X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
גוסטינג הוא מונח חדש יחסית בתחום הפסיכולוגיה הוא מתייחס למצב של ניתוק פתאומי של קשר ללא התראה או הסבר, כאשר הצד הנעלם אינו מגיב גם כאשר הצד הננטש מבקש להבין מדוע הוא נטש
▪  ▪  ▪
באים ונעלמים [צילום: AP/Wilfredo Lee]

תקופת הקורונה למדה אותנו לאזן בין קריירה מקצועית לגידול משפחה. אך קיימות מספר תופעות שנלקחות מעולם אחד ומיושמות בעולם אחר. כך, למשל, לאחרונה נתקלתי במונח 'גוסטינג' שבמקור קשור לעולם הדייטים אך לאחרונה הוא גם מיושם בשוק העבודה המשתנה.
גוסטינג הוא מונח חדש יחסית בתחום הפסיכולוגיה. הוא מתייחס למצב של ניתוק פתאומי של קשר ללא התראה או הסבר, כאשר הצד הנעלם אינו מגיב גם כאשר הצד הננטש מבקש להבין מדוע הוא נטש. המונח מתקשר לרוב למערכות יחסים רומנטיות, אך אפשר לייחס אותו לקשרים עם משפחה וחברים. וכאמור לאחרונה הוא נכנס לשוק העבודה הישראלי.
בתוכנית "לפני החדשות" הראתה הכתבת טליה כהן שבחברות הייטק ואופנה מקבלים אנשים לתפקידים מסוימים אך אותם אנשים בוחרים לוותר על המשרה או לחלופין לחתום על חוזה בחברה מתחרה מבלי ליידע את החברה שאליה הם התקבלו לעבודה.
דוגמה - אדם שמחפש עבודה שולח קורות חיים למשרה מסוימת. בהנחה שחוזרים אליו הוא עובר תהליך גיוס שכולל ראיונות ומבחנים, אם הוא מתקבל לעבודה שולחים לו טיוטת חוזה, הוא עובר עליו (עושה תיקונים בו אם צריך) ושולח את החוזה חתום. כך, למשל, אחת המגייסות שצוטטה בכתבה ספרה שבחור שהתקבל למשרה בחברת הייטק החליט בשלב מסוים לנתק מגע ולחתום בחברה אחרת.
למה זה קורה?
קיימות ארבע סיבות לכך:
1. מדובר במוצא קל: הרבה יותר קל להיעלם מאשר לקיים שיחה מלב אל לב, שבה אדם מסביר בכנות מדוע אינו מעוניין להמשיך בקשר. לעתים קרובות מבצע הגוסטינג מנסה להימנע מעימות או מרגשותיו הפגועים של האחר. לכן, הוא פשוט "חותך" את התקשורת ומקווה שהרמז יובן.
2. ריבוי אפשרויות: תחום ההכרויות אונליין מביאות איתן אינסוף אפשרויות, לכאורה, לעומת מבחר ממוקד כאשר נכנסים לבר.
3. מאפייני הנוטש: צוות מחקר שבחן את תופעת הגוסטינג מצא כי אנשים עם ציון גבוה יותר במבנה אישיותי המכונה הטריאדה האפלה נטו לראות גוסטינג כמקובל יותר, לפחות בהקשר של מערכות יחסים קצרות טווח. גם גברים עם תכונות נרקיסיסטיות נטו יותר לראות בגוסטינג התנהגות מקובלת, זאת בהשוואה לנשים עם תכונות כאלה.
4. מאפייני הננטש: מחקר שנערך השנה שכלל 1,275 משתתפים מראה כי פרטנרים עם ציון גבוה מהממוצע בחרדת התקשרות היו בסיכון גבוה יותר לגוסטינג. בגדול, חרדת התקשרות מאופיינת בפחד מנטישה, צורך מוגזם באישור ומצוקה כאשר בן הזוג אינו זמין.
ניתוח מאפייני הגוסטינג לפי שוק העבודה הישראלי
1. מדובר במוצא קל: הקורונה למדה אותנו שלפעמים לא צריך להתפשר על שכר או מקום עבודה, ואדם צריך לעשות מה שטוב לו.
2. ריבוי אפשרויות: בתחומים כמו הייטק ואופנה יש הרבה מאוד משרות ואדם שיש לו רקע בתחומים רבים יכול להחליט מה טוב עבורו.
לגבי שני המאפיינים הנוספים אם במערכות יחסים הדגש הוא על תכונות אופי, בשוק העבודה הדגש הוא על תנאי עבודה והאנשים שאתה עובד איתם. נכון לעכשיו, שוק העבודה לא מצא דרך להתמודד עם תופעה מוזרה זו אך לא נראה שהם מנסים להתגמש עם מועמדים כדי שהם ירצו לעבוד במקום כזה או אחר.

תאריך:  21/12/2021   |   עודכן:  21/12/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמית דובקין
די מביך לחשוב ש-130 שנה לאחר שנפתחה הרכבת התחתית של לונדון, באמצעים טכנולוגים נחותים לאין ערוך לעומת ימינו ועשרות שנים לאחר שבמצרים, מדינת עולם שלישי טיפוסית, ובמטרופולין ענק בן 17 מיליון תושבים דוגמת קהיר, הוקמה לתפארת רשת רכבת תחתית משוכללת, מדינה לכאורה מתקדמת וחברה ב-OECD דוגמת ישראל, יוצאת מגדרה בשנת 2021 למראה מנהרה בבנייה
מרדכי ליפמן
"האם בריטניה צריכה להילחם? האם הגיוני שחיילים בריטים צעירים ימותו במלחמה שלפי כל הסימנים היא אבודה? או שהבריטים צריכים להגיע לאיזשהו הסכם שעשוי להציל מאות אלפי אנשים? ואם ייחתם הסכם כזה, הסכם יעיל לסיום המלחמה שיוציא ממנה את בריטניה, אולי הסכם כזה יציל את חייהם של מיליונים בכל העולם"? כך דיברו רבים בבריטניה, אחרי כיבוש צרפת על-ידי הגרמנים
מרגלית מולנר-גויטיין
"תומרקין הוא מהחשובים ומהמקוריים שביוצרי הסגנון המודרני בפיסול הישראלי, יצירתו הטביעה את חותמה על האמנות הישראלית בארבעים השנים האחרונות"
יאיר נבות
ניתוח מושכל של המציאות ילמד שייתכן בהחלט שהנשיא פוטין כבר קיבל החלטה על פעולה צבאית קרובה - בטווח של ימים עד חודש מהיום. כעת מתרכז כנראה המאמץ הרוסי סביב בניית הנרטיב על הצדקת המהלך
ציפי לידר
איך לא עלו על זהותו של המחבל שרצח את אליהו קיי?    על השווה והשונה בין מסורתיים לקונסרבטיבים    בין שבת לצום תשעה באב    ולקינוח פסוקו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il