X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
מרי בן-גוריון לוחצת יד לדוד בן-גוריון [צילום: דוד אלדן/לע"מ]
סיפורה של מרי בן-גוריון
נישואי מרי קאלו, נוצרייה ילידת אירלנד תושבת אנגליה, לעמוס בן-גוריון בנו של ראש הממשלה ושר הביטחון דוד בן-גוריון, עוררו, מדרך הטבע, בקרב חוגים מסוימים בארץ לחשושים וחששות-חשדות שמרי היא אולי למעשה סוכנת ריגול מטעם הביון הבריטי או משהו בדומה מרי נפטרה לפני יותר משנה ב-28.11.2018 בגיל 94 ונקברה לצד בעלה עמוס בן-גוריון בבית העלמין של קיבוץ עינת

סיפור היכרותם של מרי ועמוס בן-גוריון
היכרותם של עמוס בן-גוריון, בנו של ראש ממשלת ישראל הראשון דוד בן-גוריון, ומרי קאלו, צעירה נוצרייה נאה תושבת אנגליה, החלה בשנות ה-40. עמוס שהתגייס בסוף שנת 1940 לצבא הבריטי במסגרת הבריגדה היהודית והגיע לדרגת מייג'ור, חלה במהלך שירותו ונשלח לאשפוז ממושך יחסית בבית חולים בליברפול באנגליה, שם טיפלה בו האחות מרי קאלו, נוצרייה אירית ילידת אירלנד. השניים התאהבו והחליטו להינשא.
הם הודיעו על כך לדוד בן-גוריון ולפולה. הרעיון שבנה יינשא לגויה מאוד לא מצא חן בעיניי פולה וזאת בלשון המעטה. פולה ביקשה מבן גוריון שיפעיל השפעתו למנוע הנישואים. מספרים כי בן-גוריון הודיע לבנו עמוס כי אינו מתנגד לנישואיו עם מרי. אדרבה, אף גילה תמיכה בנישואים אלה, אך לא העז לומר זאת לפולה.
לבסוף התחתנו עמוס ומרי בן-גוריון. הם נישאו באפריל 1946 בנישואים אזרחיים ללא נוכחות הוריהם. מרי עברה גיור רפורמי בבריטניה אצל רב רפורמי ידיד של בן-גוריון, גיור שלא הוכר על-ידי הרבנות בישראל. בסוף יולי 1946 הגיעו מרי ועמוס בן-גוריון לארץ ובדצמבר של אותה שנה - 1946 נולדה בתם גליה, לימים גליה רון.

עמוס בן-גוריון - סמפכ"ל המשטרה
בשנות ה-50 הואשם על-ידי ארגון סטודנטים בשם "שורת המתנדבים" בקיום קשרים לא תקינים עם אנשי עסקים
▪  ▪  ▪

עמוס בן-גוריון, לאחר שחרורו מהצבא הבריטי, הצטרף לארגון ההגנה ושימש קצין קישור עם השלטונות הבריטיים מטעם ההגנה, ובמלחמת העצמאות היה אחד ממפקדי כוחות "ההגנה" אשר שיחררו את יפו. במחצית השנייה של יולי 1948 הועבר למשטרת ישראל ונתמנה מפקד נפת פ"ת. בהמשך היה מפקד מחוז תל אביב ואף כיהן כסגן מפכ"ל משטרת ישראל.
בשנות ה-50 הואשם על-ידי ארגון סטודנטים בשם "שורת המתנדבים" בקיום קשרים לא תקינים עם אנשי עסקים. עמוס בן-גוריון תבע אותם בבית משפט בגין הוצאת דיבה וזכה. בסוף 1963 פרש מהמשטרה ולאחר פרישתו עד 1980 כיהן בתפקיד מנכ"ל חברת "אתא" שהייתה אז מחברות הטקסטיל הגדולות בארץ מסוגה. עם מינויו למנכל "אתא" בשנת 1964 עברו עמוס מרי וילדיהם שהתגוררו עד אז במרכז הארץ, להתגורר בכרמל בחיפה.

מרי כמעט ולא נחשפה לתקשורת
מעט ידוע ונכתב על מרי בן-גוריון. היא כמעט ולא נחשפה לתקשורת
▪  ▪  ▪

כאמור, נישואי עמוס בן-גוריון לאזרחית אירלנד נוצרייה שהייתה אחות בבית חולים באנגליה עוררו אך זה מדרך הטבע בקרב חוגים מסוימים בארץ לחשושים וחששות-חשדות שמרי היא למעשה סוכנת ריגול מטעם הביון הבריטי או משהו בדומה.
בל נשכח, הכרות ונישואי עמוס בן-גוריון למרי היו בשנות ה-40, תקופה שלוותה לא פעם במתח ויריבות בין שלטונות המנדט הבריטי להנהגת הישוב בראשה עמד דוד בן-גוריון. גם לאחר קום המדינה עמד דוד בן-גוריון בראש הנהגת המדינה והיה גם שר ביטחון. גם בנו עמוס נשא בתפקידים ביטחוניים.
העיתונות השמרנית בארץ אז כמובן לא העזה לכתוב על חששות-חשדות בעניין מרי בן-גוריון. אני מעריך שגורמי הביטחון בארץ בדקו בשלב מסוים את הנושא ואני יוצא מנקודת הנחה ששמועות וחשדות אלה התבררו כשמועות וחשדות שווא שאין בהם ממש.
מעט ידוע ונכתב על מרי בן-גוריון. היא כמעט ולא נחשפה לתקשורת. ניסיונותיי לברר עם קרובי משפחתה במה עסקה-עבדה בארץ ופרטים על אודותיה עלו בתוהו ובני משפחתה סירבו לומר דבר בעניינה.
למרי ועמוס בן-גוריון נולדו שלושה ילדים: גליה רון (74), אלון בן-גוריון (68) ורות (61). הבן האמצעי, אלון בן-גוריון, נפצע במלחמת יום כיפורים, הוא שכב תקופת מה בבית חולים, השתקם ועסק במלונאות..

הרבנות לא הכירה ביהדותה של הבת הקצינה
[צילום: פרנק שרשל/לע"מ]

בתמונה
עמוס בן-גוריון ממפקדי כוחות ההגנה לאחר כניעת יפו מאי 1948 בראיון עם עיתונאים.

הרבנים סירבו בשלב הראשון בתוקף להשיא את הבת בטענה שגיור האם מרי בן-גוריון אינו מקובל עליהם ואינו תקף מבחינתם
▪  ▪  ▪

בפברואר 1968 פנתה גליה בן-גוריון בתם של עמוס ומרי בן-גוריון, אז בת 22, קצינה בצה"ל, לרבנות בחיפה וביקשה תעודת רווקות ואישור הרבנות כדי להינשא לבחיר ליבה רפי רון תושב שכונת אפקה, סגן בקבע בצנחנים, בחתונה שתוכננה להיערך ב-3 באפריל 1968.
על-פי ידיעה שפורסמה אז בעיתונות רשם הנישואים ערך לה חקירה וביקש לזמן את אימה לברור במשרדי הרבנות בנושא יהדותה או להציג תעודת גיור. על-פי ידיעה זו הבת "יצאה בכעס וקבעה קצרות" אין לאימי זמן בשביל השטויות שלכם אני יהודייה כשם שאמי יהודייה".
הרבנים סירבו בשלב הראשון בתוקף להשיא את הבת בטענה שגיור האם מרי בן-גוריון אינו מקובל עליהם ואינו תקף מבחינתם. לבקשת דוד בן-גוריון נחלץ הרב שלמה גורן והשיא את הזוג. החתונה נערכה כמתוכנן ב-3 באפריל 1968 באולם "הביתן הבלגי" בגני התערוכה בתל אביב בהשתתפות "כל המי והמי", כ-1,500 מוזמנים.

מתנדבת בבית חולים רמב"ם בחיפה
[צילום: עדה פרנקל מניס/פלאש 90]

בתמונה
מרי בן-גוריון מתנדבת בבית חולים רמב"ם שנות ה-70.

היא הייתה מאוד קשובה למטופלים במחלקה ואהבה לשמוע כל פרט על חייהם
▪  ▪  ▪

עדה פרנקל מניס מקרית טבעון, שעבדה בבית חולים רמב"ם בחיפה, מספרת לי על מרי בן-גוריון: "זכיתי להכירה בתחילת שנות השבעים, כאשר התנדבה לעזור במחלקת ריפוי בעיסוק בבית חולים רמב"ם. פרופסור שטיינר, שיזם את הקמת היחידה השיקומית שפעלה בתוך המחלקה האורתופדית, פנה למרי בן-גוריון ולאחיות ותיקות אחרות להתנדב לעבודה במחלקת ריפוי בעיסוק.
מכיוון שהייתי עובדת יחידה באותה תקופה, והמחלקה קלטה חיילים פצועים מגבול הצפון, מרי באה לעזור לנו ברצון ובאהבה. היא הייתה מאוד קשובה למטופלים במחלקה ואהבה לשמוע כל פרט על חייהם. נ
תנה תשומת לב לכל אחד וניסתה לעודד את רוחם. במשך השנים הצטערתי שלא שמרתי על קשר איתה. כי הייתה כל כך אמהית, חמה והיה כיף לשוחח אתה. תמיד אזכור אותה כאישה מיוחדת, חמה ומקסימה.

הלוויתה של מרי בן-גוריון
נקברה לצד קבר בעלה עמוס בן-גוריון בבית הקברות של קיבוץ עינת
▪  ▪  ▪

עמוס בן-גוריון נפטר ב-22 ביולי 2008. עשר שנים לאחר מכן ב-28.11.2018 נפטרה בגיל 94 מרי בן-גוריון, ונקברה לצד קבר בעלה עמוס בן-גוריון בבית הקברות של קיבוץ עינת. טקס הלוויתה של מרי כמעט ולא זכה לסיקור תקשורתי ונערך בהשתתפות חוג מצומצם של בני משפחתה ומכרים קרובים.

תאריך:  21/04/2020   |   עודכן:  21/04/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 דוד בן-גוריון
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סיפורה של מרי בן-גוריון
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הנושא מוכר. האם התחלת למחזר? !
נצר גבריאל  |  22/04/20 02:17
2
פציעתו של עמוס בן גוריון
גינגי רחובות  |  25/04/20 23:22
3
DAVID GREEN GDOL POSHEI ISRAEL
Haim Mevin, NYC  |  9/05/20 00:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
במציאות זו אני מתגעגע למי שהיה חבר בכנסת ישראל, לובה אליאב, שבמשך שנה עבד יום יום בהתנדבות מלאה בהוראת קרוא וכתוב לנשים בבית אדלשטין בקריית שמונה ובהוראת השכלה תיכונית לחיילים משוחררים במכללת תל חי
יורם דורי
לבורות מתלווה גם יוהרה, שרלטנות וחוצפה של כתבים ופרשנים ששמים עצמם לדוברי משרד הבריאות, מדקלמים דפי מסרים ומנהלים ויכוחים עם אנשי מקצוע משל היו מומחים למגיפות והשתלמו בהתפשטות נגיף הקורונה במשך שנים
טל בן-יעקב
לזכותו של נתניהו יש לומר כי הוא הקשיב לבר סימן טוב, מיהר לקבל החלטות ולא נכנע ללחץ מצד משרד האוצר ומצד אלו אשר צידדו ביציאה מהירה ולא מחושבת מהסגר
חניאל פרבר
הלימוד של השואה כרוך בתיאורי זוועות    רוב התיאורים קשים למבוגרים לא כל שכן לבני הנוער... וכאן חוזרת השאלה בעוצמה רבה, כיצד נוכל להעביר את סיפורי השואה בלי לעורר טראומה?
חיים זלקאי
ההיסטוריונית פרופ' חנה יבלונקה כואבת את היעדר הקונצנזוס לגבי זיכרון יום השואה וחוששת מהיום שבו יהפוך הנושא לסתם עוד פרק בספרי ההיסטוריה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il