר בחירשת-אילמת: "סליחה, שכחתי", היא מחייכת ופונה למתורגמנית לשפת הסימנים כדי שתסביר לנאשמת מה מתרחש: נקבע לה אבחון, היא צריכה להגיע אליו וייקבע דיון נוסף בבית המשפט. "אני מעריכה שיקח לפחות חודש עד שיכתבו חוות דעת", חושבת פינק בקול וקובעת את הדיון הבא ל-30.11.14. את ההחלטה היא מכתיבה די באיטיות ובצורה לא לגמרי רהוטה.
כעת מגיע רגע אנושי יפה וראוי לציון. פינק פונה לסניגור: "אולי תשקול לפי תוצאות האבחון אם צריך בדיון התאמה לפי חוק זכויות אנשים עם מוגבלויות". כאשר הסניגור אומר שמרשתו הספיקה להסתבך בעוד תיק, מגיבה פינק באומרה שגם שם ניתן לעשות התאמות. היא גם מוודאת שיש בוועדת האבחון מתורגמן לשפת הסימנים, ובכך שומרת על זכויות הנאשמת.
"לפעמים אני מתקשה לעקוב"
השעה הבאה מוקדשת לעדותו של שוטר שחקר את תיק ההוכחות שנקטע לפני כמה דקות. בחלק הראשון של החקירה הנגדית, פינק אינה מתערבת לגופם של דברים אלא רק בצד הטכני: "קודם כל יש פה בעיה מקדמית, שהקלדנית לא מספיקה לעקוב אחרי הקצב, למרות שהיא מהירה מאוד. אני מבקשת שאלה ותשובה. אני רוצה לשמוע את כל השאלה ואחר כך את התשובה".
אחרי כמה דקות פינק נאלצת להעיר שוב - תחילה לסניגור: "אתה מנסה למהר, לא למקד, והמהירות מפריעה". ואחר כך - לשוטר: "רגע, רגע, אני ממש מבקשת לא להתפרץ אחד לדברי השני; השאלה מסתיימת ואז תענה". כעת היא מתערבת גם בשאלה עניינית חשובה, שהסניגור מסתובב סביבה, וממקדת: "האם היו ראיות נגד חשוד נוסף? האם היו ראיות נוספות שמוציאות אותו מהאירוע, או רק אי-הרציפות בעדות שלו [בידי המתלונן]?".
הסניגור עוד לא הפנים, ופינק מעירה לו שוב - ועדיין שומרת על הרוח הטובה המאפיינת את הערותיה: "אני חייבת לבקש ממך שהשאלות יהיו קצרות יותר. לפעמים אני מתקשה לעקוב אחרי כל הפרטים, והעד בוודאי מתקשה, אז לחלק למקטעים, טוב?". כאשר זה לא עוזר, פינק מתמצתת את שאלתו של הסניגור בטון ציני-משהו, במעין-רמז: כך עושים זאת נכון.
כעת יש אתנחתה קומית, כאשר החשמל קופץ פעם ועוד פעם. "כוחות עליונים יש לנו כאן באולם", צוחקת פינק. התובעת: "זה הזמן לבקש משאלות?". פינק: "תנסי, תמיד אפשר". אבל מיד חוזרים לעסקים: "קצת יותר לאט וקצר", מבקשת פינק מהסניגור בפעם המי-יודע-כמה. "אני חייבת לומר שהקו הזה כבר מוצה, עוד פעם אותן שאלות. אין כאן שאלות עובדתיות, זה לסיכומים, בואו נתקדם", היא מעירה לסניגור. ושוב: "מה אתה רוצה מהעד? אם יש סתירות, תטען בסיכומים. אתה לא מפנה אליו שאלה, אתה מצביע על סתירות. אני בעצמי לא מבינה מה השאלה". הסניגור מנסח מחדש, פינק עושה פרצוף של חוסר סבלנות ומיד מבטאת זאת במילים: "אולי נעבור לקו נוסף, אם ישנו".
"רק שלא יהיה חשש"
הסניגור שואל את השוטר האם ייתכן שהמתלונן טעה בזיהוי התוקף, השוטר משיב שאין זה מתפקידו להשיב על כך, ופינק מניעה ראשה כאומרת "הוא צודק". כאשר הסניגור והעד מתווכחים, פינק מתערבת בשקט ומשליטה סדר. הסניגור טוען שמרשו הציע להיבדק בפוליגרף, אבל פינק ערנית: "אי הקבילות של פוליגרף נוגעת גם לעצם השאלה אם זה נערך או לא, לפי החלטת בית המשפט העליון".
בחקירה החוזרת מתנגד הסניגור לשאלה, אבל בעצם - הוא אומר - הבעיה שלו איננה עם השאלה, אלא עם כך שלשיטתו היא אינה מתאימה לחקירה חוזרת. "אם אין בעיה, לא צריך להתנגד", משיבה לו פינק - ואז גם מתירה לו שאלה נוספת ("שאלה חשובה ששכחתי") לאחר החקירה החוזרת.
התובעת מסתובבת לפתע אחורה, רואה כמה מבני העדה האתיופית ומביעה בקול את החשש, שמישהו מהם מעביר בסמארטפון מסרים אל מחוץ לאולם. פינק לא מתרגשת, אבל "רק שלא יהיה חשש - לכל הנוכחים באולם: אסור לדווח מתוך האולם על מה שעד אומר לעדים אחרים, זו עבירה פלילית".
השורה התחתונה:
אפשר היה לנהל את הדיון בצורה יעילה יותר, מבלי לפגוע בזכויותיו של הנאשם. דומה שעם הניסיון, פינק תלמד כיצד לעשות זאת, לצד השמירה על הערנות והרוח הטובה המאפיינות אותה.
יעילות: 8.
מזג שיפוטי: 9.

תאריך:  18/11/2014   |   עודכן:  20/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
תביעות על נזקי גוף גוזלות משאבי שיפוט רבים, כפי שניתן ללמוד באולמה של יעל טויסטר-ישראלי. את השגרה קוטעת אנקדוטה שיכולה כנראה להתרחש רק בעיר לא-גדולה יחסית כמו רחובות
איתמר לוין
בקיאות בתיקים ותשומת לב לפרטים מאפיינים את השופט נסר אבו-טהה. בשולי הדיון ניכרת הרב-תרבותיות בה פועל השופט המחוזי הבדואי היחיד בישראל
איתמר לוין
השופט אליהו ביתן מתכונן היטב לתיקים שבפניו, מכיר את העובדות ואת האישומים, לא עושה חיים קלים לתביעה וגם נאשם שמאחר סופג "שטיפה"
איתמר לוין
הנהלת בתי המשפט נקטה בצעד חריג וביקשה לערער על החלטת בית המשפט לתביעות קטנות לחייב אותה לפצות מתדיינת שנאזקה    הבקשה והיקפה סותרים את עקרונות היסוד של התביעות הקטנות
איתמר לוין
איומם של פרקליטי המדינה לשבות בשל הקמת גוף הביקורת עליהם, רק מחדד את הצורך בקיומו. הטענות שלהם נגד הגוף החדש הן בחלקן חצופות, בחלקן חסרות היגיון ובחלקן פשוט אינן אמת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il