X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ילדים הם צרכני וידאו רציניים, והם יכולים לבלות שעות בצפייה בסרטוני וידאו ב-YouTube. אך אפילו שם הם עלולים להיחשף לתוכן שאינו הולם את גילם. מהן הסכנות ואיך נוודא שילדינו נשארים בטוחים ב-YouTube?
▪  ▪  ▪
יוטיוב, לבצע מעקב [צילום: AP]

ילדים אוהבים וידאו. ילדים אוהבים מחשבים. ילדים אוהבים את YouTube – הפלטפורמה הגדולה בעולם לשיתוף תכני וידאו און ליין. ילדים הם צרכני וידאו רציניים, כראיה לכך ניתן למצוא אלפי ערוצי YouTube לילדים עם עשרות אלפי עוקבים - ואפילו מיליוני עוקבים כאשר מדובר בערוצים באנגלית או בשפות זרות אחרות. אך בזמן שילדיכם "מזפזפים" בין הסרטונים והערוצים הללו, הם עלולים להיחשף לתוכן שאינו הולם את גילם. מה ניתן לעשות כדי לצמצם את האפשרות הזו למינימום?
1. הפעילו את "מצב בטיחות"
הפיצ'ר "מצב בטיחות" מאפשר למשתמשים לסנן תוכן בלתי הולם, שתויג ככזה על-ידי משתמשים אחרים, או סרטונים שגיל הצפייה בהם מוגבל. אם תגללו את עמוד ה YouTube עד הסוף למטה אתם תמצאו תפריט שבמרכזו נמצא כפתור ה"בטיחות". לחיצה על הכפתור תפתח לכם את אופציית ה"הפעל" ו"השבת" של סינון התכנים. אל תשכחו ללחוץ על "שמור" לאחר שבחרתם.
אתם יכולים גם לוודא שלא ניתן לשנות את הבחירה שלכם על-ידי כך שתזינו את סיסמת הגוגל שלכם. כך זה נעשה: אחרי שלחצתם על "בטיחות" וסימנתם את "הפעל" תופיע לכם מתחת שורה נוספת "נעל את מצב הבטיחות בדפדפן זה". על-מנת להפעיל את האופציה הזו תתבקשו לספק את סיסמת הגוגל שלכם.
הזנת הסיסמה תשמור על הגדרת הבטיחות כל פעם שתגלשו מאותו דפדפן, אך שימו לב שאין היא תקפה על דפדפנים אחרים, כך שתצטרכו לחזור על הפעולה אם החלטתם להשתמש בדפדפן אחר.
2. חסמו בריוני רשת וטרולים
בריוני רשת או טרולים למיניהם הם גולשים שכל מטרתם היא ליצור "רעש" ופרובוקציה ולרוב יש פשוט להתעלם מהם. אם ילדכם נתקל באחד מהטיפוסים האלה ב-Youtube, אתם יכולים לחסום את אותו המשתמש כך שהוא, ותגובותיו, לא יופיע לכם יותר. כדי לעשות זאת כנסו לפרופיל של אותו משתמש ולחצו על הטאב "מידע על הערוץ". לאחר מכן חפשו את אייקון הדגל מצד ימין ולחצו עליו. אחת האפשרויות בתפריט שייפתח תהיה "חסימת משתמש".
3. דיווח על שימוש לרעה
דרך נוספת להתמודד עם בריונות הרשת, היא לדווח על המקרה ל-Youtube עצמה ב"מרכז הדיווח והאכיפה" אותו תוכלו למצוא על-ידי לחיצה על "מדיניות ובטיחות" המופיע בתחתית הדף. לאחר שנכנסתם ל"מרכז המדיניות והבטיחות" כנסו ל"מרכז הדיווח והאכיפה" המופיע מצד שמאל ולאחר מכן בחרו את "דיווח על משתמש פוגע" והמשיכו בדיווח לפי ההנחיות.
4. סינון והסתרת תגובות בלתי הולמות
לעיתים ניתן למצוא סרטונים שתוכנם אומנם מתאים לילדיכם, אך התגובות לא. בעוד שניתן בקלות לסנן תגובות לסרטונים שאתם העליתם, YouTube אינה מאפשרת הסתרת תגובות בסרטונים של אחרים.
אך אם בכל זאת אתם רוצים להסתיר תגובות בסרטונים אחרים תוכלו ניתן להתקין הרחבה או תוסף לדפדפן שפשוט יסתיר את כל התגובות, מבלי להתייחס לתוכנן. חשוב לזכור שתחום ההרחבות לדפדפנים נוטה להכיל הרבה תוספים מפוקפקים, לכן חשוב לבדוק היטב את שלא מדובר בתוסף זדוני לפני שאתם מתקינים.
אם יש לכם ערוץ יוטיוב משלכם בו אתם מפרסמים סרטונים באופן פומבי, אתם יכולים לסנן תגובות לא הולמות לפני שהן מתפרסמות או פשוט להגדיר את החשבון כך שלא ניתן יהיה לפרסם בו תגובות כלל.
5. עקבו אחר הפעילות של הילד
זהו אומנם לא מאמר שעוסק בפסיכולוגיה של ילדים, אך התגובה של כל ילד שנחשף לתוכן בלתי הולם ברשת עלולה להיות שונה ואף ייתכן שהוא לא ירוץ לספר לכם על כך. לכן כדאי מדי פעם לעקוב אחר הפעילות של הילד ב-YouTube או ברשת בכלל. אתם לא צריכים להציץ לו מעבר לכתף כל היום, אבל בהחלט ניתן להציץ בהיסטורית הצפייה ולברר מהו הסרטון או הערוץ המועדף על הילד והאם הוא נחשף לתוכן שאינו מתאים לגילו.
כמובן שטיפ זה יעיל עד גיל וגבול מסוים. לא תוכלו לעקוב אחר הרגלי הגלישה של הילדים שלכם לנצח, או למנוע מהם להיחשף לתכנים כאלה או אחרים. לכן ידעו את הילדים שלכם שמצופה מהם לבוא ולהגיד לכם אם הם נתקלו ברשת במשהו שהטריד או הפחיד אותם או אם מישהו מציק להם ב-YouTube או בכל מקום אחר ברשת.

תאריך:  12/01/2015   |   עודכן:  12/01/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסף כהן-אלרן
ללא התחכמות מיותרת, בשפה בהירה וזורמת, מביא לנו אוריה באֶר בספרו החדש "שש מאות החלונות" מבחר של סיפורים קצרים המתרחשים בזמנים ובנופים שונים, משיב מעט מן הכבוד האבוד של הסיפור הקצר אל מקומו ומאפשר קריאה שיש בה אתנחתות למעבר בין הדמויות והאירועים
אתי דור-נחום, שיפי חריטן
אחרי שאיבד את בנותיו באסון ההדברה, הרב שמעון גרוס מחבק בשתי ידיו את החיים החדשים, שנולדו באותו בית-חולים שבו שכל את אביגיל ויעל ז"ל, ומאפשר לעצמו לסגור מעגל    "השם נתן, השם לקח - יהיה שם השם מבורך"    ראיון מרגש
צילה שיר-אל
חשוב מאוד וכדאי לדעת שלמרות ההשפעה הקשה והמלחיצה מעט של כוכב זה, הרי שבסופו של דבר מטרתו העיקרית היא לחזק את האדם לקראת הליכתו בשביל שינויי החיים
חיים נוי
ביקורת: קרקירה - יצירה תיאטרלית המשלבת משחק, בישול בידי שפית ווידאו ארט - החזרה לחיק האימא הבשלנית - על-פי אלבר כהן - (בית המידות והבימה, פסטיבל הלדינו)
רועי אורן
אין ספק, שצריך להיות אמיץ להוציא אלבום אשר מקשר בין מוזיקת ערב למוזיקה מערבית מתקדמת, בייחוד בתקופה בה אנו נמצאים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il