X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
אלו מהערכים והתפיסות שלנו הותרנו מחוץ לפריים כי הם לא שימושיים כרגע? האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיות סולידריים כרגע? חומלים? קשובים? או שזה עלול להרוג אותנו?
▪  ▪  ▪
מי האויב? [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

בתקופה הנוכחית אנחנו עדים להקצנה של דפוסים שונים, ביניהם דפוסי שיח. כאלו הן תקופות משבר - הדברים נוטים להקצין בהן. אני רוצה להתייחס לסוג מסוים של שיח שנעשה כל כך שגור עד שאנו נדירות עוצרים לתהות עליו. מסתבר שכולנו מצויים כעת בתקופה של מלחמה. יושבים במקלטים, מסתתרים ונלחמים באויב.
השיח הזה, המיליטריסטי, הלוחמני, כל כך מוטמע בנו, במציאות הישראלית היומיומית שלנו, עד שהוא נעשה שקוף. קשה לנו לדמיין דרך אחרת לתאר את המציאות. אבל, המציאות מתעצבת ונבראת דרך השיח ומה שהוא מעשה ידי אדם והופך לטבעי, תמיד צריך להעלות בנו ספק.
האמנם אנחנו במלחמה? מי האויב? האם זה הנגיף? האם הוא כוח רשע שמטרתו להכות בנו, להביס אותנו, לנשל אותנו מביטחוננו? אולי אלו האחרים שמאיימים עלינו בהדבקה? אולי זו הממשלה? המוסדות? זו בדיוק הסכנה הטמונה בשיח הזה. היכן שיש מלחמה, יש תמיד אויב שצריך לתקוף אותו. אל מול סכנה - רוב הדברים מסביב נדחקים לשוליים. אני רוצה להתייחס לשתיים מההשלכות המרכזיות של השיח הזה, להביא אותם לרגע לקידמת המסך, כדי שנהיה קצת יותר ערניים וביקורתיים לגביהם.
ראשית, מלחמה זורעת פחד. במצב של איום אנחנו ננעלים לתוך תגובות של Fight or flight, להילחם או לברוח. לתקוף או להס(ת)גר פנימה. התפיסה הזו משמרת אותנו במתח מתמיד ומצמצמת לנו את שדה הראיה והפעולה. חשבו לרגע - את מי, או בעצם את מה אנחנו מנסים לנצח? את הטבע? את עצמנו? את הפחד? בטוח שיש אויב שם בחוץ?
איך התפיסה הזאת משפיעה על ההתנהגות שלנו? האם נעשינו בגללה קצת חשדניים יותר, עויינים יותר לסביבה שלנו? האם כל אדם הפך כעת לאויב פוטנציאלי שלנו? האם אנחנו מרגישים חלשים פתאום וזקוקים לכוח חזק שייגן עלינו? שנהיה תלויים בו? האם נעשינו מפורקים לחלקיקים ראשוניים ונטשנו את היכולת להתחבר זה עם זה, כי חיבורים הם מסוכנים עכשיו? האם הפכנו למופרדים ונמשלים? אולי זו בעצם מתקפה על החיבורים עצמם?
קיום אבסורדי
נקודה נוספת - מה ומי נשארים מחוץ לשיח המצמצם הזה שמייצר ראיית מנהרה, רק כזו שלא ברור לאן היא מובילה? השימוש בשפה מיליטנטית מוציא החוצה את כל מי שאינו לוחם. לדוגמה - נשים, ילדים, אנשים שנתפסים כחלשים או כלא שייכים לקבוצת הפנים שלנו. אלו הופכים רחוקים יותר. קולותיהם מתעמעמים. מי נותר מחוץ לשיח כי דעתה.ו אינה רלוונטית? למי אנחנו מטים את האוזן?
ומעבר לזה - אלו מהערכים והתפיסות שלנו הותרנו מחוץ לפריים כי הם לא שימושיים כרגע? האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להיות סולידריים כרגע? חומלים? קשובים? או שזה עלול להרוג אותנו? כשהגוף שלנו נמצא במצב של איום, הדם זורם לאיברים הקריטיים להישרדות ומידלדל מאיברים אחרים. לאן אנחנו לא מזרימים קשב כעת?
האדם הוא יצור שמחפש משמעות. אבל הקיום שלנו הוא אבסורדי ועל-פי רוב אינו ניתן למשמוע חד ערכי. לכן אנחנו נוטים לחפש ולמצוא פתרונות פשוטים מחוצה לנו. אם יש מצב חירום לאומי, אם הוחלט שאנחנו במלחמה, כנראה כך הדבר. עלינו להתגונן, להילחם, להצטמצם פנימה. יש לוחמים בחזית, צריך להריע להם. יש עורף, צריך לשבת בשקט ולהמתין.
אבל אולי אפשר לתפוס ולמשמע את המציאות גם אחרת. אולי קיומה של סכנה בחוץ לא מעיד על קיומו של אויב. אולי מעבר ללחימה ולהתגוננות ישנם דפוסים אחרים שאפשר ליצור. אולי החסינות של העדר טמונה דוקא בחוסן שלו, בסירוב שלו להיות מובל כעדר, ביכולת שלו לנוע בחופשיות בתוך עצמו

תאריך:  09/04/2020   |   עודכן:  09/04/2020
+לא כל מי שכותב נגד ביבי הוא שמאלן
08:43 10/04/20  |  חיים שטנגר   |   לרשימה המלאה

כמה הערות מחייבות ומתבקשות על המצב למרות ובשל קיומה של מגיפת הקורונה - מליצמן ועד יחימוביץ'

[צילום: חן ליאופולד/פלאש 90]
+מנכ"ל איחוד הצלה המאושפז התעורר לאחר שלושה שבועות
08:36 10/04/20  |  איציק וולף

מנכ"ל ונשיא ארגון איחוד הצלה, אלי ביר, התעורר לאחר שלושה שבועות שבהם היה מורדם ומונשם לאחר שלקה במחלת הקורונה. ביר אושפז במצב קשה בבית חולים במיאמי, פלורידה, שבארצות הברית.

+הקלה בסגר על בני ברק
08:23 10/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הותר לתושבי בני ברק לצאת מהעיר בתיאום מראש לשם יציאה לעבודה, טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, העברת קטין בין הורים גרושים או צורך חיוני אחר  ▪  החלטה ביחס לירושלים תתקבל בהמשך

תושבים יוכלו לצאת מהעיר לעבודותיהם [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+חודש האביב? שלג ירד בטהרן
00:57 10/04/20  |  עידן יוסף

מזג האוויר באירן השתגע. למרות האביב ביומו הראשון של חג הפסק, שלג ירד על העיר טהרן וסביבותיה. השלג יורד כאשר את הרפובליקה פוקדת מגיפת הקורונה ומכה בעוז.

שלג על אירן
+ראש עיריית ב"ב: לבטל את ההכרזה על העיר כאזור מוגבל
00:53 10/04/20  |  עידן יוסף

לקראת החלטה על המשך הסגר על בני ברק ולאחר העתירה שנדחתה בבג"ץ: ראש עיריית בני ברק אברהם רובינשטיין שיגר מכתב לראש הממשלה ושרי הממשלה ודרש לבטל את הכרזה על העיר כאזור מוגבל.
לדבריו, בפסק הדין שניתן הדגיש בג"ץ את חובת ההיוועצות בראש העירייה בטרם תתקבל החלטה בעניין הארכת תוקף ההכרזה על העיר כ"אזור מוגבל". רובינשטיין הוסיף: כפי שכבר הבעתי דעתי בעבר, כאשר אני משמש "פיהם" של כלל תושבי העיר, יש לפעול ככל שניתן להקלת סבלם של תושבי העיר הנצורה, לבחון חלופות שונות ולצמצם ככל שניתן את ההסגר הקיים עתה".

+דבקית אנטישמית התגלתה ברכבת התחתית של המבורג
00:45 10/04/20  |  

בקרון הרכבת התחתית בין ברמבק לסנט פאולי בהמבורג, שתי דבקיות הוצמדו לחלונות הרכבת התחתית, והשוו בין הצעדים הרפואיים נגד חולי הקורונה למדיניות ההשמדה הנאצית. אחת משתי הדבקיות כללה לב צהוב עם הטקסט: "I ☣ CORONA". השנייה הייתה בצורת מגן דוד בצבע צהוב עם הכיתוב "וירוס Coronav !!", ובאמצע הסמל ☣. הצורה והצבע של אחת הדבקיות מגלמת את מה שמכונה "הכוכב היהודי", טלאי שהיהודים היו צריכים לענוד באימפריה הגרמנית ובאזורים הכבושים עד שנת 1941.

הדבקית ברכבת התחתית
+קורונה בצבא ארה"ב: הידבקות ב-4 נושאות-מטוסים
00:38 10/04/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה

חיל-הים האמריקני מפעיל עשר נושאות-מטוסים גרעיניות מבצעיות מדגם נימיץ  ▪  רוזוולט מושבתת בגואם, קארל וינסון מוצבת במזרח האוקיינוס השקט, נימיץ מתכוננת להצבתה במערב האוקיינוס השקט ורונאלד רייגן מוצבת ביפן

ממלא מקום מזכיר חיל הים תומאס ב' מודלי עוקב אחר תהליך העברת המטופלים בספינת בית החולים [צילום: חיל-הים האמריקני]
+נמשך הדיון הלילי עם רה"מ בנושא הקורונה
23:50 09/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

+ירושלים: שוטרים הותקפו במהלך מסירת דוח לבית קפה
22:57 09/04/20  |  עידן יוסף

כוחות משטרה שפעלו הערב בשכונת סילואן במזרח ירושלים, איתרו בית קפה שפעל בניגוד להוראות הצו, כאשר השוטרים התכוונו לתת דוח לבעל העסק החלה התקהלות במקום וידוי אבנים לעבר השוטרים. שוטר שחש סכנה נאלץ לירות באוויר. השוטרים פיזרו את המתקהלים, עצרו שני חשודים ורשמו דוחות לבעל העסק ולמספר תושבים שהפרו את הצו.

+המחסור בביצים יקטן בשבוע הבא
22:34 09/04/20  |  עידן יוסף

על-פי הערכות במשרד החקלאות, בתחילת שבוע הבא יקטן המחסור בביצים בעקבות היבוא מחו״ל של ביצים במטוסים ובאניות, יחד עם הצטברות מלאי ביצים מתוצרת מקומית בחג ובשבת.
במהלך שבוע הבא מתוכננות לעגון בנמלי ישראל ארבע אוניות נושאות ביצים, וכן יימשך היבוא בהיטס.

+האוצר: ההגבלות על עבודה שהוטלו בערב החג יבוטלו
22:29 09/04/20  |  עידן יוסף

משרד האוצר מבהיר כי המגבלות הנוספות שהוטלו לפני החג על מקומות העבודה יוסרו מחר בבוקר כמתוכנן, ויוחזר המצב למגבלות שהיו קיימות ערב ליל הסדר. בנוגע לפרסומים על המשך הסגר הנוכחי, ראש המל"ל עדכן את מנכ"ל משרד האוצר כי בשלב זה החזרה מחר תהיה למצב שהיה לפני ליל הסדר, כמתוכנן. משרד הבריאות ביקש להאריך את הסגר בחול המועד, אך דיון שתוכנן להתקיים הערב בנושא לא התקיים.

+מספר החולים הוא כמעט עשרת אלפים; 121 מונשמים
22:24 09/04/20  |  עידן יוסף

מספר חולי הקורונה המאומתים הגיע ל-9,968. מהם 166 במצב קשה ו-171 בינוני. מספר המונשמים - 121.

דוח הנתונים היומי
+ג'ונסון שוחרר מטיפול נמרץ, נשאר באשפוז
22:11 09/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

ראש ממשלת בריטניה סובל מקורונה מזה שבועיים ואושפז בתחילת השבוע לאחר שהתסמינים נמשכו  ▪  שהה שלושה ימים בטיפול נמרץ לאחר החמרה במצבו, והערב הוחזר לאשפוז רגיל בבית חולים בלונדון

ג'ונסון. שר החוץ החליף [צילום: AP]
+"לעבור ממדיניות הפטיש למדיניות הפינצטה"
22:07 09/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אומר כי חוסר האמונה של משרד הבריאות בחשיבות הבדיקות הוא כאילו מפקד חטיבה לא ירצה לקבל מודיעין על שטח האויב לקראת פעולה  ▪  "כל יממה של עיכוב בבניית מערך בדיקות עולה לנו בחודשים של שיקום"  ▪  גורם בסביבת רה"מ: בנט לא עסוק במשימות שנתניהו הטיל עליו

נפתלי בנט בבני ברק
חסימות בדרך לי-ם [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+נתניהו הודה להודו על הכלורוקיווין
21:51 09/04/20  |  עידן יוסף

ראש הממשלה בנימין נתניהו צייץ בטוויטר: "אני מודה מקרב לב לידידי הטוב נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו, על שליחת תרופת הכלורוקיווין לישראל. כל אזרחי ישראל מודים לך!".

+חצי מיליון מסכות רב פעמיות יחולקו לאוכלוסיות ייעודיות
21:04 09/04/20  |  עידן יוסף

משרד הבריאות צפוי לחלק לציבור חינם כחצי מיליון מסכות, בעקבות החובה לעטות מסכות שתכנס לתוקף ביום ראשון. מדובר במסכות רב פעמיות שיחולקו לאוכלוסיות ייעודיות. בנוסף, במכתב רשמי של משרד הבריאות נטען כי הוא פועל להגדלת היצע המסכות הרב פעמיות במטרה להביא לירידת מחירים (כאן חדשות).

+3,000 בדיקות בבתי אבות מדי יום
20:38 09/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

27 דיירים מתו בבתי האבות - כ-30% מכלל התמותה  ▪  מנכ"ל משרד הבריאות: הדרך לפתור תחלואה בבתי אבות היא למנוע אותה, והדרך לעשות זאת היא באמצעות בידוד חולים, מיגון הצוותים המטפלים ושמירה על כללי הזהירות

עובדי מד"א ליד בית האבות מגדל נופים בירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בימי הקורונה פלשתינים בונים לנו את פתם ורעמסס
19:37 09/04/20  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה

מתוך העיתונות: כמה אלפי פועלי בניין קיבלו התרים לשהות בישראל, הם אינם שבים אחר יום עבודה לבתיהם בגדה, אלא לנים באתרי הבניין

+קורונה למבוגרים
19:10 09/04/20  |  עמיעד (עדי) ניב   |   לרשימה המלאה

אחלוק עימך, קורא נכבד באשר אתה, את חוויותיו של איש שמגיע לגבורות, מיחסה הבוטה כלפיו וכלפי שכמותו על-ידי המדינה, לה תרם את כל יכולתו ואילו היא ביחסה אליו - הרי עתידו כבר היה בעברו...

לא מעניינים איש [צילום: סנטי פלסיוס/AP]
+תקשורת מטעם
18:49 09/04/20  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה

הפרופסורים האלה הם המומחים הגדולים בארץ בתחומי הרפואה והביולוגיה לענפיה  ▪  יש בהם חתני פרס ישראל ובעלי מוניטין בתחומיהם בעולם כולו

סגר [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+קורונה 2020
18:32 09/04/20  |  בלפור חקק   |   לרשימה המלאה

ימי הקורונה [צילום: בלפור חקק]
+היהודים מפיצי המחלה!
18:19 09/04/20  |  ארי בוסל   |   לרשימה המלאה

מה עושים הציונים בימים אלו ממש? הם אופים מצות (כולם יודעים עבור מה הם צריכים ילדים טהורים)  ▪  הם שוקדים על פיתוח "חיסון" נגד הנגיף, אך הם לא ממש צריכים את החיסון, כי הוא כבר קיים, כי הרי הם פיתחו את הנגיף מלכתחילה

האשמים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+האם אובדנות היא סימפטום של קורונה
18:01 09/04/20  |  אסנת בר-און   |   לרשימה המלאה

בדידות - הורגת  ▪  הכורח להתמודד לבד עם כל מה שהעולם הזה זורק עלינו הוא קשה לעתים קרובות מידי - קשה מנשוא ואנשים מעדיפים למות ולא לחיות ככה

בדידות קשה [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
עמיעד (עדי) ניב
אחלוק עימך, קורא נכבד באשר אתה, את חוויותיו של איש שמגיע לגבורות, מיחסה הבוטה כלפיו וכלפי שכמותו על-ידי המדינה, לה תרם את כל יכולתו ואילו היא ביחסה אליו - הרי עתידו כבר היה בעברו...
דן מרגלית
הפרופסורים האלה הם המומחים הגדולים בארץ בתחומי הרפואה והביולוגיה לענפיה    יש בהם חתני פרס ישראל ובעלי מוניטין בתחומיהם בעולם כולו
בלפור חקק
ארי בוסל
מה עושים הציונים בימים אלו ממש? הם אופים מצות (כולם יודעים עבור מה הם צריכים ילדים טהורים)    הם שוקדים על פיתוח "חיסון" נגד הנגיף, אך הם לא ממש צריכים את החיסון, כי הוא כבר קיים, כי הרי הם פיתחו את הנגיף מלכתחילה
אסנת בר-און
בדידות - הורגת    הכורח להתמודד לבד עם כל מה שהעולם הזה זורק עלינו הוא קשה לעתים קרובות מידי - קשה מנשוא ואנשים מעדיפים למות ולא לחיות ככה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il