א) ועדת החקירה בפרשת מירון, בראשה השופטת
דבורה ברלינר, עומדת להוציא מכתבי אזהרה לכמה גורמים. אחד הראשיים: קובי שבתאי. המפכ"ל יודע על הסיכונים. לכן הוא מתייעץ עם כמה משפטנים, וכן עם כמה מקורבים - עימם הוא מנהל מערכת יחסים תמוהה. מעניין אם מקפיד שבתאי לשלם מלוא טרחתם.
ב) לא רק באסון מירון. המפכ"ל קובי שבתאי מתנהל גם בתקופה האחרונה באופן תמוה. הוא משתף גורם חיצוני במידע שוטף, לרבות במידע רגיש אודות מינויים/מועמדים לתפקידים בכירים במשטרה. נזכיר, כי מחמת התנהלות בעלת חומרה פחותה בהרבה, מנהל רשות המיסים הועמד בזמנו לדין והורשע בהפרת אמונים.
ג) ועוד על המשטרה בראשות המפכ"ל שבתאי: מדוע לא נחקר החשד לפיו זויף ושוגר מסמך, ככזה שיצא כביכול ממשרד ראש הממשלה (השב"כ). המסמך שימש ע"פ החשד איש עסקים אחד - הפועל במחשכים, להעברת מסר מאיים ול"זימון" איש עסקים אחר לבירור, וזאת במטרה לכפות עליו לשלם סכום כסף גדול.