אין ספק שאחד האישים הפוליטיים הלחוצים ביותר במדינה בימים אלה הוא מנהיג תנועת "
ישראל ביתנו", ח"כ אביגודר ליברמן, למרות שהוא מנסה להתלוצץ בראיונות הטלוויזיוניים ומזכיר ליצן שצוחק בחוץ ובוכה בפנים.
ליברמן נדחק לקרן זווית אחרי שסירב להצטרף ל
ממשלה ולא הייתה לו כל השפעה ומעורבות לפני ומאחורי הקלעים בפרשת בחירתו של תא"ל (במיל.)
גל הירש כמועמד לתפקיד המפכ"ל החדש של המשטרה.
בעבר שלט ליברמן במשרד לביטחון פנים בשלט קרוב והיה מעורב באורח פעיל בבחירתו של המפכ"ל לשעבר, רנ"צ בדימוס
יוחנן דנינו. לבחירתו של המפכ"ל החדש עלולה להיות אולי השלכה, לדעתם של אלה שאינם יודעי דבר, על המשך החקירה בפרשת השחיתות הגדולה שנחשפה במפלגת "ישראל ביתנו" בערב הבחירות האחרונות לכנסת וגרמה למפלגה, ללא ספק, נזק קטלני בקלפיות.
בימים האחרונים נודעו לאומ"ץ פרטים מאלפים חדשים: התברר שקצין משטרה בכיר שזהותו לא ידועה הדליף לליברמן מידע על קיומה של חקירה סמויה סביב פרשות השחיתות של "ישראל ביתנו".
ליברמן זיהה בשעתו את המפכ"ל דנינו כמי שלוחץ לקידום החקירה למרות שהיה חייב לו לכאורה את תפקידו. הוא חשד שראש הממשלה
בנימין נתניהו מעניק לדנינו גיבוי סמוי מסיבות פוליטיות באמצעות היועץ המשפטי לממשלה,
יהודה וינשטיין.
מי שניסה לגשש בסודיות על דבר קיומה של החקירה אצל כמה קציני משטרה בכירים היה
אלכס ויז'ניצר, קצין המבצעים הראשי של ליברמן, שמילא תפקידים ציבוריים ליד מוקדי השחיתות של המפלגה. ויז'ניצר, אחד החשודים המרכזיים בפרשה יחד עם סגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום, רצה לוודא, בין השאר, שהאש המלחכת של החשדות הכבדים לקבלת שוחד לא תתקרב יתר על המידה לדיקטטור ליברמן.
ליברמן הנסער פנה לאיש מפלגתו, השר לביטחון פנים
יצחק אהרונוביץ, וביקש ממנו לפטר לאלתר את דנינו אך זה לא יכול היה לספק את הסחורה למגינת ליבו. לאמיתו של דבר ליברמן החל את מסע הנקם שלו כבר ערב הבחירות לכנסת הנוכחית. בדרכו לקושש קולות למפלגתו הדועכת, המשיך ליברמן להשתלח בחוקרי המשטרה שחקרו את הפרשה וכינה אותם "סוטים". איש מפלגתו אהרונוביץ החריש כצפוי.
ליברמן הגדיל לעשות כאשר הכריז בפומבי שהוא משוכנע בחפותה של קירשנבאום, החשודה המרכזית בפרשת השוחד של "ישראל ביתנו". אין להתפלא על כך שפאינה החשודה, שלא נעצרה בשעתו ע"י המשטרה רק בגלל החסינות הפרלמנטארית שלה, זקפה באחרונה את קומתה בסיועו של הבוס והחלה להופיע באירועים של המפלגה.
לאומ"ץ יש תחושה שליברמן הצליח להחדיר מורא בצמרת המשטרה, והחקירה הגדולה בפרשת "ישראל ביתנו" שהחלה בקול תרועה גדולה והייתה חייבת להסתעף ולהגיע עד לפתחו של ליברמן נתקעה בדרך.
ליברמן קיבל עידוד מכך שהמשטרה ירדה מעל גבו וחוששת להתעמת איתו. העובדה שהוא לא נחקר עד כה בפרשת השחיתות של "ישראל ביתנו" למרות שהחשדות הוליכו גם אליו זועקת בעד עצמה. האינדיקציה העיקרית לכך היא שכמה פניות של אומ"ץ למשטרה בנושא של העברת חומרים רלוונטיים ומסירת מקורות מידע בהסכמתם המפורשת, לא הבשילו ונתקעו בדרך.
ליברמן נהג להשאיר בחברות ממשלתיות, שהיו בעבר בתחום טיפולו כאשר כיהן כשר התחבורה והשר לתשתיות לאומיות, מקורבים אליו שהמשיכו לעשות בנדיבות לביתם ולבתיהם של אחרים ממפלגת "ישראל ביתנו". המדובר היה, בין השאר, בחברת החשמל,
רכבת ישראל, מקורות, חברת נתיבי ישראל ועוד.
בינתיים חודשה החקירה בפרשת "ישראל ביתנו". ליברמן ממשיך להיות מחוץ לתמונה ואנחנו לא מופתעים. למרבה האירוניה, מפלתה של "ישראל ביתנו" בבחירות האחרונות לכנסת לא מנעה מליברמן להפגין ביטחון עצמי רב בראיונות בכלי התקשורת.
ליברמן הודיע אולטימטיבית שיצטרף לממשלה הבאה רק בתפקיד שר הביטחון. בדרך לקבלת התפקיד לא שכח למתוח ביקורת חריפה על תפקודו של שר הביטחון הנוכחי, משה (בוגי) יעלון. לאמיתו של דבר, לא התכוון ליברמן להיכנס לממשלה בכלל ופתח במסע של שיסוי וביזוי כלפי נתניהו כנקמה על החקירה ועושה הכל כדי לקצר את תקופת כהונתה של הממשלה.
ליברמן קיבל ביטחון עצמי מופרז אחרי שנחלץ בעור שיניו מחקירה פלילית ממושכת שבמהלכה הוחשד בעבירות פליליות חמורות. למרבה הצער, הפעילות המסועפת של אומ"ץ לאור השנים למיצוי הדין עם ליברמן שכללה, בין השאר, הגשת תלונות למשטרה נגדו ליועץ המשפטי לממשלה והגשת שורה של עתירות לבג"ץ, לא עלתה יפה.
ליברמן חגג בימים האחרונים בחברתם של אילי הון בעלי קופות שרצים שנמנים על חבריו הקרובים. באחד האירועעם שימש ליברמן סנדק של בן זקוניו של חברו הטוב האוליגרך
מיכאל צ'רנוי, שהיה בעבר טייקון בענפי האלומיניום והפחם ברוסיה ונאלץ לעזוב לישראל מסיבות שלא נבדקו כראוי ע"י רשויות אכיפת החוק בארץ.
מערכת יחסיו המורכבת של ליברמן עם האוליגרך מיכאל צ'רנוי לא נחקרה משום מה עד כה ביסודיות ע"י המשטרה. צ'רנוי היה מאז ומתמיד יעד מודיעיני של המשטרה אחרי שהסתבך בחקירה של המשטרה בפרשות כלכליות, אך פרט לפרשת בזק משנות ה-90 - לא כתב אישום.
בעבר יצא צ'רנוי לבולגריה לפרק זמן מסוים אחרי שרכש את חברת הסלולר הבולגרית היחידה בבולגריה - שהייתה על סף פשיטת רגל. מאוחר יותר הואשם צ'רנוי על-ידי הרשויות הבולגריות בקשירת קשר לסחיטת כספים מגורמים מקומיים, גורש והורחק מבולגריה.
עובדות אלה לא הפריעו לליברמן להתיידד עם צ'רנוי ולקבל ממנו תרומות נדיבות לישראל ביתנו. לא במקרה היה צ'רנוי בהזדמנויות שונות אורח כבוד באירועים של "ישראל ביתנו". המשטרה בדקה בעבר חשדות שלפיהם הייתה מערכת כספית מקבילה בין השניים.
אירוע משמח שני שבו נכח ליברמן היה טקס נישואין של אחיינו של איל הון היהודי-אוסטרי
מרטין שלאף, האיש שתרם להשחתתם של שורת אישים בצמרת הפוליטית במדינה. שלאף הגיע לאירוע אחרי שקיבל הבטחה מוקדמת שלא ייחקר בפרשות שחיתות שונות.
רשימת האישים שהושחתו על-ידי שלאף כוללת גם את
אריאל שרון ובניו,
אהוד ברק,
חיים רמון,
אריה דרעי,
אלי לנדאו,
שמעון שבס ואחרים. בשנים האחרונות אחרי ששלאף מכר את ביתו המפואר בהרצליה הוא נמנע מלהגיע לישראל רק כדי לא להיחקר ע"י המשטרה בשורה של פרשות שחיתות חמורות. שלאף היה מעורב מאוד בעסקיו המפוקפקים של ליברמן בחו"ל והעניק לו את מנעמי החיים בעת ביקוריו התכופים בווינה. ביקורים אלה נמשכו גם אחרי שליברמן נתמנה כשר החוץ ודאג לשלב את וינה כמעט בכל ביקור שלו בחו"ל, תוך צפצוף על החוק וכללי המינהל התקין. כל הדרכים הממלכתיות והאישיות של ליברמן הובילו תמיד אל וינה, העיר שהיטיבה עימו והעשירה אותו. מעולם לא נחשפה מערכת היחסים האמיתית שקיימת בין ליברמן לבין שלאף.
לא אתפלא אם המהלך האחרון של שר הכלכלה אריה דרעי, שסירב ברגע האחרון לקחת אחריות על מתווה הגז, הוא מבית היוצר של חברו הטוב ובן בריתו הפוליטי ליברמן. לליברמן ולדרעי יש משהו סמוי משותף: במהלך החקירות בפרשות השחיתות שבהן כיכבו נפגעו נחקרים פוטנציאליים שיכלו למסור לחוקרי המשטרה מידע פלילי חמור ואולי אף להעיד במשפטם. אצל דרעי נדרסה למוות קרובת משפחה בניו-יורק והפרשה לא פוענחה עד היום. במהלך החקירה הממושכת נגד ליברמן נעלמו ארבעה אזרחי חוץ לפני שהיה חיקור דין. לגבי אחד מהם ידוע ששלח יד בנפשו.
אומ"ץ לא תחדל במאמציה ללחוץ על המשטרה להמשיך ולחקור בפרשת ליברמן, בתקווה שאולי יתגלו עובדות חדשות שיהפכו את קערת סגירת התיק על פיה.