ב-31 ביולי התכנסה מועצת השורא של חמאס ובחרה באסמעיל הניה, יו"ר הלשכה הנדינית של חמאס לקדנציה נוספת של 4 שנים, דהיינו עד לשנת 2025, כך מסרו גורמים בכירים בחמאס לכמה כלי תקשורת ערביים. בחירתו של אסמעיל הניה הייתה צפויה ובכך הסתיים תהליך הבחירות הפנימי בחמאס שנמשך כמה חודשים. בכך השלימה אירן את תהליך השתלטותה על הנהגת חמאס, מנהיג חמאס אסמעיל הניה ייצא בקרוב בראש משלחת רמת דרג של התנועה לטהרן לפגישה עם המנהיג העליון עלי ח'מינאי ועם הנשיא החדש אברהים ראיסי.
הפעם האחרונה שאסמעיל הניה ביקר בטהרן ונפגש עם המנהיג העליון ח'מינאי הייתה בתחילת ינואר 2020 לצורך ההשתתפות בהלוויתו של הגנרל קאסם סולימאני, מפקד כוח "קודס" שחוסל על-ידי צבא ארה"ב בשדה התעופה בבגדד.
נאמניה של אירן מאיישים כעת את התפקידים המרכזיים בתנועה כלהלן:
יו"ר הלשכה המדינית-אסמעיל הניה
מנהיג חמאס בעזה - יחיא סינוואר
מנהיג חמאס בגדה - סאלח אלעארורי וסגנו הוא זאהר ג'בארין,איש הקשר לאירן והאחראי על ההתעצמות הצבאית של הארגון.
תנועת "האחים המוסלמים" נדחקה הצידה ויש לה שני נציגים בלבד בהנהגת התנועה: ח'אלד משעל, מנהיג חמאס בחו"ל וסגנו מוסא אבו מרזוק.
הנהגת חמאס, בסיוע אירן וארגון חיזבאללה ממשיכה במאמצים להתפייס עם נשיא סוריה בשאר אסד לאחר הקרע ביחסים במהלך מלחמת האזרחים בסוריה, חא'לד משעל שהיה יו"ר הלשכה המדינית בזמנו הסתכסך עם הנשיא הסורי והעביר עקב כך את מפקדת חמאס מדמשק לדוחא בירת קטר. השתלטות אירן על ההנהגה של חמאס מנעה את העברת מרכז קבלת ההחלטות של התנועה מרצועת עזה חזרה אל דוחא שבקטר.
גורמים בחמאס אומרים כי שהותו של יו"ר הלשכה המדינית בדוחא היא זמנית והוא צפוי לחזור לרצועת עזה, הוא יצא בזמנו לחו"ל מהרצועה דרך מצרים רק כדי להכין את קמפיין הבחירות שלו לראשות התנועה,עתה, משהסתיימו הבחירות הפנימיות בחמאס הוא יכול לשוב לביתו במחנה הפליטים שאטי בצפון הרצועה.
הנהגת חמאס החדשה היא אותה ההנהגה שהובילה את מבצע "סיף אל-קודס" (חרב ירושלים) האחרון נגד ישראל וקבעה את המשוואה החדשה "עזה-ירושלים" והיא זוכה לפופולריות גדולה ברחוב הפלשתיני, היא הצליחה להחליש את הרש"פ בשטחי הגדה ומאיימת על שלטונו של מחמוד עבאס.
האתגר של ההנהגה החדשה של חמאס יהיה לשמר את המשוואה "עזה-ירושלים", לקבל בחזרה באופן את כספי מענק הסיוע הקטרי החודשי בסך 30 מיליון דולר מדי חודש, להתחיל בשיקונה של רצועת עזה ולחזור למסלול ההסדרה מול ישראל תוך השלמה מוצלחת של המשא-ומתן העקיף עם ישראל על עריכת עסקת חילופי שבויים חדשה.
מיהו אסמעיל הניה? אסמעיל הניה נולד במחנה הפליטים שאטי ברוצעת עזה ב-1963, הוא בן למשפחת פליטים מהכפר ג'ורה באזור אשקלון, נשוי ואב ל-13 ילדים. הניה הוא בוגר המגמה לספרות ערבית באוניברסיטה האיסלאמית בעזה, הוא היה ראש לשכתו של השיח' אחמד יאסין מייסד תנועת חמאס וחבר הוועדה העליונה לדיאלוג ונציג התנועה בוועדה העליונה של הפלגים במהלך האינתיפאדה השנייה.
ב-1998 הא נעצר על-ידי ישראל למעצר מנהלי של 6 חודשים, ב-1989 נעצר שוב באשמת השתייכות לחמאס והיה בין 400 מגורשי חמאס למרג' א-זוהור בלבנון. בספטמבר 2003 הוא ניצל מהתנקשות בעת שהיה ביחד עם השיח' אחמד יאסין, הוא עמד בראש גוש "השינוי והרפורמה" שהתמודד בבחירות לפרלמנט הפלשתיני ב-2006 שבהן ניצחה תנועת חמאס.
מייד לאחר הבחירות הטיל עליו מחמוד עבאס להרכיב את הממשלה החדשה, ב-2014 הופצץ ביתו ברצועה ע"י חיל-האוויר הישראלי במהלך מבצע צוק איתן. הוא ידוע כבעל כושר רטורי גדול וכנואם מוכשר, עיקר הפעילות שלו בתנועה היה מדיני ולא צבאי, הוא תומך נלהב של הקשר של חמאס עם אירן וסבור שהויא יכולה לסייע רבות לחמאס במאבק נגד ישראל. בדרך כלל הוא מתאם את הפעילות של הארגון ביחד עם יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועה ועם מוחמד דף, רמטכ"ל החמאס.