X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
[צילום: פלאש 90]
חשיפה לרעש ב-2022
כך תתמודדו עם האיומים החדשים על השמיעה שלכם לחשיפה לרעש יש השפעות בריאותיות נוספות מלבד ירידה בשמיעה חשיפה ממושכת לרעש עשויה להשפיע על זרימת הדם וקצב דפיקות הלב, יתר לחץ דם, הפרעות בשינה, עצבנות וירידה ביכולת הקוגניטיבית

חוש השמיעה הוא מהחושים החשובים שיש לנו. הוא מאפשר לקיים תקשורת בין אישית וחברתית ולהיות מחוברים לצלילי הסביבה. קושי בשמיעה יכול להשפיע על אנשים בכל הגילאים, על איכות חייהם ואפילו על בני משפחותיהם. ירידה בשמיעה יכולה להופיע בדרגות חומרה שונות - החל מירידה קלה היכולה להתבטא בקושי בשמיעת קולות רחוקים או חלשים, בעיקר על-רקע רעש, ועד לירידה חמורה או עמוקה הגורמות לקושי בתפיסת צלילים ודיבור בכל הסביבות.
ככל שחולף הזמן, אנחנו רואים מגמה הולכת וגדלה שבה יותר ויותר אנשים חווים ירידה בשמיעה. לפי דוח של ארגון הבריאות העולמי שפורסם לאחרונה, מעל ל-1.5 מיליארד אנשים ברחבי העולם חווים כעת ירידה מסוימת בשמיעה, ולפי הערכות - מספר זה צפוי לגדול בעוד מיליארד שלם ל-2.5 מיליארד עד שנת 2050, כלומר 1 מ-4 אנשים ברחבי העולם בעתיד הלא רחוק. העלייה הזו במספר האנשים שיחוו ירידה בשמיעה קשורה בעיקר לשינויים דמוגרפיים - הגידול המתמיד באוכלוסיית העולם וההארכה המתמשכת בתוחלת החיים, אבל יש לה גם קשר לסביבה הספציפית ולאורח החיים של האדם. אחד הגורמים החיצוניים המשפיעים ביותר על השמיעה הוא חשיפה לרעש.
חשיפה לרעש באופן ממושך או בשגרת היום-יום עלולה לגרום לנזק זמני או קבוע לתאי השיער באוזן הפנימית, שאחראיים על העברת הצלילים אל עצב השמיעה, ובכך לגרום לירידה בשמיעה שיכולה להיות גם בלתי הפיכה. ככל שהרעש אליו נחשפים חזק יותר ונמשך יותר זמן, הסיכון לפגיעה בשמיעה עולה. רעש מזיק לשמיעה נחשב בדרך כלל לרעש של מעל 80 דציבלים בחשיפה של מעל 40 שעות בשבוע. ככל שעוצמת הרעש אליו נחשפים חזקה יותר, מתקצר משך הזמן המותר לחשיפה. חשיפה ממושכת לרעש מובילה להתקדמות והחמרת הירידה בשמיעה. גם חשיפה לרעש פתאומי בעוצמה חזקה מאוד עלולה להשפיע לרעה על ספי השמיעה.
אחד מסוגי הרעש הנפוצים ביותר הינו רעש תעסוקתי - רעש שחשופים אליו במקום העבודה, בו מבלים בדרך כלל במשך שעות רבות במהלך היום. זו יכולה להיות חשיפה לרעש של מכשירים ומכונות במפעלים, או בעלי מלאכה כגון נגרים, מסגרים, פועלים בתחום הבנייה, אנשי תחזוקה וכדומה, שבמסגרת עבודתם חשופים לכלים מרעישים שונים, עובדים בעולם התעופה או נהגים שעלולים להיחשף לרעש מזיק של מנועים וכלי תחבורה, וגם שינניות ורופאי שיניים שנחשפים לצלילי המכשור שאיתו הם עובדים. בישראל נפוצה גם חשיפה לרעש במסגרת השירות הצבאי או הביטחוני - חשיפות לרעשי מטווחים, פיצוצים וירי שעלולים להשפיע באופן נרחב על האוזניים ועל השמיעה.
השפעות בריאותיות
עם התקדמות הטכנולוגיה, היום נפוצה יותר מבעבר חשיפה לרעש בשעות הפנאי. אנשים רבים מסכנים את עצמם, אפילו ללא ידיעתם, בירידת שמיעה עקב האזנה למוזיקה חזקה באופן ממושך, אם מדובר בשימוש נפוץ בנגנים אישיים ואוזניות, נגינה בכלים שונים, או בילוי באירועים, הופעות או מסיבות. תחביבים כמו רכיבת שטח על אופנועים או בילוי באירועי ספורט גם עלולים להיות מסוכנים לשמיעה.
באפן כללי בחיי היום יום אנחנו חשופים מכל עבר לרעש סביבתי - רעש של תנועת כביש, אוטובוסים, משאיות, צפירות ואפילו רעשים של מכשירי חשמל שונים בבית. החשיפה לרעשים כאלה לא בהכרח תהיה בעוצמות שעלולות לפגוע בשמיעה אבל היום כבר יודעים לומר שלחשיפה לרעש יש השפעות בריאותיות נוספות מלבד ירידה בשמיעה. חשיפה ממושכת לרעש עשויה להשפיע על זרימת הדם וקצב דפיקות הלב, יתר לחץ דם, הפרעות בשינה, עצבנות וירידה ביכולת הקוגניטיבית. חשיפה לרעש יכולה לגרום גם לטנטון - תחושת צלצולים/רעשים באוזניים.
אז מה אפשר לעשות? הבשורה הטובה היא שלפחות בכל מה שנוגע לחשיפה לרעש - יש מה לעשות כדי להגן על השמיעה. כיום ישנה מודעות גדולה יותר לנזקי הרעש וקיימות הגבלות על חשיפה לרעש במקומות עבודה רועשים ובאולמות אירועים, עד כדי כך שעסק שמתעלם מההנחיות האלה יכול להסתכן בשלילת רישיון העסק.
· בחשיפה לרעש בעבודה הכרחי להשתמש במיגון מתאים לאוזניים - הקפידו תמיד על שימוש באטמים או אוזניות מתאימות, או שילוב של השניים יחד לסינון טוב יותר של רעשים מזיקים.
· בשעות הפנאי כדאי להקפיד על שמיעת מוזיקה בעוצמה סבירה - בשימוש בנגן מוזיקה אישי עם אוזניות כדאי להגביר עד ל-60% מהעוצמה האפשרית. כיום בחלק מהטלפונים מופיעה הודעה ברגע שעוברים את העוצמה המומלצת לשמיעה, אל תתעלמו ממנה. העדיפו שימוש באוזניות שמכסות את האוזניים לעומת אוזניות שיושבות בתוך האוזן, ואוזניות שיש להן מנגנון ביטול רעשים - הן אוטמות טוב יותר רעשי סביבה ובכך דורשות פחות הגברה של המוזיקה לעומת אוזניות שיושבות בתוך האוזן או ללא מנגנון כזה.
· באירועי מוזיקה, שמחות משפחתיות או אירועי ספורט - השתמשו באטמי אוזניים מתאימים בכל חשיפה לרעש חזק, הימנעו מלעמוד קרוב לרמקולים.
· באופן כללי נסו להגביל את זמן החשיפה לרעש המזיק במקום העבודה או שעות הפנאי. כדאי לקחת הפסקות קבועות במקומות שקטים שיאפשרו לאוזן להתאושש מהחשיפה המזיקה.
זכרו שלשמיעה טובה יש השפעה על איכות החיים הכללית, באמצעות מאמץ קטן יחסית ושינוי הרגלים יום יומיים אנחנו יכולים לתרום לשמיעה טובה יותר לאורך זמן ולחיבור טוב יותר לסביבה שלנו!

הכותבת היא קלינאית תקשורת ברשת "שטיינר מכשירי שמיעה" - סונובה ישראל.
תאריך:  07/07/2022   |   עודכן:  07/07/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
אני חרד, שגם אם נצליח להביא את מדינת ישראל לכך שהיא תשתחרר מהמיתוס, שניכס לתוכנו את כל שטחי המולדת ונחזור לגבולות 1967, ימשיך לחוג מעלינו רוח רפאים של מיתוסים אחרים שעדיין, לצערי, אנחנו שבויים בהם
יוני בן-מנחם
ישראל חייבת להגיב על שיגור הכטב"מים של חיזבאללה לעבר אסדת הגז "כריש" בשורה של פעולות כדי להרתיע את ארגון חיזבאללה. ארגון הטרור הלבנוני מנסה ליצור משוואה חדשה ולקבוע כללי משחק חדשים באמצעות כוחו הצבאי כדי למנוע מישראל להפיק את הגז הטבעי, הוא מבין רק את שפת הכוח
דן מרגלית
נדמה כי הוא חוזר על האמת שסיפר בפרקליטות כמי שכפאו שד ובטקסט הסמוי שלו מתחנן בפני השופטים לא להאמין לו; לא להתייחס אליו ברצינות
ירון פרידמן
חמאס מעוניין בנורמליזציה עם המשטר הסורי אחרי נתק של עשור. על מה הסכסוך? מה רוצה חמאס להשיג בחידוש היחסים? וכיצד זה אמור לעזור לו במאבק נגד ישראל?
דן מרגלית
איזה אדם ומשפחה עולים מן העדות? אין לבוא אליהם הביתה בלי מתנה בידיים ריקות; מסתירים את הבקבוקים בשקיות אטומות כמו במקלט באפלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il