רק כעבור שנה וחצי (!), כשהגיעה אשתו של אותו קצין לראש אח"מ, ניצב
מני יצחקי, והבהירה לו כי היא עומדת לצאת עם המידע לתקשורת, הוא פנה למנהל מח"ש עם מידע חלקי.
מנהל מח"ש
אורי כרמל ביקש את כל המידע. נסיבות קבלת המידע העלו מטבע הדברים חשד סביר להסתרה מכוונת במשך שנה וחצי של כל צמרת המשטרה - המפכ"ל אלשיך, ראש אח"מ יצחקי, מפקד יחידת להב 433
רוני ריטמן - של התנהלות בעייתית, חשודה בפלילים, של אותו קצין.
מצמרת הפרקליטות, שאליה פנינו עם המידע והחשדות, בתוספת המלצה מידית לחקור את התיק הזה נתקבלה תשובה: "אני לא רואה מצב בו בעת הזו מח"ש נכנסים לבדיקת חומרים בתיק 2000 מסיבות מובנות". מהסבר זה ניתן היה אולי להבין, שהכוונה היא למצוא עיתוי מתאים לחקור, הגם שלא "בעת הזו". אבל בינתיים ראש מח"ש פרש, החודשים נקפו ולא ארע דבר, ולכן פניתי לגורמים האחראים בשיחה בעל-פה, וביקשתי לדעת למה לא חוקרים את התיק החמור הזה נאמר לי בחיוך: "הרי ברור לך שלא נאפשר לך לחקור עכשיו את העניין הזה".
מה עלה בגורל התיק שהונח על שולחן הפרקליטות? לאחר למעלה משמונה חודשים שבהם שכב התיק ללא שום בדיקה, מנהלת מח"ש החדשה, קרן בר-מנחם - לאחר שנטרלה אותי ואת הפרקליט המטפל מכל מידע על גורלו של התיק - הטילה את המשימה על עוזרתה שהמליצה לסגור אותו. בלי בדיקה וחקירה. פשוט וקל.
וכך, בעצה אחת עם בכירי הפרקליטות התיק נסגר. קצין משטרה בכיר, וצמרת המשטרה כולה - החשודים בחיפוי על חשד ביצוע עבירה ע"י קצין משטרה - קיבלו חסינות! היכן השוויון באכיפת החוק? מדוע לא אפשרו לחקור את אלשיך, יצחקי וריטמן על פעולת החיפוי ונתנו להם ללכת הביתה כאילו לא ארע דבר? האם ראש צוות החקירה בתיק המעונות ידע מכוח עבודתו פרטים על תיק 2000 הנוגע לאחיה של חברתו? איזה מידע הוא חלק עימה? ככל שמח"ש לא בדקה - האם הוא עבר בדיקת פוליגרף אצל אלשיך בטרם שוחרר מהשירות? מה היו התוצאות?
איני יודע מה היה עולה בגורל הבדיקה אם מח"ש הייתה מבצעת אותה כמתחייב. מה שאני יודע בבירור: לא יכול להיות שכדי לשנות המלצה של מח"ש מחכים לחילופי ראש מח"ש, ואז ממדרים את הפרקליט שטיפל בתיק ואת סגן מנהל המחלקה המכהן, ומקבלים במחטף החלטה מקצועית שונה ב-180 מעלות ומעניקים חסינות גורפת לכל צמרת המשטרה.
אני מזמין אתכם באופן אישי לשתף את הסיפור, זאת הדרך שלנו להשפיע ולשנות.