נסיונה של ישראל להשיק יחסים רשמיים עם לוב כשל לחלוטין, כידוע. כך מעריכים מומחים לענייניה הפנימיים של לוב. זאת ועוד: העיתון הלובי "Libyan Observer" מדווח כי ראש ממשלת לוב עבדול-חאמיד אל-דבייבה ביקר בשגרירות לוב בטריפולי. לדברי הדיווח, ראש הממשלה הלובית הבהיר לבני שיחו כי לא היה מודע לפגישה בין שרי החוץ של לוב וישראל. אבל הוא החליט לפטר את שרת החוץ של לוב. עוד הבטיח ראש ממשלת לוב לבני שיחו בשגרירות לוב בטריפולי כי לא יפעל לכינון יחסים נורמאליים עם "הישות הציונית", לדבריו.
בשעות האחרונות פורסמו דיווחים רבים על המפגש ועל תוצאותיו, ובעיקר על מחדל הפרסום של המפגש, מחדל שמקורו במשרד החוץ, וביחוד באחריותו של שר החוץ,
אלי כהן. נראה כי השר כהן אינו שולט בסגנון השיח הדיפלומאטי ביחסים הבינלאומיים. התקרית הנוכחית, הקשורה בשר החוץ כהן איננה הראשונה. נזכיר כי לאחר ששר המשפטים
יריב לוין פירסם את תוכנית הרפורמה לשינויים במערכת המשפט, השמיעה קאמלה האריס, סגנית נשיא ארה"ב, דברי ביקורת על התוכנית. לאחר ששר החוץ אלי כהן קרא את דברי הביקורת של סגנית הנשיא, הגיב באומרו כי נראה שסגנית הנשיא אינה בקיאה, כנראה, בתוכניתו של שר המשפטים.
התגובה הלא-דיפלומטית של השר כהן הכעיסה כמובן את חוגי המימשל האמריקני והעכירה את יחסי ישראל עם ארה"ב. הרי תגובתו המעליבה של השר כהן לא הייתה כלל וכלל בסגנון דיפלומטי, זהיר. ביקורת זו העליבה את סגנית הנשיא קאמלה האריס. ובכן, נראה כי אם שר החוץ כושל בניסוחיו בעת שיח על יחסי החוץ, מדוע ראש הממשלה נתניהו אינו מגיב על כשלים אלה של השר הבכיר. ייתכן שבמדינה מתוקנת, הרי בתקרית דומה, השר הכושל היה מפוטר כי אינו מתאים לתפקידו. לא כן אצלינו. השר כהן ימשיך לכהן, וימתין לתגובתו של ראש הממשלה, אם זו תגיע בכלל.