X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
הפקת גז באמסוויר, צפון הולנד [צילום: פיטר דג'ונג/AP]
רוסיה מפסיקה להזרים גז להולנד
כמעט 45% מתצרוכת האנרגיה בהולנד מתבססת על גז טבעי, אך רק בערך 15% ממנו מגיע מרוסיה. ממשלת הולנד כבר הודיעה בשבועות האחרונים על כוונתה להפסיק לצרוך אנרגיה רוסית עד סוף השנה. בכוונתה לייבא גז טבעי נוזלי ממקורות אחרים וכך למצוא חלופות ראויות

אחרי פינלנד, בולגריה ופולין הגיע גם תורה של הולנד. בעקבות סירובה של ממשלת הולנד להסכים לדרישת תאגיד הגז הממלכתי רוסי "גזפרום" לשלם על הגז שהיא מייצאת להולנד ברובלים, קיבלו ההולנדים הודעה כי החל ממחר תופסק הזרמת הגז אליהם מרוסיה. באמסטרדם ציפו להחלטה הזו, והתכוננו מבעוד מועד.
כמעט 45% מתצרוכת האנרגיה בהולנד מתבססת על גז טבעי, אך רק בערך 15% ממנו מגיע מרוסיה. ממשלת הולנד כבר הודיעה בשבועות האחרונים על כוונתה להפסיק לצרוך אנרגיה רוסית עד סוף השנה. בכוונתה לייבא גז טבעי נוזלי ממקורות אחרים וכך למצוא חלופות ראויות. אלא שיש לקחת בחשבון כמובן את המחיר.
מחירי האנרגיה בעולם נוסקים, ולמעשה בטווח הקצר משרתים את האינטרס הרוסי, שכן רוסיה עדיין ממשיכה לייצא גז טבעי ונפט למדינות אירופה, בראשן גרמניה, שעדיין תלויות בו להנעת הכלכלות שלהן, גם אם כבר החלו בצמצום התלות האנרגטית ברוסיה. והסוגיה הזו חשובה מאוד להבנה, כי היא הבסיס לחוסר היכולת של מדינות האיחוד האירופי, עדיין, להגיע להסכמה על אמברגו נפט מוחלט נגד רוסיה. על אמברגו גז מלא אין בכלל מה לדבר.
במשך שלושה שבועות וחצי מתקשות מדינות האיחוד להגיע להסכמה בעניין, למרות שעות ארוכות של מו"מ. זה קורה משום שרבים ממנהיגי מדינות האיחוד האירופי צופים בבעתה בזינוק האינפלציוני שבא לידי ביטוי בנסיקת מחירי האנרגיה והמזון, וחוששים מאוד מפני ההשלכות הפוליטיות של אלה על מעמדם הפוליטי מבית. רבים מהם מתנגדים לתוקפנות הרוסית נגד אוקראינה,אך מוצאים עצמם תוהים האם החרפת המהלכים שלהם נגד רוסיה לא תביא את קיצם הפוליטי בשל הדרדרות המצב הכלכלי.
החששות הללו גורמים גם למתחים בין מדינות האיחוד ולזעם אוקראיני למשל כלפי הנשיא מקרון והקאנצלר שולץ, שממשיכים לשוחח עם הנשיא פוטין בניסיון למצוא מולו "פשרות" כאלה ואחרות. תלותה של כלכלת גרמניה, הגדולה באירופה, באנרגיה רוסית גדולה מאוד, ומציאת חלופות ארוכות טווח יציבות תיקח זמן.
ואולי בדיוק על זה בונה הנשיא פוטין, שממשיך לנהל שיחות עם מנהיגים אירופיים, למרות הכל. בימים האחרונים שוחח פוטין עם הנשיא מקרון, עם הקאנצלר שולץ, עם הקאנצלר האוסטרי ונשיא סרביה. היום שוחח פוטין עם הנשיא ארדואן, וחשוב לשים לב שבכל השיחות שב פוטין על אותה עמדה. בהודעת הקרמלין על השיחה נכתב בין השאר: "ראשי המדינות דנו במשבר המזון ומר פוטין הודיע ​​על נכונותה של רוסיה להקל על יצוא התבואה מנמלי אוקראינה במקרה שיוסרו הסנקציות האנטי-רוסיות. פוטין ציין את נכונות הצד הרוסי להקל על המעבר הימי ללא הפרעה של סחורות בתיאום עם שותפים טורקיים. זה חל גם על ייצוא תבואה מנמלי אוקראינה". או במילים אחרות - אוקראינה, ולמעשה גם שווקי העולם, הם בני ערובה של רוסיה. אליבא דפוטין, אין לו שום בעיה לפתור את "משבר המזון" העולמי ולאפשר ייצוא סחורות/חיטה/תבואה/דגנים/תירס מאוקראינה. כל מה שצריך לקרות זה הסרת הסנקציות המערביות על רוסיה. זו המשוואה.
כל עוד זה לא קורה, וקשה לראות למה זה ישתנה בקרוב, מחירי המזון בעולם ימשיכו לנסוק, ועמם גם האינפלציה במדינות המערב, שעלולה לגרום לגלי הדף פוליטיים חברתיים ולהרעיד את כסאותיהם של מנהיגי מדינות האיחוד.

תאריך:  31/05/2022   |   עודכן:  31/05/2022
+הסכמה באירופה: אמברגו על 90% מהנפט הרוסי
06:26 31/05/22  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

27 מדינות האיחוד הגיעו להסכמה על הצעד החריף ביותר נגד רוסיה מאז פלישתה לאוקראינה  ▪  מדינות המייבאות את הנפט בצינורות - בעיקר הונגריה וסלובקיה - יקבלו פטור מן האמברגו  ▪  הבנק הגדול ביותר ברוסיה ינותק ממערכת ה"סוויפט"

מיכלים של חברת רוסנפט [צילום: מישה ג'פרידזה, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
27 מדינות האיחוד הגיעו להסכמה על הצעד החריף ביותר נגד רוסיה מאז פלישתה לאוקראינה    מדינות המייבאות את הנפט בצינורות - בעיקר הונגריה וסלובקיה - יקבלו פטור מן האמברגו    הבנק הגדול ביותר ברוסיה ינותק ממערכת ה"סוויפט"
איתמר לוין
וושינגטון פוסט מתאר כיצד 18 מדינות ושורה של ארגונים בינלאומיים מתעדים את פשעי המלחמה הרוסיים באוקראינה, כאשר הדבר גם יוצר חשש מפני כפילויות והשמטות    ב-1942 איש לא חשב שבכירי הנאצים יתנו את הדין, מזכיר היסטוריון בולט של המשפט
יאיר נבות
ישנם דיווחים שכוחות הרוסים כבר נכנסו לפאתי העיר סברדונייצק במחוז, שמהווה את אחד ממוקדי הלחימה העיקריים    הנשיא זלנסקי: "כיבוש סברודונייצק היא משימה בסיסית עבור הכובש הרוסי. אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי לבלום את ההתקדמות הזאת"
מירב ארד
ראש עיריית מיקולאיב, אלכסנדר סנקביץ', דיווח כי החיילים הרוסים ירו לעבר אזור המגורים של העיר בבוקר וישנם קורבנות    במחוז סומי ירה הצבא רוסי על משמר הגבול במחוז, דווח על כמעט 20 פיצוצים    פוטין ונשיא סרביה שוחחו על המשך שיתוף הפעולה בין המדינות
איתמר לוין
אקונומיסט מדווח: "מחנה השלום" - בראשות גרמניה, צרפת ואיטליה - רוצה מו"מ בהקדם ומתמקד בשאלות טריטוריאליות; "מחנה הצדק", בהובלת בריטניה, רוצה שרוסיה תשלם על תוקפנותה    והיכן ארה"ב? לא בטוח שהיא יודעת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il