X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
אנחנו המשאב המשמעותי ביותר עבור ילדינו, חשוב שאנחנו נהווה עוגן עבורם נוכל לעשות זאת רק כשאנחנו ממלאים את המיכל שלנו
▪  ▪  ▪
כל גיל ויכולת ההבנה שלו [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]

רק לפני רגע הילדים שלנו היו צריכים להיזהר מחיידק בלתי נראה, הסתגלו לשגרה החדשה ועכשיו גם השגרה הזו השתנתה ונראית כמו תקופה רחוקה... איך נוכל להם במציאות המשתנה?
קודם כל לעזור לעצמנו - ההורים
אנחנו המשאב המשמעותי ביותר עבור ילדינו, חשוב שאנחנו נהווה עוגן עבורם. נוכל לעשות זאת רק כשאנחנו ממלאים את המיכל שלנו. מה עוזר לכם להירגע? לדבר עם פרטנר/מבוגר אחר? לחלוק במחשבות? לתרגל נשימות? כל אחד ומה שעוזר לו, חשוב שנדע לזהות את הצרכים שלנו ומה ששומר עלינו ולהכיר בחשיבות של אותם צרכים.
שגרת הבית
לפני שנעזור לכל ילד לפי הגיל ויכולת ההבנה שלו, חשוב שנסתכל על התמונה המשפחתית. נעזור לשמור שגרה בבית, ארוחות משפחתיות, מטלות שונות וכל מה שמרכיב את השגרה בימי חול ומהווה משמעות עבור המשפחה. ישנה תחושה שבגלל המצב הילדים "מסכנים" וצריכים פיצוי. הם צריכים מקום לדבר על הרגשות שלהם, להרגיש שהם לא לבד ואף סבלנות להתנהגויות רגרסיביות (התנהגויות המתאימות לגיל צעיר יותר, עליהם ארחיב בהמשך) אבל הילדים צריכים להרגיש שהמצב בשליטה ולכן חשוב לשמור על גבולות הבית (אפשר להקל במטלות ולהיות רגישים לצרכי הילדים, אך חשוב שהמסגרת המשפחתית תשמר).
נוכחות הורית
ביום יום לנוכחות ההורית יש ערך משמעותי ביצירת תחושת ביטחון ומוגנות, בימים אלו הנוכחות משמעותית אף יותר. קשר עין עם הילדים, חיבוק וליטוף לא רק בזמן אזעקה, אלא בזמן השגרה שבבית מהווים את פונקצית ההרגעה המשמעותית ביותר.
תיווך
גם פה מה שעובד ביום יום יהיה משמעותי ביותר בימים אלו. נדבר עם הילדים בכנות, לא נבטיח להם שלא קורה כלום (כי קורה) או שזה תכף יעבור ואין מה לדאוג (כי אנחנו לא יודעים מתי זה יעבור). הילדים, גם בגיל הרך מרגישים ומבינים שקורה משהו, מבינים שההורים מודאגים (איך אפשר שלא?) ולכן חשוב לומר לכל ילד מה המצב באופן מותאם גיל.
בראש ובראשונה חשוב לשמוע מה הילדים אומרים/שואלים - לפי זה נדע איך לענות. הפעוטות אומנם פחות מילוליים אך הם מרגישים את הבית, את התחושות ואת ההורים. חשוב לשמור על מגע פיסי ולומר בזמן החיבוק מילות אהבה (עצם טון הדיבור והחיבוק מרגיע).
בגיל הרך ייתכנו תגובות שונות המעידות על בלבול וחוסר הבנה. ייתכן שיהיו התנהגויות רגרסיביות המתאימות לגיל צעיר יותר (בריחת צואה ופיפי, חשש לישון לבד ועוד...) חשוב לא לכעוס ולא להיבהל, להבין שזה הדרך הלא מילולית של הילד לומר לא קל לי. בגיל זה רצוי לא להיכנס לפרטים ולענות מה שהילד שואל ומבין. אפשר ורצוי לומר שאתם שומרים עליו וששומרים עלינו (לפרט על כוחות הביטחון, חיילים).
בגיל בית הספר ישנה הבנה של מוות ואובדן, זהו גיל שמצליח להבין שקורה משהו מפחיד וגדול. לגיל זה נפרט יותר על מה שקורה אך נקפיד לומר שיש מי ששומר עלינו, שאנחנו ההורים שומרים, ניתן תפקיד (משמעות מסייעת ועוזרת להתמודד עם חרדה) ובעיקר נשמור על שגרה וביטחון.
פעילויות במהלך היום
על אף שאצל רובנו יש כמיהה לצרוך חדשות ולהיות מעורים בנעשה, החדשות מעוררות בהלה בקרב ילדים בכל גיל. רצוי לא לצפות בחדשות במהלך היום/לוודא שהילדים לא גולשים באתרי חדשות ולא נחשפים למידע שעלול לייצר יותר מתח.
שיחות בין המבוגרים - ייתכן שנרצה להתרגז על מה שקורה, לזעוק את התסכול שלנו בקרב חברים ומשפחה, חשוב להקפיד על המסר שאנחנו מעבירים. לא להתחיל לדבר בשפה אחרת מעל הראש של הילדים או להשתמש במילים קשות ומפחידות. הילדים קולטים לא פחות את מה שלא אומרים להם.
משחקים- נסו לייצר אווירה משחקית בבית, לייצר שגרה של משחקים משותפים ולייצר חוויות משפחתיות. בגיל הרך אפשר לרוץ לממד או למקלט כמשחק משותף, כהומור משפחתי. תביאו משחק לממד ולמקלט ותעבירו את הזמן בכיף ולא בהמתנה.
הבעת רגשות - אפשרו לילדים לשתף את רגשותיהם דרך משחק, ציור וכך דרך לא מילולית שלעיתים יותר קלה להם.
והכי חשוב - זכרו שרק לפני שנה היינו בשיא הקורונה וצלחנו את זה. יש לנו יכולת לעמוד בחוסן מול ההסלמה. חשוב שנבין שאנחנו העוגן העיקרי...

הכותבת היא פסיכולוגית חינוכית, מטפלת בילדים, נוער והורים, מומחית ומרצה באוניברסיטה העברית.
תאריך:  12/05/2021   |   עודכן:  12/05/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך לעזור לילדים שלנו במציאות הנוכחית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ירון פרידמן
לפני כשבועיים הוסרו העיצומים של האיחוד האירופי מעל עאישה אל-קדאפי, והוכרז כי היא כבר לא מהווה איום על ביטחונה של לוב. הכירו את בתו האלגנטית של הרודן הלובי. מה היו יחסיה עם אביה ומדוע היא טוענת שהיה גיבור?
אביתר בן-צדף
מרדכי רענן, מפקד אצ"ל בירושלים, אמר לעיתונאים, שבדיר-יאסין נהרגו 254 ערבים - מספר שפברק, כדי להתפאר וכדי להפחיד את הערבים    מאז מופץ המספר הזה ללא כל בדיקה - גם על-ידי צה"ל ועל-ידי משרד החוץ
יוני בן-מנחם
גורמים בחמאס מגלים כי מתקפת הרקטות על ישראל הינה שלב בתוכנית רב שלבית שהוכנה מראש על-ידי מוחמד דף ויחיא סינוואר ואושרה על-ידי הנהגת התנועה. ישראל דחתה הצעות של גורמים שונים להפסקת אש בעוד חמאס פועל בכמה ערוצים להשיג הפסקת אש כדי לסיים את העימות הצבאי בתמונת ניצחון
עמנואל בן-סבו
בתל אביב ובירושלים טרם נלכדו באסון השגרה וזה נותן תקווה אל מול 'ניהול המוות והפחד' המתקיים בעוטף ישראל    הייאוש, החולי הרע הזה הגורם להנהגה הישראלית להסתפק בהצהרות ריקות מתוכן, מעוקרות תכלית
הרצל חקק
שביל ברמת הגולן המספר את הדרמה עוצרת הנשימה של אלי כהן כמרגל בדמשק    דרך ללמוד את תרומתו של אלי כהן באמצעות שבילי ארץ ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il