במהלך נאומו המקוון מול כינוס ה-G20 בבאלי, אינדונזיה, הקפיד הנשיא זלנסקי לפנות לפורום המכובד כמה וכמה פעמים כ-G19, כהמחשה לדרישת קייב לסלק את רוסיה מהפורום. בנאום ארוך פירט זלנסקי את עמדתה של אוקראינה בשלל סוגיות והציג עשרה נושאים שבהם יש לטפל כדי שהמלחמה תגיע לסיומה.
עשרת הנושאים הללו: בטיחות מפני גרעין וקרינה, ביטחון תזונתי, ביטחון אנרגטי, שחרור אסירים ומגורשים, יישום אמנת האו"ם, נסיגת הכוחות הרוסים והפסקת פעולות האיבה, צֶדֶק, קיימות אקולוגית והגנה על הסביבה, מניעת הסלמה ואישור על סיום המלחמה. זלנסקי אמר בין השאר: "אני משוכנע שעכשיו זה הזמן שבו אפשר וניתן לעצור את המלחמה ההרסנית הרוסית". תוקפו של ההסכם לייצוא תבואה מאוקראינה שנחתם בחודש יולי עומד לפוג ב-19 בנובמבר, ולפיכך יש דחיפות להאריכו כדי להמשיך בייצוא. ע"פ האו"ם, מאז יולי יוצאו בהצלחה 10 מיליון טונות של תבואה ומזון, מה שמנע משבר מזון עולמי.
זלנסקי דורש להאריך את העסקה ללא הגבלת זמן - "לא משנה מתי המלחמה תסתיים. הזכות למזון היא זכות יסוד של כל אדם בעולם". בכל הקשור לאפשרות של עסקת חילופי אסירים מול הרוסים היה זלנסקי מאוד ברור, ודרש פתרון כולל ומקיף: "אלפי אנשים שלנו, אנשי צבא ואזרחים, נמצאים בשבי הרוסי.
הם נתונים לעינויים אכזריים - זו התעללות המונית. אנחנו מכירים בשמם 11 אלף ילדים שגורשו בכוח לרוסיה. תוסיפו לזה מאות אלפי מבוגרים מגורשים, ותראו איזה אסון הומניטרי גרמה מלחמת רוסיה. תוסיפו לזה אסירים פוליטיים - אזרחים אוקראינים המוחזקים ברוסיה ובשטח הכבוש הזמני, בפרט בקרים.
עלינו לשחרר את כל האנשים האלה. עלינו להתאחד למען המודל הריאליסטי היחיד של שחרור אסירים - "הכל בשביל כולם". זלנסקי התייחס לשחרור חרסון בסוף השבוע והשווה אותו לקרבות שהובילו לתבוסת גרמניה בידי בעלות הברית במלחה"ע ה 2: "זה כמו, למשל, D-Day - נחיתת בעלות הברית בנורמנדי.
זו עדיין לא הייתה נקודה סופית במאבק ברוע, אבל היא כבר קבעה את כל מהלך האירועים הנוספים. אם הניצחון יהיה שלנו בכל מקרה, ואנחנו בטוחים בו, אז האם אין לנסות ליישם את הנוסחה שלנו לשלום כדי להציל אלפי חיים ולהגן על העולם מפני ערעור יציבות נוסף"? זלנסקי קרא לרוסיה להפסיק להפציץ את תשתית האנרגיה של אוקראינה עם התקרבות החורף, והאשימה שהיא עושה שימוש בנשק הקור כדי להקפיא את תושבי אוקראינה ואירופה. ואחת משורות המחץ בנאומו כוונה לבעלות בריתה של אוקראינה: "אל תציעו לאוקראינה להתפשר על מצפונה, ריבונותה, שטחה ועצמאותה. אנו מכבדים את הכללים ועומדים במילה שלנו".