X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
מיסוי יתר כאמצעי לחץ על מי שאינם חברי אגודה [צילום: איציק וולף]
דלת הפלדה שהתקין חבר המועצה [צילום: יוסף גולדשטיין]
חבר מועצת העיר חיפה, רמי לוי, הציב דלת פלדה וחסם שטח ציבורי הכולל פתח מילוט של מקלט ציבורי לוי: לא נעלתי את הדלת, רציתי למנוע לכלוך הלשכה המשפטית של העירייה בודקת את העניין עתירה מינהלית מבקשת מבית המשפט להתערב אחת ולתמיד ולמנוע את אוזלת היד של משרדי הממשלה והרשויות ביחס לגביית כספים לא חוקית שנעשית על-ידי אגודות שיתופיות ביישובים קהילתיים
▪  ▪  ▪
הדלת, המסדרון ופתח המקלט [צילום: יוסף גולדשטיין]

המחלקה המשפטית של עיריית חיפה בוחנת תלונה שהגיש תושב העיר נגד חבר מועצת העיר, רמי לוי, בטענה שהשתלט על שטח ציבורי בניגוד לחוק.
לוי, שהיה בעבר סגן ראש עיריית חיפה מטעם סיעת הליכוד ואשר כיום הוא חבר מועצה מטעם סיעה עצמאית, הוא בעלים של יחידת דיור ומחסן בבניין ברחוב בורלא בחיפה. לפני מספר שנים קיבל היתר מן הוועדה המקומית בעיר לסגור את חזית הנכס שבבעלותו והפיכתו מחנות ליחידת דיור. כמו-כן, קיבל היתר לבנות מחסן במפלס נמוך יותר בבניין, הגובל במקלט הציבורי של הבניין.
בעקבות בניית המחסן נוצר מסדרון צר בדיוק במקום שבו נמצא פתח המילוט שנבנה במקלט ושאמור להיות זמין לשימוש התושבים בעת חרום. לפני כשבועיים הוסיף לוי דלת וסגר באמצעותה את המסדרון.
יוסף גולדשטיין, תושב רחוב בורלא 18 בחיפה, התלונן על לוי בפני עיריית חיפה וטען כי בסגירת הדלת הוא השתלט למעשה על שטח ציבורי: "לפני מספר שנים אישרה הוועדה המקומית לרמי לוי שינוי ייעוד של חנות ליחידת מגורים תוך הרחבת המבנה הקיים ובניית מחסן בתחום הבניין בשטח הגובל ביציאת חרום של מקלט הבניין. העניין אושר למרות התנגדות הדיירים והתעלמות מוחלטת של הוועדה מהנתונים בשטח, לגבי יכולת היחלצות הדיירים מהמקלט בעת הצורך באמצעות יציאת החרום", טען במכתב ששלח לראש עיריית חיפה, יונה יהב. "בימים האחרונים הסתבר שתאבונו של חבר מועצת העיר רמי לוי גבר והוא תחם את השטח הציבורי המשותף של כל דיירי הבניין הגובל במחסן שניבנה באמצעות חלונות ודלת פלדה. האיש פשוט השתלט על שטח משותף של כל דיירי הבניין, בנה באופן בלתי חוקי ללא היתרי בנייה תוך צפצוף ארוך על חוקי הבנייה והדבר החמור בנוסף לכך, מעשיו גורמים לחסימת הגישה ליציאת
החרום של המיקלט בבניין", טען.
מנגד, טוען לוי בשיחה עם News1 כי כלל לא נעל את הדלת וכי התקין אותה במקום משום שהמסדרון שנוצר שימש אנשים לזריקת זבל ולעשיית צרכים. עוד ציין כי אם יתקין במקום מנעול - ימסור מפתח לכל אחד מדיירי הבניין וכי הוא מחויב לאפשר לדיירים להשתמש בשטח המדובר בשעת חרום.
מעיריית חיפה נמסר בתגובה לשאלות News1 כי בעקבות התלונה נשלח למקום מפקח על הבנייה אשר מצא כי אין מדובר בתוספת בנייה אלא בהתקנת דלת ללא מנעול. "דוח המפקח הועבר לבחינת הלשכה המשפטית ובהתאם להמלצות תתקבל החלטה בעניין", נכתב בהודעת דוברות העירייה. עוד ציינו בעיריית חיפה כי במידה שעולה מחלוקת קניינית בין השכנים הרי שיש להפנותה ישירות לערכאות המשפטיות שלהן הסמכות הבלעדית להכריע בעניינים מסוג זה.

גבייה לא חוקית ואפליה באגודות

עתירה מינהלית שהוגשה לאחרונה נגד המועצה האזורית נחל שורק, נגד הוועד המקומי והאגודה השיתופית במושב בני ראם, נגד משרד הפנים ונגד רשם האגודות השיתופיות מבקשת מבית המשפט להוציא צו שיורה לאגודה השיתופית שבמושב להימנע מכל פעולה או הצבעה בדיוני הוועד המקומי שבהם מתעורר חשד לניגוד עניינים ולמשוא פנים לטובת האגודה.
עוד מבקשים העותרים תושב בני ראם ושני חברים בוועד המקומי של המושב, להורות לאגודה השיתופית לחדול מגבייה לא חוקית ולא שוויונית של כספים - תוך אפליה בין תושבים חברי אגודה לתושבים שאינם חברי אגודה ותוך יצירת מצג שווא של חובות מדומים של תושבים שאינם חברי אגודה בגין מיסי חבר באגודה שאינם חברים בה.
מי שאינו חי ביישוב קהילתי שבו פועלים ועד מקומי ואגודה שיתופית לא מכיר את הסיטואציה. ביישובים כאלה פועלים בדרך כלל במקביל גם ועד מקומי - שהוא גוף ציבורי סטטוטורי המהווה שלוחה של המועצה האזורית - וגם אגודה שיתופית שהיא במהותה גוף פרטי.
למרות שעל-פי החוק אמור הוועד המקומי לספק את השירותים המוניציפליים לתושבי היישובים, בפועל, במקומות רבים עושות את זה האגודות השיתופיות. לעתים ישנה זהות פרסונלית בין חברי הנהלת הוועד המקומי לחברי הנהלת האגודה השיתופית. במקרים הללו, החלטות מתקבלות בעיקר על-פי האינטרסים של האגודה השיתופית.

'מס מעון' - 50 שקלים בחודש

תשאלו מה הבעיה? התשובה פשוטה מאוד. לא כל תושבי היישובים חברים באגודות השיתופיות. חופש ההתאגדות כולל גם את החופש שלא להתאגד ורבים בוחרים שלא להיות חברים באגודות. אולם להחלטה זו יש בדרך כלל מחיר כלכלי.
אני גרתי עד לפני כשנה ביישוב הקהילתי מורשת (בגליל התחתון). בחרתי שלא להיות חבר באגודה ולמרות זאת גבתה ממני האגודה מיסי חבר באגודה (שאינני חבר בה) בסך 286 שקלים בכל חודש. כך במשך שנים, למרות מחאתי ולמרות שהודעתי להם שמדובר בגביה לא חוקית הנעשית תוך שימוש בפרטי החשבון שמסרתי לוועד המקומי.
יתרה מזאת, על-פי החלטה של מזכירות האגודה במורשת, בשלב מסוים הוחלט על גביה דיפרנציאלית בין חברי אגודה למי שאינם חברי אגודה. כך, על כל שירות שצרכה משפחתי - נדרשתי לשלם יותר מכל חבר אגודה. האגודה גם הטילה עלי ועל שאר התושבים שאינם חברי אגודה מס בית כנסת בסך כמה עשרות שקלים - למרות שמעולם לא היה לי מקום מסומן בבית הכנסת - ולא הטילה אותו על חברי האגודה.
לאחרונה נודע לי שהאגודה השיתופית במורשת הודיעה למשפחות שאינן חברות באגודה וששולחות את ילדיהן למעון היום שביישוב שעליהן לשלם מס חודשי של 50 שקלים בגין שימוש במבנה המעון. זאת, בנוסף לתשלום הבסיסי על המעון. תשלום שאמור להיות מפוקח בידי משרד הכלכלה.
"על-פי החלטת מזכירות, משפחות אשר אינן חברות באגודה, ויש להן ילד במעון, נדרשות לשלם ”דמי שימוש במבני ציבור” בסך 50 ש”ח לחודש", נכתב בהודעה רשמית ששלחו מזכירות מורשת, ועדת החינוך של האגודה ומנהלת המעון. למען הסר ספק הוסיפו הבהרה: "תשלום זה אינו נכלל בשכר הלימוד וייגבה בנפרד ממנו". כל זאת, למרות שאין כל הצדקה לתשלום שכזה משום שהילדים הנמצאים במעון והוריהם אינם השוכרים של המבנה. הם גם משלמים תשלום מלא על השימוש במעון על-פי תעריפי משרד הכלכלה. כך שמדובר במס לא מוצדק ולא חוקי לכאורה.

הרגולטור מתגלה כאימפוטנט

כפי שניתן לראות במס המעון - באופן הזה יוצא שתושבים שאינם חברים באגודות שיתופיות משלמים בפועל הרבה יותר כסף מאשר חברי אגודה - וכל זאת מבלי שיש בידיהם יכולת להשפיע על ההחלטות. הרי כל ההחלטות מתקבלות בפורום של אסיפת האגודה שבה הם אינם חברים.
במהלך השנים ניסיתי להיאבק בגביית המיסים הלא חוקית. עד היום חייבים לי כסף רב שנגבה ממני שלא כדין. ניסיונות שהיו לי לפנות אל הרגולטורים הוכיחו שאין עם מי לדבר. כאשר אתה פונה למועצה האזורית שאמורה לפקח על פעילות הוועד המקומי - היא מפנה אותך לרשם האגודות. כשאתה פונה לרשם האגודות הוא מציע לך אמפתיה רבה, אך בסופו של יום - הוא לא עושה דבר בטענה שאין לו יכולת לעשות דבר. למעשה - רשם האגודות השיתופיות הוא אחד הגופים האימפוטנטיים ביותר שקיימים כיום בממשל הישראלי. כל מי שאמור להיות בעל האחריות ושאמור לשמור על המינהל התקין ועל זכויות האזרח מפקיר את האזרח לגורלו ומפנה אותו לבית המשפט. אבל בינינו, לכמה מאיתנו יש כוח וכסף לפנות לבית המשפט באמצע החיים? בכלל, מכיוון שמדובר ביישובים קהילתיים - פניה שכזו לבית המשפט נגד היישוב גוזרת על הפונה נידוי חברתי כמעט אוטומטי.
לכן משמחת כל כך העתירה המינהלית שהגישו אנשי בני ראם. העותרים מבקשים מבית המשפט להורות למשרד הפנים ולרשם האגודות השיתופיות לבצע את פעולתם כרגולטורים ולפקח על כך שהאגודה, גוף פרטי כאמור, לא תספח לעצמה סמכויות שאמורות להיות רק בידי הוועד המקומי שהוא גוף ציבורי המחויב לכלל התושבים ולא רק לחברי האגודה.
אם בית המשפט ייענה לבקשה - יהיה זה יום גדול מאוד לצדק ולמלחמה באפליה ובהפרטת השירותים הציבוריים בישראל. אני מחכה לדיונים בקוצר רוח.

תאריך:  03/09/2015   |   עודכן:  04/09/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שטנגר
דומה, כי שילוב והפניית מלוא המאמצים, משלושת אפיקים אלה של עודפי הכספים שנגבו על-ידי המדינה, כמו-גם הכספים שאמורה להעביר קק"ל למדינה, כמו-גם בניית ומכירת דירות לזכאים בתוכנית "מחיר למשתכן", גם יחד, עשויים להביא למצב דברים, שפעם אחת, יוכלו זוגות צעירים לרכוש בכספם הם ובמחיר סביר וריאלי דירות למגוריהם
חיים שטנגר
היה צידוק של ממש לחלוקה בה פילחנו שופטי ושופטות הערכאות השונות. אלה שמונו לתפקידם השיפוטי - לאחר שנות עבודה מרובות, בפרקליטויות השונות ובמערכת הממוסדת של הייעוץ המשפטי נטו, בדרך כלל להחמיר, בפסקי-הדין שניתנו, על-ידם. ואילו אלה שמונו לתפקידם השיפוטי לאחר שנות עבודה רבות ועיסוק בעריכת-דין נטו, בדרך כלל להקל, בפסקי-הדין
חיים שטנגר
עיסוקיהם הרבים של נשיאי בית המשפט העליון לדורותיהם אינם מאפשרים להם לערוך בעצמם בדיקה מקיפה לגבי כל שופטי השלום המכהנים יותר מחמש שנים. אלה מכם שהגיעו לוועדה נחשפו רק לראיון עמם
חיים שטנגר
אין בולט וצורם אוזן יותר מאשר ניסיון לחבר, לכאורה, המילה: "חבר כנסת", יחד עם המלה: "אתיקה" וגם/או בת דודתה הקרובה - "הגינות". חברי הכנסת יצרו לעצמם, במהלך השנים, שם "טוב כל כך", עד שמערך האסוציאציות, המדביק צירוף המלים "שוקו" ו-"לחמנייה" למושג: "קייטנה", מדביק גם צירוף המלים "חבר כנסת" ו-"אתיקה", למונח "שחיתות"
חיים שטנגר
ההתנהלות של משטרת ישראל ללא כל קשר לפרשת תא"ל (מיל'), גל הירש, שתזכה, קרוב לוודאי, ל"ככב" על דפי העיתונות, הינה התנהלות שערורייתית, במקרה הטוב, כאשר במקרה הרע, עניין לנו בטמטום לשמו. אין כל סיבה שאזרח ימתין, חודשים רבים או שנים, עד שייסגר תיק החקירה נגדו, מכל נימוק שהוא שאינו נימוק חקירתי טהור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il