X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
הטיפול הרפואי הוא באמצעות הורמון סינטטי תחליפי לתירואיד האפשרות ההומאופתית ניתנת בזמן לקיחת ההורמונים או לפני לקיחתם ודורשת תחקיר אישי מעמיק של כלל הסימפטומים של האדם הסובל מאותה פגיעה והתאמה אישית של רמדי הומאופתי לכלל הבעיות התומכות בהיווצרות התת-פעילות או העודף פעילות
▪  ▪  ▪
בדיקת דם מגלה את הבעיה [צילום: פלאש 90]

בעיית בלוטת המגן נחלקת לשני חלקים - אופציה אחת היא תת-פעילות של בלוטת המגן (Hypothyroidism), המראה על חוסר תפקוד של הבלוטה. כתוצאה מחוסר תפקוד תקין של הבלוטה, הורמונים בשם תירואיד יורדים וכתוצאה מכך משתבשים תהליכים רבים של הגוף, כולל תהליך חילוף החומרים הטבעי או קושי בספיגת יוד או מחסור ביוד עקב תזונה לא נכונה. מצב זה של מצוקת הבלוטה, יכול להיגרם כתוצאה מטיפול רפואי / ניתוח / כימותרפיה או הקרנות.
חוסר איזון בבלוטת יותרת המוח או בבלוטת ההיפותלמוס, ישפיעו על בלוטת המגן, למצב של תת-פעילות הבלוטה.
אופציה שנייה היא: עודף פעילות של בלוטת המגן (Hyperthyroidism). כשל חיסוני: השימוטו טירודיטיס. גם כאן תרופות, יכולות להיות הגורם.
סימפטומים
הסימפטומים המלווים את התופעה הם: עייפות כרונית, הירדמות, רגישות לקור, חרדות. פחדים, דיכאונות, עור יבש, קשקשים, נשירת שיער ואיבוד קול.
איך מגלים בעיה בבלוטה המגן
בדיקות דם יראו את תפקוד בלוטת יותרת המוח (TSH), ובלוטת המגן.
מוצרים ופתרונות
השלמות תזונתיות מולטי מינראל הכולל יוד, ויטמין B קומפלקס. היוד עוזר לייצר את הורמון התירואיד, מחסור ביוד עלול לגרום לגויטר ולתת פעילות בלוטת המגן. המלצה לכמות תוספת של יוד כדאי לקבל מרופא המשפחה בקופת-החולים. כנ"ל לגבי השלמת סלניום ובאבץ שנדרשים לפעילות תקינה של בלוטת המגן. כמו גם ויטמין A נמצא חשוב בתהליך האיזון של הבלוטה. כמותיות של ויטמינים או מינרלים לאנשים בעלי בעיה בבלוטה, כדאי לקבל בהמלצת רופא בלבד.
טיפול קונוונציונלי ואלטרנטיבי
הטיפול הרפואי הוא באמצעות הורמון סינטטי תחליפי לתירואיד. האפשרות ההומאופתית ניתנת בזמן לקיחת ההורמונים או לפני לקיחתם ודורשת תחקיר אישי מעמיק של כלל הסימפטומים של האדם הסובל מאותה פגיעה והתאמה אישית של רמדי הומאופתי לכלל הבעיות התומכות בהיווצרות התת-פעילות או העודף פעילות של הבלוטה, שכוללת גם איזון של לחצים, רגישויות במישור הנשמה והרגש.
שינויים תזונתיים
ישנם מזונות שמסוכנים יותר לבלוטת מגן לא מאוזנת ויכולים להאיץ גדילה לא נכונה של הבלוטה ולגרום לתת פעילות של הבלוטה. מזונות אלו מכילים מרכיבים שמזרזים גדילה של הבלוטה - מה שנקרא מצב לגויטר. לכן התזונה צריכה להיות בפיקוח ולהיות מותאמת ספציפית לבעיית החוסר איזון של כל אדם ואדם בנוגע לבלוטת המגן שלו - כולל הימנעות ממזונות מסוימים שיגרמו לקידום הבעיה.
רעילות בגוף
בדיקות שיער אדם מראות רמה גבוהה של מתכות רעילות שקיימת בגוף של אנשים שלקו בעודף או חוסר פעילות בלוטת המגן. מומלץ אם כן לערוך בדיקה מקיפה של מצב הרעילות בגוף ולעבור תהליך של ניקוי הגוף מחומרים רעילים כולל מתכות. ניקוי הגוף צריך להיעשות בפיקוח מלא של בעל מקצוע. הומאופתיה יכול לתת מענה לניקוי הגוף ממתכות רעילות בשילוב התאמת תזונה אורגנית נכונה ושטיפות של רעלים מהמעי הגס.

הכותבת היא עיתונאית בתחום הבריאות והומיאופתית קלאסית בכירה
תאריך:  26/11/2014   |   עודכן:  26/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בלוטת המגן
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
סלניום יש בסלק-הירק ע"ש המינרל ל"ת
נצר יואב  |  26/11/14 23:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר נמרוד פרידמן
השאלה הנשאלת היא מדוע כוכבות סרטים מפורסמות, סלבריטאיות, שבדרך-כלל גם נראות נפלא, מאפשרות למנתחים הפלסטיים לשנות להן את המראה עד כדי מראה חדש?
חיים נוי
200 שנה לאחר שעלתה לראשונה, עולה האופרה הפופולרית בתצורה חדשנית, השומרת על הניחוחות המוזיקליים האיכותיים שלה ובזכות הזמרים, המקהלה, השחקנים והתזמורת, מוגש לקהל מעדן משובח
פרופ' רון שחר
בשוק עם תחרותיות נמוכה נוצרים חסמי כניסה גבוהים, והצרכן ניצב חסר אונים מול עליית המחירים. האם ניתן לפתוח את השוק לתחרות ואיך שחקן קטן יכול להוביל לשבירת השוק?
מגזין הטכניון
פרופסור ג'ון קליינברג, חתן פרס הארווי לשנת 2014, מדבר על גישור בין תרבויות ועל מיפוי קשרים רומנטיים בפייסבוק
אילון פרת
מתקן להזזת חפצים בעזרת שימוש פשוט בג'ויסטיק לאישה הלוקה ב-CP ועמדה ייחודית למיחם שמאפשרת לאדם בכיסא גלגלים להכין לעצמו משקה חם הם רק חלק מפתרונות יוצאי-דופן שיצרו סטודנטים מהמחזור האחרון של הקורס "ביומכניקה שיקומית" במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה עבור בעלי מוגבלויות    הנדסה ברוכה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il