X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
הגיע, סוף-סוף, הזמן שאיילת שקד תתערב בסכסוך המכוער, היצרי והמתוקשר הקיים בין פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה, מצד אחד, לבין נציבת הביקורת על הפרקליטות, מצד שני ויפה - יפה שעה אחת קודם
▪  ▪  ▪
השרה איילת שקד [צילום: הדס פרוש / פלאש 90]

כל יום העובר וחולף מבלי ששרת המשפטים, איילת שקד, תיטוש לרגע כסא "המיניסטר שלה", תרד אל העם ותיטול חלק פעיל ומכריע במאבק ההישרדות הכוחני, המכוער והמביש, בכל הכבוד הראוי שמנהלים היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, בצוותא-חדא עם פרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן אל מול ונגד סמכויות הביקורת הפרטנית והאישית על פרקליטים ופרקליטות, בשירות המדינה, שיש לנציבות ולנציבת הביקורת על הפרקליטות, השופטת בדימוס, הילה גרסטל, מחליש באופן חד-משמעי מעמדה כשרת משפטים ומחריף השאלה, מי הוא בעל סמכויות ההחלטה האמיתית, במאבק המתנהל בין בעלי תפקידים בכירים אלה, בצמרת המשפט בישראל?
הגלגול הקודם, בסכסוך המתוקשר שבין נציבות הביקורת על הפרקליטות, לבין מי שהינם כפופים, לכאורה, לביקורתה של נציבות ביקורת זו, קרי, היועץ משפטי לממשלה, פרקליט המדינה ושאר מאות הפרקליטים והפרקליטות המועסקים בשירות המדינה וזרועותיה השלטונית הסתיים, בכפיית גוף בדיקה בראשותו של שופט בית המשפט העליון, בדימוס, אליעזר גולדברג, על אנשי הפרקליטות, בידי שרת המשפטים. שרת המשפטים, איילת שקד, הבהירה לאנשי הפרקליטות שהתנגדו, אישית, להצבתו של השופט, אליעזר גולדברג, בראש ועדה שכזו, כי אם תימשך התנגדותם זו, הרי היא תפעל לעיגון סמכויות ביקורת נציבות הביקורת בחוק. האיום הצליח ואנשי הפרקליטות נסוגו מהתנגדותם זו.
דוח ועדת הביקורת של השופט, בדימוס, אליעזר גולדברג, מונח כשכלולות בו מסקנות חדות, חריפות, ברורות ונקיות מכל ספקות שהן מזה מספר שבועות בידיה של שרת המשפטים ו"מתחנן", פעם אחר פעם, מעשה של יומיום ושעה שעה, בפניה, כי היא תפעל ליישום מסקנותיו והמלצותיו של גורם בדיקה זה. הקרב המחודש בין היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה, בצוותא-חדא אל מול נציבת הביקורת על הפרקליטות ניטש הפעם - מחדש ובמלוא עוזו - על סמכויות הביקורת הפרטנית, שיש וגם/או שאין, לכאורה, לנציבת הביקורת על הפרקליטות, לבחון ולבקר מעשיהם וגם/או מחדליהם הנטענים של פרקליטים ופרקליטות בשירות המדינה, אגב עבודתם השוטפת.
למי שאינם בקיאים בנבכי עילת הסכסוך העכשווי ובפרטיו של "הדם הרע והמחודש" הקיים - כיום - בין היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה, בצוותא-חדא, אל מול נציבת הביקורת על הפרקליטות, נבהיר, כי הויכוח הקיים, עתה, נסב סביב קביעתה של גרסטל - על-רקע שינויים שניסתה הפרקליטות להכניס בתצהיר שהגיש ראש המכון לרפואה משפטית, ד"ר חן קוגל, לבית-הדין האזורי לעבודה - והתייחסותה של נציבת הביקורת, לכך. משמצאה נציבת הביקורת, אגב עבודת הביקורת השוטפת שלה, כי ד"ר חן קוגל התבקש - לכאורה - בידי עו"ד רחל שילנסקי, העומדת בראש תחום העבודה בפרקליטות, למחוק דברים שכתב בקשר לעמדותיו בעניין פסיקת בית המשפט, בתיק זדורוב ובאשר להתערבות גורמים חיצוניים במינויים במכון לרפואה משפטית, נקטה היא עמדה פרטנית ודווקנית, בקשר לכך.
גרסטל קבעה, בין היתר, כי: "כלל לא ברור כיצד ניתן למנוע מד"ר קוגל להביע עמדה מקצועית טהורה, גם אם היא סותרת את עמדת המדינה בתיק זדורוב". עוד קבעה גרסטל, בביקורתה זו, כי בעניינו של ד"ר חן קוגל, דובר בתצהיר עשוי וגמור שכל ניסיון שינוי שלו, מהווה התערבות, לכאורה, בעדות ראשית של עד. בתגובה, שלח פרקליט המדינה מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, בו טען הוא שלנציבות הביקורת על הפרקליטות, אין כל סמכות למתוח ביקורת על ההתנהלות בעניין זה, שעה שההחלטות בקשר לכך נעשו ביוזמת היועץ המשפטי לממשלה. במכתבו ליועץ המשפטי לממשלה, כותב פרקליט המדינה בין היתר כי: "הנציבה חרגה מסמכותה בכמה מישורים והחלטתה מוטעית משפטית גם לגוף העניין". עוד כתב פרקליט המדינה, במכתבו זה, כי: "אם החלטה זו לא תבוטל על ידך, והפרקליטות תידרש לפעול על-פי העקרונות שנקבעו בה, לא יתאפשר לדעתי המשך התנהלות סביר של פרקליטות המדינה במישור המנהלי והאזרחי".
כפי שפורסם אתמול בעיתון "גלובס", הרי היועץ המשפטי לממשלה ממתין, לכאורה, לתגובתה העניינית של נציבת הביקורת לפניית פרקליט המדינה אליו, שכן במכתב תשובה - מאתמול - לפרקליט המדינה, הבהיר הוא לו, כי העביר טענותיו להתייחסות נציבת הביקורת ורק לאחר מכן ייתן הוא החלטתו הסופית, בנושא.
מתברר ומסתבר, כי עצם עובדת המתנתו, לכאורה, זו של היועץ המשפטי לממשלה לתגובת נציבות הביקורת, לא מנעה ממנו לכתוב באותו מכתב עצמו כי בשל העיכוב במסירת תגובת הנציבה וכדי להימנע מיצירת חוסר בהירות בדרך בה על פרקליטי המדינה לנהוג, מנחה הוא אותם להמשיך לנהוג כפי שנהגו עד כה. עוד מוסיף וכותב הוא במכתבו - שפורסם אתמול, בידי העיתונאי, חן מענית בעיתון "גלובס" - "אין להציג בבית המשפט עמדות של מיוצג אשר אינן עולות בקנה אחד עם העמדה המשפטית של היועץ המשפטי לממשלה ונציגיו". במכתב זה נכתב עוד, כי: "נכון שמייצגי המדינה בערכאות מטעם היועהמ"ש ימשיכו לנהל שיג ושיח מקצועי עם המיוצגים על ידם, לגבי תוכן התצהיר שיוגש לביהמ"ש, והם יהיו רשאים, במקרים המתאימים, לדרוש השמטת עמדות אישיות (להבדיל מעובדות רלוונטיות) של בעל התצהיר, הסותרות את העמדה הרשמית של היועץ המשפטי לממשלה".
למרות כלליותם של דברים, במכתב זה, הרי קשה לנתק אותם מביקורת הנציבה על הפרקליטות, על-רקע התערבותה, לכאורה, בניסוח תצהירו של ד"ר חן קוגל, בהליך בבית-הדין האזורי לעבודה.
בכל הכבוד הראוי, הרי היועץ המשפטי לממשלה אינו שופט וכן אמורים הדברים באשר לפרקליט המדינה. שניהם נושאי תפקידים בכירים במערכת המשפט שנבחרו וגם/או מונו לתפקידם, לאחר שמעולם מעולם לא עסקו במלאכת השפיטה. גרסטל לעומת זאת - הגם שגם היא נבחרה וגם/או מונתה לתפקידה כנציבת הביקורת על הפרקליטות, עסקה שנים שנים הרבה במלאכת השפיטה.
זאת ועוד. בהמלצות שופט בית המשפט העליון, בדימוס, אליעזר גולדברג, לעניין תפקוד נציבות הביקורת על הפרקליטות, כתב הוא בנוגע ליועץ המשפטי לממשלה בין היתר דברים כדלהלן: "אינני סבור כי יש להחריג את היועץ המשפטי עצמו מסמכות הנציב לברר תלונה עליו. היועץ המשפטי אינו רק אחראי לכל זרועות התביעה הפלילית ועומד בראשה, הוא נוטל אישית חלק פעיל ומכריע בהחלטות הנוגעות לתיקים רגישים ובעלי עניין ציבורי". עם זאת, הוסיף השופט גולדברג, בהמלצותיו אלה וציין, כי: "מדובר אך ורק בבירור תלונה הנוגעת להתנהלותו או התנהגותו, ולא על טיבן של החלטות שיקבל".
המלצות אלה, המכפיפות וכופפות, לכאורה, היועץ המשפטי לממשלה לסמכות נציבות הביקורת על הפרקליטות, לברר תלונות עליו, חייבות לדעתנו אנו, להביא לפסילת היועץ המשפטי לממשלה, באופן גורף, מלעסוק בל שאלה הנוגעת לסמכותה וגם/או מלעסוק בכל שאלה, הנוגעת לחוסר סמכותה של נציבות הביקורת על הפרקליטות, בשל ניגוד עניינים מובנה - לכאורה. זו היא שוב הזדמנות חוזרת לחזור ולהעלות, הצעותינו הקודמות בעבר, לפיה תעוגנה סמכויות נציבות הביקורת על הפרקליטות, בחוק. כך יימנע הצורך מלהיזקק לפרשנותו של היועץ המשפטי לממשלה, בשאלת היקף וגדר סמכויותיה של נציבות הביקורת על הפרקליטות, שכן עניין זה יוסדר, יתוחם וייקבע, בחוק ברור ומפורש.
כל האמור, המוצע והמפורט, קודם לכן, אינו פוטר שרת המשפטים הנוכחית "מלרדת אל המגרש", ליטול משרוקית השופט, ממי שלדעתנו אנו בכל הכבוד הראוי מנעו וממשיכים למנוע ממנה, שלא בסמכות, שלא ברשות ובניגוד גמור להוראות חוק, מלעשות שימוש נכון, נבון ובמושכל, במשרוקית זו, כמו-גם בכוח החלטה הנובעת משריקה נכונה, מדויקת ובזמן אמת בה. הגיע, סוף-סוף, הזמן שאיילת שקד תתערב בסכסוך המכוער, היצרי והמתוקשר הקיים בין פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה, מצד אחד, לבין נציבת הביקורת על הפרקליטות, מצד שני ויפה - יפה שעה אחת קודם.

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין. ד"ר חיים שטנגר, אינו עובד במקצועו, במהלך השנה הקרובה ובמקומו עובדים בתקופה זו עורכי הדין אורי פנטילט וארנון שצמן.
תאריך:  14/12/2015   |   עודכן:  14/12/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שטנגר
תקנה 461 מאפשרת לערכאת ערעור לבטל, בפסק-דין, לפי שיקול דעתה פסק דין מורכב, חשוב ותקדימי של ערכאה שיפוטית שקדמה לה, אם הגיעו הצדדים שבערעור לידי הסכם על צורת פסק הדין בערעור. כך מונעת המערכת המשפטית קיומם ושימורם של פסק-דין תקדימיים והכל - בחסות הטענה, כי רצונם של הצדדים הינו חזות הכל
חיים שטנגר
המצע החדש יצר אפשרות ליו"ר מפלגת הבית היהודי, נפתלי בנט, לשריין מקומות למועמדים לחברות בכנסת. כך מצא מקומו בכנסת ה-20, "דתי חדש", מסגנונו של ח"כ ינון מגל, שאורח שיחו ודיבורו שונה לחלוטין מאורח שיחם ומסגנון דיבורם של בוגרי המפד"ל וצעירי הבית היהודי
חיים שטנגר
בית משפט העליון קבע עוד, כי לאחר השינוי התחיקתי שנקבע, לעניין איזוק אלקטרוני, הרי בית המשפט לא יורה עוד על השמתו של עצור, בתנאי פיקוח אלקטרוני, אלא אם כן שוכנע שדי בתנאי פיקוח אלקטרוני זה גם אם בצירוף תנאים מגבילים אחרים - כדי להשיג את תכלית המעצר
פנחס (פיני) פישלר
מכריז כי יונהגו בדיקות פוליגרף תקופתיות לקצינים    לא יפורסמו שמות היחידות החוקרות    לא תיעשה השוואת הישגים בין תחנות משטרה    כל קידום במשטרה ינוטר
חיים שטנגר
במציאות הפוליטית של המאה ה-21, אין כל מקום, לדעתנו, להמיר מאסר שהמחוקק קובע כעונש על עבירת מימון בחירות, בכופר כסף, קרי, בקנס ולחלופין, יש להתאים גובה הקנסות המוטלים על מי המפר הוראות מימון מפלגות, כך שהפרה כזו לא תשתלם כלכלית, כלל וכלל, למי העובר על הוראות החוק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il