X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
תפריט מסעדת "הרברט סמואל" הכשרה, שבמלון ריץ-קרלטון-במרינה של הרצליה, הבטיח אומנם גדולות, אך לא עמד אצלנו במבחן הציפיות. אחרי ככלות הכל, משף-צמרת כמו יונתן רושפלד, נדרש הרבה יותר מזה
▪  ▪  ▪
השף יונתן רושפלד

למסעדות הכשרות יש בעת האחרונה עדנה. הן צצות ופורחות כפטריות אחר הגשם בין כותלי בתי המלון. אלא שבהבדל מחדרי האוכל השיגרתיים שלהם - הן מגישות ארוחות שונות בתכלית, המיועדות בעיקר לקהל הרחב מבחוץ, שאינו מתאכסן בהכרח במלונות.
אחת המסעדות האלה היא "הרברט סמואל", שבמלון ריץ-קרלטון, במרינה של הרצליה. במרוצת שנת-קיומה הצליחה המסעדה, שבבעלותו של שף הצמרת יונתן רושפלד, למשוך אליה קהל-סועדים רב במשך כל ימות החול של השבוע, שבהם היא פועלת.
"הרברט סמואל" הכשרה היא מסעדה אלגנטית, מרווחת ומעוצבת היטב, כיאה למלון היוקרתי שבתחומו היא ממוקמת. עם מבט הנשקף אל הים ואל מול מטבח בוהק, התמקמנו בשעת-צהריים לארוחה שיגרתית, שהבטיחה גדולות בתפריט פלצני של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.
שם לשווא
לפתיח הוגש מרק שכונה "ריבוליטה", שהכיל ירקות-שורש טחונים וגריסים. אלא שלשווא הוא נשא את שם מרק האיכרים האיטלקי-מיתולוגי, באשר לא היה בו שמץ ממקוריותו. נעדרו ממנו. הלחם היבש והירקות האפויים, שבלעדיהם פשוט אין לריבוליטה חיים משלו. לחם הבית, לעומת זאת, שהוגש בצידו, היה לעניין: חמים, פריך ועתיר-טעמים.
פסטת הניוקי-סלק, שהוגשה כמנה עיקרית, הייתה, אללי, אף היא מאכזבת. במקום פסטה ממולאת, קיבלנו גלילים ריקים של בצק, עם פיסות-סלק בצידם, ששחו במרק דמוי-בורשט על מלוא הצלחת. בקיצור: החמצה. היה זה בקבוק של סודה צוננת שהפיג במעט את להט-רוחנו.
קינוח מולקולרי
מבין ארבעת הקינוחים שהוצעו לנו, בחרנו בקינוח מולקולרי של שני גלילי טחינת-סורבה קפואים. מתכון מקורי מעניין וטעים, אך ספוג באינספור-קלוריות. בת הזוג בחרה במה שהובטח כסלט-פירות עם גלידת-סורבה, כשבפועל הוגש לה רק הסורבה. אספרסו כפול היה ה"פיניטו".
שילמנו 380 שקל לשניים, כולל תשר של 15% לשרות מסור וקשוב בהחלט. את "הרברט סמואל" נאלצנו לזכות ב-6 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו. עם יד על הלב ראוי להודות שמשף הצמרת, יונתן רושפלד, ציפינו להרבה יותר מזה.

תאריך:  01/12/2014   |   עודכן:  01/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
בימים אלו של שיח מלחמתי והתעצמותה של אלימות מילולית ופיזית בשיח החברתי מן הראוי לאמץ לשעתיים וחצי חוויה אמנותית מרגשת ועוצרת נשימה, שמזמנת לנו הצפייה באפוס האנטי מלחמתי
חגית בת אליעזר
העלילה הלא-לינארית החידתית בתחילתה מתבהרת ומתפענחת במהלך ההצגה "רי-אקציה", השילוב של המוזיקה, הקולות והתאורה עשוי בטוב טעם ומעל לתפאורה והאפקטים מתנוסס השחקן בה' הידיעה שמלמד אותנו פרק בתעצומות האדם
מגזין הטכניון
כך נבעט המין האנושי ממרכז היקום    שיחה מדעית עם פרופסור מריו ליביו, אסטרופיזיקאי בכיר במכון למדעי טלסקופ-החלל בטכניון
חובב לויטס
השוק המוסדי בישראל יכול להוות מחולל צמיחה משמעותי במשק בשנים הקרובות, וזאת במקביל לשמירת ערך כספי העמיתים. כך מצהיר רו"ח גיל גזית, לשעבר מנכ"ל חברת הדירוג מדרוג. אולם כדי שכך יקרה, על המוסדיים להרחיב את המימון הניתן לחברות פרטיות שמחזורן נאמד בכמה עשרות עד מאות מיליוני שקלים
ד"ר אדית דניאל
הסוכרת איננה תוצר דווקא של השמנת יתר    היא יכולה לתקוף כל אחד כמעט עם נטייה תורשתית לחולשה בתפקודי לבלב, נטייה תורשתית לצורך במתוקים או נטייה נרכשת לאהוב מתוק מעבר למה שהגוף מסוגל לתפקד בעודפים שמעמיסים עליו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il