רשימת רכיבים ברורה וקצרה למרבית חטיפי הדגנים הפזורים על המדפים בסופר, מוסיפים בדרך-כלל פירות ואגוזים, אבל זו רק תוספת מזערית. במרבית המקרים מדובר בעיקר בדגנים - שיבולת שועל בתוספת פצפוצי אורז, למשל. מרבית החטיפים מכילים סוכר (או ממתיקים מלאכותיים), מלח (נתרן), חומרי הלחה, מווסתי חומציות, ויטמינים ומינרלים סינטטיים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, תוספת שומן ולקטוז. הישמרו מפני אלו. על רשימת המרכיבים להיות ברורה וקצרה.
חפשו רכיבים טבעיים מומלץ לחפש חטיפי בריאות שמכילים אחוז גבוה של אגוזים ופירות (שומשום, שקדים, אגוזי מלך, בוטנים, קשיו, גרעיני חמניות, חמוציות, תמרים ושזיפים) ומינימום תוספים. האחוז הגבוה של החומרים הטבעיים יבטיח לכם כי החטיף עבר מינימום תהליכי עיבוד. לאגוזים ולפירות יתרונות תזונתיים ובריאותיים רבים - הם מכילים סיבים, חומצות שומן בלתי רוויות, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. תווית של חטיף כזה תהיה "נקייה" משמות של כימיקלים שלא תוכלו לבטא.
אחוז גבוה של אגוזים ופירות חפשו תווית שלא צריך להיות תזונאי כדי לפענח - ללא מעבדים, מייצבים ומתחלבים. חפשו מוצרים שעשויים לפחות מ-50% אגוזים ופירות וכן כאלו המכילים רכיבים טבעיים בלבד.
אז לפני שאתם קופצים על המדף ומעמיסים על העגלה קופסאות של חטיפים, ערכו היכרות קצרה עם המוצר שבחרתם ובררו מה בדיוק יש בו. ייתכן שכמה דקות של בחינת תווית המוצר תגרום לכם לשנות את דעתכם.