בחודש פברואר המתקרב יפקעו נקודות הזיכוי והגדלת מענקי העבודה, שהיטיבו עם עובדים ששכרם נמוך. ממשלת בנט-לפיד פעלה לתמרץ את העובדים המשתכרים שכר נמוך יחסית באמצעות הגדלת מענק עבודה - מס הכנסה שלילי. שר האוצר אביגדור ליברמן, באישור ממשלת ישראל הקודמת, נשען על תפיסה, שיש לעודד יציאה לעבודה בסיוע באופן ממוקד למשפחות שהכנסותיהן משכר עבודה הוא נמוך.
אני מודה, שאינני תמים דעים עם כל מה שמייצג ליברמן והמפלגה שהוא העומד בראשה. גם אינני תמים דעים עם בנט ולפיד, אך בהחלט אני תומך נלהב במהלך, שליברמן היה המנווט והמוציא לפועל - מתן סיוע כספי לעובד, ששכרו מהעבודה היה נמוך.
מבדיקת משרד האוצר בהנהגת ליברמן עלה כי 530 אלף משפחות, שבהן ההורים עובדים, הם זכאים להטבה עקב שכרם הנמוך. העלות של הצעד הזה הסתכמה ב-2.1 מיליארד שקל בשנה. מערך התמיכה הכספית בעובדים, שפעל בימי כהונתו של ליברמן כשר אוצר, יפקע בעוד מספר ימים בחודש פברואר המתקרב אלינו. כדי להאריך את מתן המענק הכספי לעובד ששכרו נמוך יש צורך בהליך חקיקה מסודר בכנסת.
לצערי, סמוטריץ' שר האוצר הנוכחי אינו מביע כוונה להמשיך בתוכנית, שמסייעת סיוע משמעותי למשפחות, שהבעל והאישה עובדים ושכרם נמוך. הליך החקיקה להארכת התוכנית דורש הכנה מצד משרד האוצר. במצב הנוכחי אין כל מגמה במשרד האוצר להתחיל בהליך החקיקה, כך שבהעדר חקיקה בחודש הבא תפוג תוקפה של תוכנית הסיוע לעובדים ששכרם נמוך.
מצער, שבמציאות הנוכחית - בימים קשים של יוקר מחייה - העובדים החלשים ביותר יחושו בחודש הבא ירידה בשכרם. מצער, שכבר בחודש הבא מאות שקלים ייגרעו ממשכורת של עובד, כאשר הוא נאלץ להתמודד עם שלל ההתייקרויות המשמעותיות של מצרכי יסוד.
הממשלה, שנפתלי בנט עומד בראשה ובצלאל סמוטריץ' מכהן בתפקיד שר האוצר, אחראית לצעד שייפגע באוכלוסייה קשת היום, אוכלוסייה שברובה תמכה במערכת הבחירות האחרונה במפלגות, ששלחו את בנימין נתניהו לכס ראשות הממשלה ואת בצלאל סמוטריץ' לתפקיד שר האוצר.