אף אזרח, עורך דין או לקוח שקורא את הנכתב כאן כעת, לא קיבל זכויות חריגות, מורחבות, מוגזמות ומקלות כמו
יאיר נתניהו בהליך זה. ראשית, לאחר שלא הגיש כתב הגנה במועד, הוצע לו מפי הרשם שדן בתיק בבית משפט השלום, לשלם 5000 שקל בלבד ולסיים בכך את הפרשה והוא סירב. הרשם גם רמז בהחלטה לנתניהו שלא כדאי לו להישאר עם טענת ביטול מחמת צדק בלבד, והוא סירב לתקן את הבקשה. בבקשה לביטול בפני השופטת
כוכבה לוי, נתניהו קיבל שעתיים של חקירה ארוכה לבסס טענותיו ולא הייתה לו טענת הגנה. לאחר מכן, באופן חריג, הוא זכה להגיש שני ערעורים (זו לא טעות, שניים) על אותו פסק דין, ושניהם נדונו בבית המשפט המחוזי במקביל, כך שהוא זכה ב״פורום שופינג״ של שני מותבים מקבילים. לאחר שאחד מהם נדחה, הוא קיבל אישור חריג מבית המשפט העליון - לעכב הגשת בקשת רשות ערעור על הערעור במעל חצי שנה, עד שיראה מה תוצאת הערעור השני ואז יחליט אם להגיש בקשת רשות ערעור. איש מאיתנו לא מקבל הזדמנות כזאת. במחוזי הוצע לו לסיים את כל ההליכים בתשלום של 150,000 שקלים והוא שוב סירב. בהמשך הגיש שתי בקשות ערעור לעליון (זו לא טעות, שתי בקשות מקבילות) בתקווה לקבל אולי תוצאות טובות באחת מהן. בהמתנה לפסק הדין, ראש הממשלה עצמו כתב - ברמז עבה לבית המשפט - שנעשה עוול לבנו והוא מקווה שיתוקן בערעור האחרון. על שני ערעורי הסרק לעליון שנדחו - נתניהו גם לא נדרש להפקיד ערבון וגם לא שילם הוצאות למדינה או לתובע. מי מכם היה מקבל תנאים כאלה? מי מכם היה זוכה להעסיק 8 שופטים ב-3 ערכאות ב-5 ערעורים? מי מקבל ארכה בת חצי שנה להחליט, לפי תוצאה בהליך עתידי, אם הוא מגיש ערעור על הליך שהסתיים, הרבה אחרי הזמן? התשובה היא אחת - יאיר נתניהו. וזה, אולי, הדבר היחיד החריג בתיק, ש״לא היה מעולם קודם״. הא ותו לא.
בסופו של יום – תיק משפטי פשוט, לא תקדימי ולא חריג. נתבע אחד לא הגיש כתב הגנה במועד. קיבל פסק דין בהיעדר הגנה. בחר שלא לטעון להגנה מטעמי שיקול דעת אלא אך ורק מטעמי צדק (בטענה יחידה שדבר הדואר לא הגיע). עד מטעמו הוכיח שהדואר כן הגיע. כל השאר הוא הרחבה.