X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
איבן מורוזוב [צילום: ד"ר מרגלית מולנר-גויטיין]
פריחה אמנותית בפריז 2021
הסתיו היא עונת הפריחה של האמנות בפריז תערוכות בינלאומיות שנאספו מכל העולם מוצגות בעיר אחת והעונג הוא כולו של המבקר האמיץ שמסתכל לקורונה בעיניים ולא ממצמץ
אוקיף [צילום: ד"ר מרגלית גויטיין-מולנר]

פיאק Fiac 2021
לאחר הפסקה בשנת 2020 עקב הקורונה, יריד האמנות הבינלאומי פיאק חזר לפריס ובגדול. שלא כבעבר, יריד פיאק לא הוצג השנה בחצר הגרנד פלה, אלא בשדרות מרס על-ידי מגדל אייפל. 171 גלריות בינלאומיות השתתפו בו, מתוכן 38% צרפתיות וכארבעים און ליין.
המתחם המרווח והמקורה היווה תשובה טובה למגוון הרחב של העבודות ולמזג האוויר הסגרירי. גם הפעם היו תצוגות מחוץ למתחם, באוויר הפתוח או במתחם סגור כמו מוזאון הפטי פלה. לאורך גני הטווילרי הוצבו פסלים ומיצבי ענק ותלמידי אמנות עמדו לידם והסבירו את משמעותם.
כך, יצירה פיסולית שמשכה תשומת לב רבה הייתה הסירה של ג'מס קוקו בי ועליה דמויות אדם ללא ראש, כולם מעץ אלון צבוע בשחור, בגובה 2 מטר ואורך 6.5 מ'. האמן השחור הוותיק שעמל שנים רבות להתקבל למיין סטרים של האמנות האירופית יצר הומאז' למחפשי המפלט שברחו מאפריקה בסירות ליבשת אירופה, וחלקם לא שרד. בדומה לו, גם הפסל האמריקני הביע את צערו על הטרגדיה בנפילת מגדלי התאומים בניו-יורק על-ידי פסל העומד על כתפיו וראשו וכל גופו מאוזן לאדמה.
קשה למצוא קו מקשר בין מגוון העבודות שהוצגו ביריד. הממצא הבולט היה הגיוון בשימוש בחומרים שונים, מציור על קנבס, חוטים, נייר, פיסול וכד'. ענין רב עורר האמן השחור שאומנותו הנאיבית כבשה לו מקום גם בתעשיית הטקסטיל. ציוריו הודגמו לבדים ובגדים אותם לבש ואתם השתלב בהומור בציור שלו.
הצבה אומללה ואירונית של שני פסלים בדמות נשים עירומות בגודל אדם, ובאמצע, ביניהם, ציור של הזמנה לאכול המבורגר מעוררת רתיעה. לדברי הגלריסטית ההצבה הזו הייתה באקראי. אבל הקונוטציה שלילית בעליל: יש הכללה והשוואה של הנשים עם ההמבורגר, המאכל הפופולרי, הזול, הזמין. ועל זה אין סליחה. כהוכחה לכך ניתן לראות בצילום שלי גברים מתקרבים לפסלים ומתמקדים בצילום הנשים העירומות.

פיאק נשים ואוכל [צילום: ד"ר מרגלית גויטיין-מולנר]

אוסף מורוזוב מרוסיה במוזאון לואי וויטון
עניין רב מעורר, כמובן, אוסף מורוזוב שהובא מרוסיה למוזאון לואי ויטון בפריז. החוברת שהוציא המוזאון בצרפתית ובאנגלית מספרת בקצרה על שני האחים מורוזוב, הבכור נפטר בגיל 33 והשני בגיל 49. בחוברת לא מובהר מה סיבת מותם וגם לא איך הגיעו לרכוש יצירות יקרות ונדירות כל כך.
באתר מסוים נכתב שאלכסיי וויקולוביץ מורוזוב, אחיהם של מיכאל ואיבן, נולד בשנת 1857 במשפחת סוחרים במוסקבה, שהעניקה לרוסיה הרבה מאוד תעשיינים ופילנתרופים גדולים. משפחת מורוזוב הענפה שגשגה כלכלית באופן מרשים. גם בויקפדיה היא מוזכרת כמשפחה של סוחרים ותעשיינים גדולים ברוסיה ונכללה ברשימת היזמים העשירים ביותר ברוסיה (1914) על-ידי המגזין פורבס.
בחוברת המוזאון מוזכרת העובדה שהמשפחה ממוצא סלבי והשתייכה לדת האורתודוקסיה העתיקה, ללא פרוט והקשר נוסף. באותו אתר מוסבר שלפי מסורת זו אין לבזבז כסף "סתם", לכן הפנה אלכסיי את מרצו לאוסף של כלי חרסינה רוסיים שאח"כ כונס במוזאון מיוחד. מיכאל ואיבן מורוזוב הלכו באותה דרך ואספו יצירות אמנות מהאימפרסיוניסטים ועד המודרניסטים: רנואר, פיסרו, סזן, ואן גוך, גוגן, פיקסו הצעיר וכמובן, מטיס.

מטיס, נערה במרוקו [צילום: ד"ר מרגלית גויטיין-מולנר]

האמן ולנטין סרוב צייר את הפורטרט של איל ההון המוסקבאי איבן מורוזוב כאשר על הקיר שמאחוריו נראית היצירה "פירות וברונזה" של מטיס. איבן מוזורוב הבין את חשיבות האמנות המאוחרת של מטיס, המופשטת יותר, כמו טריפטיך מרוקאי בו שולט הצבע הכחול, ובמרכזו נערה בכחול, יושבת, ולצידה רק שני נעלי בית וכלי עם דגי זהב.
ב-1948, בצו של סטלין, האוסף הולאם וחולק בין מוזאון פושקין במוסקבה ומוזאון הרמיטז' בלנינגרד (סנט פטרבורג). האוסף מרשים במיוחד ועדיין מקוננת בנו השאלה איך אוסף יצירות אמנות צרפתית מהמעלה הראשונה הגיע דווקא לידיים רוסיות.
ג'ורג'יה אוקיף בפומפידו
ג'ורג'יה אוקיף (O'Keefe) היא אחת מהאמנים האמריקניים המיתולוגים שכבר ב-1910 הצעידו את הזרם המודרני בארה"ב. היא גם אחת מהנשים שזכו להכרה וכבוד על-ידי מבקרים, אספנים ומוזאונים הן בזכות אמנותה והן בשל אישיותה. אוקיף פעלה בשדה האמנות בניו-יורק יחד עם בן זוגה לחיים הצלם והגלריסט אלפרד שטיגליץ, מחלוצי המשפיעים באמנות המודרנית, שהציג את עבודותיה בשיטטיות בגלריה 291 שלו. בהמשך, טיפחה לעצמה דמות של אמזונה, חלוצה בספר, כאשר התישבה במשק נידח בניו מקסיקו, שם ציירה נופי מדבר, שלדים ועצמות של חיות שמצאה בסיוריה במדבר.

ארוטיקה, אוקיף [צילום: ד"ר מרגלית גויטיין-מולנר]

אך יותר מכל היא נודעת בציורי הפרחים שלה המעוררים יותר מרמזים אירוטיים של איברי מין נשיים. היא, כמובן, טוענת שהכל בעיני המסתכל, אך המסתכל לא יכול להתעלם מציור הפרח האדום, למשל, שתוכו נפתח לעיניו. אם בעבר ציירים ציירו פרחים יפים קטנים בצנצנת או זר, הפרח שלה מצוייר בגדול, על כל הקנבס, כמו בתקריב (קלוז אפ) בצילום. אי-אפשר להתעלם מהם.
הפרחים שלה דורשים התייחסות. כך ציור הפרח הלבן המזוהה איתה כל כך (1932). גם ציור השיח בגיא בין ההרים (1941) מעורר קונוטציה מינית. בהמשך, כפי שקורה לציירים רבים (מירו, לדוגמא) ציוריה הפכו בהדרגה מופשטים יותר. בעבודה "דרך בחורף" (1963) מצויר רק קו מתעגל על-רקע שלג לבן, כמו צילום מלמעלה.
בפרק ב': פואנטליזם במוזאון אורסה, הוקני באורנג'רי, סוטין מול, המוזאון היהודי, סן הל דה פייר, פומפידו-בזליץ, אופנה וקרטייה במוז' לאמנות דקורטיבית, המוז' לאמנות מודרנית.

פיאק, סירת פליטים [צילום: ד"ר מרגלית גויטיין-מולנר]
תאריך:  15/11/2021   |   עודכן:  15/11/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוני בן-מנחם
גובר החשש במערכת הביטחון מההתעצמות של ארגון חמאס בכל הקשור לשיפור הרקטות שברשותו והשימוש במל"טים. גורמי ביטחון בישראל אומרים כי חמאס מנצל את הרגיעה ליישום הלקחים ממבצע "שומר החומות" ומכין "הפתעות" לישראל לקראת סבב הלחימה הבא
איתן קלינסקי
המתנחלים ללא כל מערכת משפטית, אלא תוך כדי יצירת עובדות בשטח באלימות קשה השתלטו על שטחים המסתכמים בכ-30,000 דונם
עמנואל בן-סבו
בעודם נהנים ומתכננים לצלם את צילום שכיית החמדה הבאה בעת השייט בים נחטפו בני הזוג אוקנין על-ידי הכוחות הטורקיים לאחר שבתמימותם צילמו את הנופים ובהם ביתו של נשיא טורקיה, ארדואן
אורנה מרקוס בן-צבי
חשוב שנכבד אנשים השונים מאתנו, שנהיה אנשים מכילים ונהפוך את החברה לחברה מכילה ורב גונית מבחינה אנושית    בכך תהפוך החברה לסובלנית יותר, אך גם לעשירה בגוונים תרבותיים ומצליחה
עליס בליטנטל
סיפור חייה של ג׳ודי גרלנד (1969-1922) סוחף את הקהל מאז מותה ועד היום    כוכבת-העל שלא הייתה זמרת ששוותה לה, גם כשחקנית קולנוע, טלוויזיה ובמה - היא סמן תרבות אמריקנית של העולם כולו    הצגת התיאטרון הקאמרי בבימוי של עידו רוזנברג, עם קאסט מובחר של כוכבים, היא פנינה שתיחרט לנצח בלב הצופים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il